Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1969. Dr. Malcolm Sayer skúma v newyorskej nemocnici skupinu pacientov, ktorí v dôsledku prekonanej encefalitídy boli po desiatky rokov v katastrofálnom stave. Zrealizované testy ho presvedčia, že títo pacienti žijú svojím vnútorným životom. Sayer získa povolenie riaditeľa nemocnice Kaufmana na experimentálnu liečbu drogou L-DOPA, ktorá úspešne pomohla ľuďom trpiacim Parkinsonovou chorobou. So súhlasom pacientovej matky vyskúša drogu na Leonardovi Loweovi a podarí sa mu u neho obnoviť schopnosť hovoriť a pohybovať sa. Všetci sa pacienti preberú k životu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (657)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Film má tak hlboko naozajstný príbeh, že musí donútiť každého, aby sa zamyslel nad zmyslom samotného života. V tomto filme vznikajú otázky, či má niekto druhý právo vás prebudiť, ukázať vám pestrosť a nádheru života, keď v momente, kedy sa k tej kráse upnete, neviete, čo s vami ďalej? A preberá lekár zodpovednosť za ďalší vývoj takto nečakane darovaného života? A stojí to za to spoznať a ochutnať krásu toho, o čo môžeme vzápätí prísť? ..Tento nezvyčajný námet poskytol úžasné herecké príležitosti pre oboch hlavných predstaviteľov a tí ich obaja bezo zvyšku využili. Robert De Niro na vrchole svojej kariéry predvádza neuveriteľný výkon. Jeho fantastický herecký koncert je na majstrovskej úrovni a je asi najlepší zo všetkých jeho filmov. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Silný film vystavěný na skutečném příběhu, který není prostý emocí. Robert De Niro předvádí obdivuhodný herecký výkon podobně jako Robin Williams v roli lékaře, kterému jeho povolání bylo opravdovým posláním pro lidstvo. Čas probuzení vás dostane svoji lidskostí a zapůsobí na vaše emoce od soucitu přes radost až po smutek, který umocňují již zmínění dva herci, jejichž výkony opravdu podtrhují výpovědní hodnotu daných scén. ()

Reklama

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Steven Zaillian .. Dojemný příběh zpracovaný podle krátké, lehce zázračné, přesto trpké epizody medicíny. Doktor Robin Williams do své role sedí přesně, což potvrdil i o pár let později. Robert De Niro, ten rok skutečně ve formě, kdy by zvládl zahrát snad kohokoliv, ztvárnil hlavního z pacientů více než přesvědčivě. Všestranně přesné, precizní .. a smutné. ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Robert De Niro a Robin Williams v krásném snímku o síle lidského ducha a mysli. Herectví obou pánů se zde dotýká dokonalosti a tolik silných scén v jednom filmu - tomu se říká slast pro milovníky dramat. V českém dabingu mluví Roberta De Nira Oldřich Vlach a Robina Williamse Pavel Soukup. Jeden by si řekl, že by si měli role prohodit, ale ono to tady skutečně funguje. A to tak, že na výbornou. ()

JosefGruber 

všetky recenzie používateľa

I když film zobrazuje závažné téma, u kterého by měly téct slzy, v některých momentech jsem se opravdu nemohl přestat smát. Herecký výkon Roberta De Nira byl opravdu fenomenální. Kromě toho, že nechápu, jak to všechno dokázala zahrát, také nechápu, jak je možné, že za tuto roli nebyl odměněn Oscarem. 4*, 31.7.2014, pc ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (20)

  • Protože se scény točily v opravdových léčebnách, lze občas slyšet výkřiky skutečných pacientů. (Stanley619)
  • Před natáčením studovali herci chování pacientů po encefalitidě. Robert De Niro (Leonard Lowe) a Robin Williams (Dr. Malcolm Sayer) strávili dokonce nějaký čas v nemocnici pozorováním těchto lidí. (Kulmon)

Súvisiace novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (viac)

Reklama

Reklama