Reklama

Reklama

Potomok

  • Česko Potomek (viac)
Trailer 1

V rovnakom čase ako prišiel na svet malý Miles, sa na inom mieste odohrala tragédia. Dve zdanlivo nesúvisiace udalosti sa o niekoľko rokov prepoja desivým spôsobom. Milesova mama Sarah so znepokojením sleduje synovo nevyspytateľné a agresívne správanie. Postupne sa zmieruje s myšlienkou, že malého chlapca ovláda nejaká zlá, nadprirodzená sila. Musí potlačiť svoj materinský inštinkt milovať a chrániť vlastné dieťa a podrobiť ho testom, aby pochopila, prečo robí tie hrozné veci. Chce sa za každú cenu dozvedieť pravdu – kto alebo čo získalo moc nad jej synom. Odpovede na všetky otázky sa skrývajú hlboko v minulosti a Sarah čoskoro pochopí, že skutočnosť je ďaleko horšia ako jej predstavy... (Forum Film SK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (236)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Prodigy" je v jadre dobrým filmom, no mám pocit, že som videl projekty, ktoré boli spracované o niečo lepšie. Z hlavy mi hneď napadol "Orphan" z roku 2009. Tento film na mňa pôsobí, ako keby sme spojili spomínaného "Orphana" a dali do toho niečo z filmu "The Ring Two". Ale nechcem tým tvrdiť, že je to urobené zle. Myslím si, že film má dostatok atmosféry, dobré nápady a vie ich celkom využiť. V hlavnej role je tu Jackson Robert Scott a musím povedať, že nepodáva najhorší výkon. Viem si predstaviť lepší detský výkon, ale funguje to dobre. Čo sa hereckých výkonov všeobecne týka, tak sú podľa mňa v pohode. Nikto nie je zlý, no nikto tu nie je taký, koho by som musel vysoko pochváliť. Od Taylor Schilling som čakal oveľa viac. Rozhodne neponúkla všetko, čo do toho mohla dať a je tu dokopy jediná momentka, kde bola podľa mňa fakt skvelá a to je pri konci. Inak je to proste fungujúce. Ako všetko v tomto filme. Funguje to. Atmosféra je dobrá, príbeh dobrý, herecké výkony dobré, réžia schopná. No nič vo filme podľa mňa nijakým spôsobom nevyniká. Lenže to nie je jediné čo mi to trošku vadí. Záver filmu je pre mňa trošku nezaslúžený. Kým vo vyššie spomenutom filme "Orphan" pôsobí zaver vynikajúco, tak tento akosi pre mňa úplne nefunguje. Nemyslím si, že to čo urobí je podvod, ale určite to nepôsobí úplne zaslúžene a fungujúco. Ani nie kvôli zvratu filmu, ako skôr kvôli tomu, čo po ňom nasleduje. Nepíšem spoilery pre tých, čo chcú vidieť film, takže prídete na to sami, keď to uvidíte. Okrem toho je tu scénka v aute, kde neviem ako sa doň dostali záhradné nožnice. Proste z ničoho nič. Kdesi vnútri tam je skvelý film, ktorý však bojuje s problémami, ktoré ma z neho vyťahovali von. Napriek tomu si myslím, že za pozornosť stojí. Choďte do kina a pozrite sa naň. Myslím si, že budete spokojní. Hodnotenie: B ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Zvrchované žánrové klišé, ktoré sa ani nesnaží ísť vlastnou cestou. Ten mladík, nosná položka tohto filmu, má byť démonickým zjavením, je však skôr trápny a otravný. Herecký výkon jeho hereckého predstaviteľa, tu proste položil film na lopatky. A nebol v tom sám. Zvyšok dokončil režisér. Ono, dalo sa to čakať, pretože v dnešnej dobe tento žáner ( opäť ) viazne. ()

Reklama

Beckett51 

všetky recenzie používateľa

Na jednu stranu jsem překvapen. Hlavně z toho hlediska, že po traileru jsem se bál, že vykvákal celou pointu a film tak bude sled událostí, které dojdou v závěru s velkým napětím k tomu, co jsme viděli v traileru. Naštěstí je film (ku mému překvapení) postavenej právě tak, jak není v dnešní době u hororů moc zvykem a samotnej trailer mi tak zážitek nikterak nezkazil a člověk během filmu už tak nějak "ví" a jen čeká, jak se to bude dál rozvíjet. Samo o sobě to není zas tak originální, ale to tomu zas tak moc na kvalitě neubírá. Malej Jackson Robert Scott byla skvělá castingová volba a myslím, že po IT a tomto má jakousi kariéru v hororech téměř jistou. Atmosféra skvělá, je to docela napínavý a ikdyž vyloženě hororových scén to zas tak moc neobsahuje, pár jich tu je a jedna z nich mě dokázala vyděsit jako máloco za poslední dobu. Takovej slowburn, kterej se ale pálí docela rychle - lépe to asi popsat nedokážu. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Ďalší solídny kúsok od režiséra The Pact, Nicolasa McCartyho. Dejovo sme niečo podobné videli už veľakrát  v podobe démona/ducha, no presne v takej variante ako tu asi ešte nie. Žiadny vrchol scenáristickej kreativity sa neodohral, ale aj takáto malá snaha o inovatívnosť sa cení. Mimo príbeh taktiež všetko šľape ako má: herci (osobitne mladý Jackson Robert Scott, ktorý perfektne zvláda ako polohu nevinného, slušného chlapčeka tak aj vypočítavého, sadistického vraha) napätie i ľakačky. Od 5* sme ďaleko a úplná pecka, ktorá každého posadí na zadok to nie je, ale poctivý, malý, dobre natočený horor bez zbytočností a debility postáv, áno. PS :chválim nekompromisný záver. 75% ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Aj keď Potomok ponúka príbeh, ktorý nie je ničím výnimočný, predsa len prináša presne takú atmosféru, akú človek od tohto štýlu hororu očakáva. V sieti SCC v mojom meste som ho videl zhruba 20 minút po skončení filmu Trhlina a bol náplasťou na dušu filmového fanúšika, hlavne takého, u ktorého sú horory až na prvom mieste. Hádam až na moment, keď Miles/Edward podstupujú regresnú hypnózu a chúďa Jackson Robert Scott pravdepodobne príliš nevedel, čo po ňom režisér chce ( v momente keď do koženej sedačky vryje nechtami Edwardovo meno) mladý Miles úroveň filmu držal veľmi vysoko. Až tak, že ho z tohtoročných filmov, ktoré som videl v kine musím zaradiť na prvú pozíciu, aj keď sa na nej pravdepodobne dlho neohreje. Potomok ma síce nevystrašil, ale to ani krv na schodoch jedného z barov v mojom meste po ceste domov... ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)

Reklama

Reklama