Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chce byť dobrým zamestnancom, úžasným manželom, starostlivým otcom, umelcom, klaunom aj politikom – a to všetko naraz. Gerhard Gundermann je hrdinom aj antihrdinom; rozporuplná a hviezdna postava charakteristická pre bývalé východné Nemecko – a opäť zároveň aj nie. Ľudia ako on sú všade. A všade vyvolávajú pohoršenie. (MFFK Febiofest)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (11)

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Asi nejmíň osobitý Dresen, co jsem zatím viděl. Ale i tak to tam prostě je. Pro našince málo známý příběh Gerharda "Gundiho" Gundermana, který dokáže navodit tu správnou atmosféru a pro některé občany bývalé NDR možná i nostalgii. Minimálně po hudební stránce a vzhledem k výkonu Alexandra Scheera v hlavní roli je to pro mě pořád nadprůměrná věc. I když tentokrát jen o prsa. ()

solisoli 

všetky recenzie používateľa

Asi, ako by to vypadalo, keby sa tak načrelo do spisov ŠTB Michalovi Kocábovi. To už zostane len TABU, o čo sa určite postaral borovičkár Havel a sedmospáč Schwarzenberg. Michal sa aspoň postaral o Rusov a bojoval za Československo, čo zničili väčší darebáci. Gundermann je prostoduchý príbeh klubového pesničkára, ktorý sa pretĺkal nešťastným komunizmom, ako informátor za cenu, aby nakukol za oponu. Vcelku nič mimoriadne, ale reálne stráviteľné, slušne zahrané, na úrovni niečo nad priemer životopisného diela. ()

Reklama

swn 

všetky recenzie používateľa

Príbeh Alexandra Gundermanna, udavača komunistickej Stasi, folkového speváka, frontmana kapely, cudzoložníka, bagristu. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale ja súcitiť s týmto človekom nejdem. Jeho hnedouhoľné piesne a texty, ani vyhadzov z komunistickej strany ho neospravedlňujú. Liezť niekomu za tehotnou ženou? Byť komunistom z presvedčenia? Často sa ľutovať? Donášať a ničiť životy iným? Neschopnosť ospravedlniť sa svojim obetiam? ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Pro mě příjemné překvapení. Po shlédnutí jsem se cítil v příjemné náladě, jako bych absolvoval umělcům koncert. Hudba i texty jsou to příjemné na rozdíl od poezie rapu s hip-hopem s texty jako Rozmrdám ti hlavu. Alexander Scheer podává výborný výkon. Gundermann je zřejmě v současnosti důležitý příklad a celebrita pro Lausitzský region. Já tam byl předloni v okolí Hoyerswerdy pár dní s Matfyzem na kolečkových bruslích (nové dráhy okolo jezer v hlubokých lesích bývalé východoněmecké hnědouhelné oblasti) kousek za Libercem. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Ten příběh tohohle chlapa ze sebe asi už nikdy nedostanu a obdivuju každýho, kdo dokáže za každých okolností být upřímný a říct pravdu i za cenu destrukce vlastního života a pověsti. Převáděl jem si mnoho a mnoho věcí do dnešní situace v našem státě, kdy tady mnoho lidí soudí jiné lidi, ale nikdo už nesoudí sám sebe a pokud nezačneme u sebe, tak nemáme šanci a ukázováním na druhé a být slepý k sobě, k zasadám, který chceme mít u druhých, ale bolí nás je plikovat na sebe, tudy cesta nevede a když si vemu osud Gerharda, který byl plný trnů a né úplně dobrých rozhodnutí v kontrastu s jeho smyslem pro pravdu a až naivní upřimnost, hmm pro mě má tenhle film neskutečnou obsahovou sílu, právě díky postavě GG. Němci mě tenokrát - opět tefili na milimetry přesně, tam kde měli. ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama