Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument, ktorý zaznamenáva priebeh viacerých hororových festivalov okolo celého sveta a všetko, čo tvorcovia počas týchto udalostí zažívajú. (Marceloo)

Zaujímavosti (2)

Majstri hrôzy (2005) (seriál)

  • Názov tohto seriálu vznikol za zaujímavých okolností. Partia hororových režisérov sa zišla v reštaurácii, aby spolu konzultovali tento projekt. V blízkosti ich stola mal ďalší návštevník narodeninovú oslavu a keď jeho rodina začala spievať narodeninový vinš, pridali sa k nim aj prítomní filmoví tvorcovia. Keď dospievali, Guillermo del Toro sa postavil a oslávencovi povedal: „Happy birthday from the masters of horror.“ O názve seriálu bolo po tomto rozhodnuté. [Zdroj: dokument Cult of Terror (2017)] (Marceloo)

Barbara Crampton

  • Prvý horor, ktorý videla, bol Exorcista (1973). Na tento horor išla do kina s kamarátmi, ale keďže bol pre ňu príliš desivý a jej dom bol od kina najďalej, čo znamenalo, že by musela v nočných hodinách kráčať domov sama, rozhodla sa z kina v polovici filmu odísť. Celý film zhliadla až o 10 rokov neskôr. [Zdroj: dokument Cult of Terror (2017)] (Marceloo)

Reklama

Reklama