Reklama

Reklama

Slídil

  • Veľká Británia Sleuth
Trailer

Obsahy(1)

I ta nejdokonalejší hra na světě má jedno slabé místo. Úspěšný autor detektivních románů, bonviván a milovník všech her i mechanických hraček, Andrew Wyke, si pozval do svého rozlehlého sídla milence své ženy. Majitel malých kadeřnictví, Milo Tindle pro něho není rovnocenným partnerem. Proto s ním jedná přezíravým a výsměšným způsobem. Zatímco Tindle očekává nějakou dohodu, Wyke chce svého protivníka především pokořit. Také si k tomu připravil dokonalou past... Detektivní příběh, který vznikl podle divadelní hry dramatika Anthonyho Shaffera, nabídl kromě důmyslně napsané zápletky také velké herecké příležitosti hlavním představitelům. Film natočil známý klasik americké kinematografie Joseph L. Mankiewicz (Vše o Evě, Bosá komtesa, Byl jednou jeden lotr). Cynického spisovatele Wykea působivě ztvárnil Sir Laurence Olivier (Hamlet, Moc a sláva, Richard III., Komik, Maratonec). Bezbranně vyhlížejícího Tindlea si s neobyčejnou chutí zahrál Michael Caine (Alfie, Muž, který chtěl být králem, Hanna a její sestry, Krev a víno, Pravidla moštárny). (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (163)

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

Detektivka odehrávající se v domě spisovatele detektivek? Jak mazané! První polovina je poměrně zajímavá, dobře napsaná a brilantně zahraná, ačkoliv jsem tušil po pár minutách, kam to směřuje. Druhá polovina je z počátku velmi úmorná, ale přináší hned několik zajímavých zvratů. Celý tento film je Hra. Divadelní Hra přenesená na plátno, Hra postav mezi sebou a Hra, která ošálí diváky. Perfektní! ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Sleuth je inteligentná komerčná zábava. Cieľom tvorcov bolo asi natočiť čo najdlhší film v jednom dome s dvoma postavami, ktorý by nás tak zaujal svojou zápletkou a vývojom, že by nikdy nenudil. Tvorcom sa to podarilo. Nepodarilo by sa im to však bez hercov, ktorí neboli typické herecké hviezdy, ale typické charakterové herecké hviezdy. Film sa snaží urobiť zo svojho divadelného základu svoju výhodu, čo sa deje málokedy, prevažne sme svedkami snahy o prevedenie divadelných prvkov na filmové pravidlá. Sleuth je asi jediný film, na ktorý si momentálne spomínam, kde je jeho priznaný divadelný základ jeho skutočnou devízou. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Skoda, ze som videl remake SLIDILA (2007) taktiez s Michaelom Cainom akurat v ulohe Andrewa tak davno, lebo tazko sa mi tieto 2 filmy porovnavaju, kedze som dal remaku o dost slabsie hodnotenie, aj ked premyslam, ako mohol reziser Kenneth Branagh skratit verziu iba na 85 minut. Zo zaciatku ten prevlek na klauna ma trosku nudil, ale potom ked zacalo ist doslova o zivot a divakovi bude jasne, ze toto nie je iba zabavna hra, ale z mojho pohladu dost odporna, vrazedna hra, od tej chvili som sedel ako prikovany a 138 minut mi ubehlo ako po masle. Scenar je podla mna dokonaly a premysleny, herecke vykony genialne. Obaja herci boli nominovani na Oscara v tej iste kategorii za najlepsich hercov v hlavnej ulohe, avsak radost z Oscara mal v tom obdobi zrejme favorizovany Marlon Brando za ulohu v KRSTNOM OTCOVI / KMOTR (1972). Joseph L. Mankiewicz bol nominovany za najlepsieho rezisera, avsak z Oscara sa mohol tesit Bob Fosse za muzikalovu dramu KABARET (1972). ________ Laurence Olivier - (Andrew Wyke) +++ Michael Caine - (Milo Tindle) +++ ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Tohle je brilantní ukázka toho, co jde vystavět na malé ploše. Jeden rozlehlý dům a zahrada, pár lidí. Zapomeňte na nějakou divadelnost, o televiznosti můžete přemýšlet až potom, protože při sledování na to není čas ani nálada. Laurence Olivier i Michael Caine předvádějí perfektní výkony, výborné je řešení interiéru domu, které je velmi neobvyklé, ale zcela využité. Také neustálé záběry na všechny ty obličeje diváka lehce znervózňují. Prostě paráda! ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ak budete tento komentár čítať predtým ako si pozriete film, tak vedzte, že vás naozaj čaká jedinečný zážitok. Film, ktorý svojimi smrteľnými hrami a napätím našponovaným až na prasknutie, nenechá nikoho nepoznamenaného. Mne dal knockout behom pár minút a ešte stále som sa z neho nedokázal spamätať, možno aj preto píšem takéto drísty. Takže len v skratke - odporúčam, must see, masterpiece! 100%. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (18)

  • Když se poprvé setkali představitelé hlavních rolí - Michael Caine a Sir Laurence Olivier - nevěděl Caine, jak Oliviera oslovovat. Olivier mu řekl, že nejdříve by mu měl říkat Lorde Oliviere a poté už ho může oslovat pouze "Larry". (Javert)
  • Andrew (Laurence Olivier) má ve sklepě svého sídla dvě cedule s názvy ulic odkazující ke světu zločinu. Baker Street, kde v povídkách a románech A. C. Doyla bydlel Sherlock Holmes, a Barner Street, kde vraždil Jack Rozparovač. (PhillM.)

Reklama

Reklama