Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Megan Carpenterová je čulá, pekná a novicka v kláštore Sv. Kataríny, kde sa v priľahlom sirotinci láskavo stará o svojich malých chránencov. Žije si vo svete úplnej harmónie – až kým jedného dňa Sean Hastings, výrobca tvídu a majiteľ pozemku, nepredĺži kláštoru nájomnú zmluvu.
Odhodlaná Megan sa rozhodne pána Hastingsa vyhľadať v jeho dome Penlee House na jeho usadlosti, aby sirotinec zachránila. Jej počin začne zostra, keď zachráni Seanovho malého syna Simona, ktorý pri hraní spadne do jazera a dúfa v Seanovu vďačnosť. No ten nie je pripravený stiahnuť výpoveď, ktorú kláštoru dal. Odkedy jeho manželka a matka jeho detí pre polrokom prišla pri tragickej nehode o život, svoju vieru v Boha stratil. Meganina misia vyzerá neúspešná, napriek tomu, že si ju Seanova dcéra Emma hneď obľúbi. No potom jej Sean dá ponuku: Keďže dal neporiadnej opatrovateľke svojich detí okamžitú výpoveď, potrebuje za ňu náhradu. Je pripravený predĺžiť nájomnú zmluvu kláštoru pod jednou podmienkou – keď sa Megan podujme robiť opatrovateľku jeho deťom. Sean ju postaví pred rozhodnutie, či zradiť svoje povolanie alebo zachrániť siroty. Proti rade Matky Predstavenej sa Megan rozhodne miesto prijať, pretože bez toho, že by si to sama priznala sa už do Seana dávno zaľúbila. To, že to medzi Megan a Seanom zaiskrilo si Seanova sekretárka Olivia všimla hneď. Ona sama je už dávno do svojho šéfa zúfalo zaľúbená. Vo svojej žiarlivosti predpokladá, že Megan si Seana vyhliadla už od začiatku. Výčitka, nad ktorou sa Megan prirodzene zhrozí. Odhodlá sa z domu Penlee House utiecť.
No potom sa udalosti skomplikujú. Harry Ridgeman, bývalý spolumajiteľ tvídovej fabriky plánuje pomstu. Sean ho pred rokom vyhodil z firmy, keďže spreneveril firemné peniaze. Harry sa domnieva, že mu prináleží odstupné a keď ho neodstane legálnou cestou, musí siahnuť po iných prostriedkoch. Možnosť na to mu ponúka hráčska vášeň Seanovho mladšieho brata Bena, ktorého vydiera kvôli jeho dlhom. A Ben vie, že Harryho vyhrážky treba brať vážne, pretože tento muž má na svedomí smrť Seanovej manželky! Poisťovací detektív Sal Cummings tuší, že Katina smrť nebola žiadna nehoda a ešte ju naďalej vyšetruje v kruhu rodiny ako aj v obchodnom prostredí Hastingsovcov. Dôvod úrazu Kate Hastingsovej totiž ešte stále nie je oficiálne objasnený. Tento proces zaťažuje predovšetkým Seana, ktorého podozrenia hlboko znepokojujú.
Situácia vrcholí keď náhle zmizne malá Emma. Dieťa uniesol Harry – a požaduje za dievčatko výkupné. V odvážnej akcii sa Megan, poisťovaciemu detektívovi a bratom Hastingsovcom podarí Harryho prekvapiť a Emmu oslobodiť. A nakoniec už nemôžu ani Sean ani Megan viac zatvárať oči pred vzájomnými citmi . . . (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (10)

Čtec 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zapnul jsem film, když už dvacet minut běžel a měl jsem strach, že děj už nepochopím... Dopadlo to ale dobře, pochopil jsem a zvedl si sebevědomí. Pročež jej hodnotím kladně (včetně Henrietty Richter-Röhl) :-) ()

alambert odpad!

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tohleto je podle mě fakt snad nejhorší film, co jsem viděl. Nevím, jestli má vůbec cenu skoušet popsat, jaká je to hrůza-to snad ani nejde vyjádřit. Jakoby se všechna nejhloupější klišé filmového světa spojila, aby společně bojovala s intelektem diváků. Začíná to nehodou způsobenou poškozenými brzdami (...načemž je nádherně vidět, že scénář má na svědomí podprůměrně inteligentní žena. Když jsem to viděl kdysi v jiném díle, kde šlo o nějaký veterán, dejme tomu. Tady v případě moderního vozu je to krásnou ukázkou inteligence autorky. Snad i malé děcko ví, že brzdy mají kontrolku, která by se při poškození brzd okamžitě rozsvítila.) a pokračuje hrůzami jako zamilování do jeptišky, nemocné děcko, tisíc a jeden záběr na útesy, únos dítěte apod. Je to zkrátka nechutné, ohavné...depresivní při představě, že to někdo bere vážně. A ještě největší hláška, na ukázku: "Zavolejte policii i ze sousedních hrabství!" OMFG... ()

IceQueen 

všetky recenzie používateľa

Tak som teda učinila závažné rozhodnutie, že je načase zistiť, čo to vlastne tá romantika je a prípadne sa aj niečomu priučiť. Oficiálny text distribútora má dĺžku krátkej poviedky, takže ja to zostručním. Začnime tým, že všetci angličania sú nemci. Anglikánske novicky, pre prípad, že stretnú prachatého vdovca, nosia odev so sukňou do polovice stehien a spolu s ostatnými mníškami sú ošetrené vizážistom. Novicka a vdovec sú, samozrejme, najskôr v opozícii, aby sme ich vzplanutie lásky neskôr prežívali intenzívnejšie. Veľmi prefíkané. Potom sú tam ešte nejaké ďalšie postavy, tupé zápletky a to je asi tak zhruba všetko. Ale aspoň som si konečne uvedomila pravdu, mne tento druh romantiky nehrozí. Nenosím sukne. Vrámci sebemrskačskej nálady si možno ešte niekedy nejaký podobný zázrak pozriem. Občas sú sračky zábavnejšie ako priemerné filmy. Jedna* za prírodu a za národ. ()

Skuby47 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ještě štěstí, že Rosamunde Pilcher svou spisovatelskou kariéru v roce 2000 ukončila. Její romány měly zůstat asi jen na papíře. Nevím, kolik filmů podle této autorky německá ZDF natočila, ale už několik let její příběhy vysílá i naše televize. Tento je průhledný od začátku až do konce, ničím nepřekvapí. Navíc zápletka není původní, je částečně převzata s téměř 50 let starého úspěšného amerického muzikálu Za zvuků hudby. Zde však platí, že když dva dělají totéž, není to vždy totéž. I když je film poměrně nový, je nezajímavě natočený a jeho zařazení do vysílání bych viděla spíš na odpoledne, než do hlavního večerního času. Z druhé strany podobných sladkobolných nesmyslů natáčí v současnosti řadu i naše televize, pro změnu seriálovou formou. Marně hledám, co bych pochválila, snad jen to sídlo. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama