Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(25)

Detektivové Minogue a O'Learyová odvezou na stanici mladou ženu, aniž by věděli, že je posedlá démonem. S pomocí komisaře Ruawaie Maaky se jim podaří démona vymítit a zrodí se zvláštní jednotka – Wellington Paranormal. (HBO Max)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (29)

Série 1 (2018) (S01) 

Veľka spokojnosť a príjemné prekvapenie. potešila dĺžka jednotlivých epizód. Napriek tomu že sa niektoré vtípky opakujú na odreagovanie sa veľmi vydarený seriál. ()

Demon Girl (2018) (S01E01) 

Minoque a O'Leareyová sa po stretnutí s dievčaťom, ktoré o sebe tvrdí že je démon Baal zoznamujú s wellingtonskou jednotkou na boj s paranormálnymi javmi, ktorá bude mať vďaka nim už 3 členov...milé,vtipné, primerane dlhē ()

Cop Circles (2018) (S01E02) 

Jednotka tentokrát rieši prípady kráv uviaznutých v korunách stromov a kruhovv obilí na vidieku... ()

Things That Do the Bump in the Night (2018) (S01E03) 

Minoque a O'Leareyová prichádzajú k domu ktorého susedia sa sťažujú ma hluk. V dome ale už 40 rokov nikto nebýva... ()

The She Wolf of Kurimarama Street (2018) (S01E04) 

Poslíček pizze tvrdí že ho napadol obrovský pes v rifliach. Žena ktorábýva nablízku prišla o niekolko mačiek a jej sused zase o psov. Prípad ako stvorený pre Maakov tým paranormálnych javov... ()

A Normal Night (2018) (S01E05) 

Dvojica policajtov tentokrát prešetruje krádež 19 krvných bánk z miestnej nemocnice...za rasistickú diskrimináciu upíra, pretože nie je biely a hežtek na životoch upírov záleží hviezdička naviac...naozaj je to na smiech. ()

Zombie Cops (2018) (S01E06) 

Kolegovia z policajnej stanice Laupepeová a Donovan vypočúvajú zadržanú osobu ktorá je podľa indícií paranormálnej jednotky oddelenia zombie. Zdá sa že sa jej podarilo nakaziť dvojicu policajtov a tak O. Learyová s kolegom budú musieť zastaviť hroziacu epidémiu...opäť vtipne rasistické poznámky, aspoň niekto si z toho z chuti uťahuje. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Je pravdou že v porovnaní s prvou sériou ide o mierny pokles kvality a stereotypnejší humor ale stále je to príjemné spestrenie dnešného prehnane korektného filmového sveta. A dvojica Minoque a O´Learyová je rozkošne naivná a sympatická. ()

Taniwha (2019) (S02E01) 

Jednotka paranormálnych úkazov tentokrát preveruje nezvestnosť 10 rybárov, ktorí zmizli na pobreží. Jednou zo zmiznutých je snúbenica premiéra a tak má prípad najvyššiu prioritu. Tím si na pomoc vezme aj strážnika Parkera...slabšie ako epizódy v prvej sérii, ale niektoré momenty a poznámky (najmä o tetovaní na druhej ruke) to vytiahli na stále solídne 3*. ()

Fear the Briannas (2019) (S02E02) 

Oddelenie tentokrát preveruje drobnú krádež v obchode. Z predajne zmizli dva balíčky chipsov a zdá sa že z nej odleteli sami od seba. Stopy dvojicu vyšetrovateľov zavedú do miestnej dievčenskej školy....celkom úsmevná epizóda, najmä hádka s pani riaditeľkou. Presne takéto riaditeľky sú. Zaujímavým je fakt, že tu diskrimináciu mužov, ktorých je na poste riaditeľov v školách určite menej ako žien spoločnosť nerieši. ()

Mt. Vic Hooters (2019) (S02E03) 

Pri plnení bežných služobných povinností dvojica vyšetrovateľov dostane indície že v tuneli sa niekto vydáva za policajta a v ľuďoch vzbudzuje dojem "starej školy"....opäť vydarená epizóda s porovnaním policajtov dnešnej a oldschoolovej doby a rovnako tak nových zákonov a tých rozumných, starých... ()

Copy Cops (2019) (S02E04) 

V márnici policajného oddelenia vo Wellingtone leží mŕtvola policajta Minogua na ktorú sa bezradne pozerá seržant Maaka a Karen OĹearyová. V tom do miestnosti vstupuje Minog...síce o niečo menej vtipné ale potešila nadväznosť na epizódu z prvej série, tak zhovievavé 4*. ()

Haunted Nissan (2019) (S02E05) 

Nakoľko seržant Maaka objednal pre oddelenie nový dron a dlhšiu dobu neriešili žiaden prípad vyzerá to tak že bude musieť niektorého z členov tímu prepustiť. Našťastie pre dvojicu vyšetrovateľov sa objaví nádejný prípad. Mladý muž tvrdí že mu jeho Nissan 300ZX Z31 ukradli duchovia...epizóda na rozhraní 3-4*, pobavila zmienka aby majiteľ auta hovoril menej mlado či dieťa za volantom, ale v tejto sérii to bola asi najslabšia epizóda. ()

Mobots (2019) (S02E06) 

Maaka a jeho tím tentokrát riešia krádeže starýej elektroniky, ktoré sa odohrávajú v sústredenom kruhu v okolí miesta kde žije mama Karen O´Learyovej...podtext o otravných aktualizáciach a túžba ľudí vlastniť najnovšie telefóny to mohli vytiahnuť aj vyššie, ale vtipných poznámok bolo tentokrát pomenej. ()

Christmas Special (2019) (S02E07) 

Wellingtonské oddelenie oslavuje blížiace sa Vianoce avšak ani v čase keď riešia aké darčeky pre svojich kolegov vymyslia nezaháľajú a vyšetria hneď niekoľko prípadov...potešili narážky na Chuckyho, grilovačka aj prípad v úrade, príjemné zakončenie druhej série. ()

Série 3 (2021) (S03) 

Dve slabšie epizódy celkový dojem nepkazili nakoľko zvyšné štyri boli nadpriemerné... ()

The Invisible Fiend (2021) (S03E01) 

O´Learyová a Minoque idú preveriť hlásenie o neznámom votrelcovi v dome ktorý sa tam pravdepodobne vlámal počas neprítomnosti majiteľov...a nakoniec to je takmer skutočný votrelec. Opäť príjemne naivná epizóda, ktorá si opäť z policajtov uťahuje skvelým spôsobom a nie v štýle Paradise PD...v tom je hlavný rozdiel medzi HBO a Netflixom. Netflix je sračka plná vulgarizmov pre spodinu spoločnosti kým HBO má čo ponúknuť. Kvalitu na úkor kvantity. ()

Te Maero (2021) (S03E02) 

Oddelenie pre paranormálne javy sa tentokrát vydáva vyriešiť prípad nezvestného influencera, ktorý sa stratil v buši. Trojica si na pomoc vezme aj kolegu Parkera...najlepšia epizóda celej série, Kapa o Pango Haka to zabilo úplne. Svojim spôsobom sa seriál dá považovať za vynikajúcu paródiu na Akty X. Naozaj vynikajúcu a to patrím ku skalným fanúšikom Muldera a Scullyovej. ()

Fear Factory (2021) (S03E03) 

Jednotka paranormálnych javov vyráža preveriť viaceré hlásenia - výskyt obrovského potkana, muža bez tváre či útok žraloka - a to všetko v centre mesta...opäť skvelá epizóda. Postaviť sa svojmu strachu je naozaj náročné a strach je to čím nás ľudí pár "elít" ovláda. ()

The Sevens Ghosts (2021) (S03E04) 

Strážnici tentokrát prešetrujú zmiznutie niekoľkých ľudí, ktorí mali na sebe rovnaký kostým...pravdupovediac pravdepodobne by divák potreboval viac informácií o tom, čo Wellingtonská sedmička vlastne bola, prečo sa presunula do Hamiltonu a aká rivalita na Novom Zélande vládne medzi týmito dvomi mestami...pre doplnenie, zdroj Wiki (Preložené z angličtiny-Novozélandské sedmičky sú každoročným turnajom siedmich rugby, ktorý sa v súčasnosti koná na štadióne Waikato v novozélandskom Hamiltone. Počas prvých osemnástich rokov svojej histórie sa podujatie konalo vo Wellingtone.) ()

Reklama

Reklama