Reklama

Reklama

Expremiéri

(seriál)
  • angličtina Ex Prime-Ministers
všetky plagáty
Trailer

VOD (1)

Epizódy(7)

Obsahy(1)

Cyklus portrétov siedmich bývalých slovenských premiérov, nakrútený študentami VŠMU. Projekt nadväzuje na rovnomenný úspešný projekt Českej televízie. Základnou myšlienkou je priniesť reflexiu novodobých politických elít na Slovensku očami študentov Ateliéru dokumentárnej tvorby FTF VŠMU, ktorí nie sú pamätníkmi udalostí a dejov a môžu priniesť nezaťažený pohľad pri rekonštrukcii a hodnotení udalostí a osobností. Sedem dielov cyklu, každý v dĺžke 26 minút, sa venuje jednotlivým expremiérom SR od roku 1989. Cyklus je sériou autorských dokumentov, ktoré reflektujú nedávnu minulosť a zároveň pátrajú po súčasnom osude bývalých premiérov a ich vplyve na dnešnú spoločnosť. Výsledkom je doplnenie projektu v rámci spoločných dejín Česka a Slovenska, čím sa zároveň umožňuje umelecká a profesionálna konfrontácia mladých českých a slovenských dokumentaristov. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa Danqo k tomuto seriálu (2)

Vladimír Mečiar (2018) (E03) 

Hodil som si tú tetu Eriku do googlu. Zakladateľka Smotánky, šamanka, pofidérne televízie, o ktorých nikto nikdy nepočul, Slobodný vysierač. A bude poučovať. A Dominik jej oponuje len slabunko, jej posolstvo vyznieva hlasnejšie ako jeho, pre nás, čo rozmýšľame, je to ilustráciou pomätenosti a naivity (ktorou sa furt oháňa), ale čo na to tí, ktorí ju nebudú vnímať kriticky? Potvrdí sa im názor, že Mečiar bol dobrý chlapák? Prezradí im to niečo, čo by mali o ňom vedieť? Nie je to artovka pre sedem ľudí, išlo to v televízore. Páčilo sa mi to, ale som smutný. ()

Iveta Radičová (2018) (E06) 

Ako zmienil kolega marmat7, skutočne do istej miery išlo len o vymenovanie toho, čo bolo známe (vrátane tisíckrát odmietnutej opätovnej kandidatúry), ale presne tým boli znázornené hodnoty jednej z najcharakternejších osôb v slovenskej politike. Sorry-not-sorry, Slovensko však nie je krajinou pre takýchto krásnych ľudí, nepatrí tam Iveta, nepatrím tam ani ja. Ľudí z hodnotami je ako šafránu, a ostatným sú nielen ukradnuté, ale aj cudzie. Nikdy nepochopia naše konanie ani pocity, preto do demokratického režimu nezapadáme. Išlo by totiž o vládu menšiny nad väčšinou, akokoľvek krásne by to bolo pre všetkých. ()

Reklama

Reklama