Reklama

Reklama

Invoked

Horor / Mysteriózny / Thriller
Írsko / Brazília, 2015, 85 min

Réžia:

Humberto Rosa

Predloha:

Humberto Rosa (poviedka)

Kamera:

Humberto Rosa

Hrajú:

Patrick Murphy
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Obsahy(1)

Partia piatich priateľov prichádza na dovolenku do odľahlej oblasti v Írsku. Po príchode na miesto, v ktorom sa chceli ubytovať zistia, že je celé vyľudnené. To je však pre nich veľmi dobrá správa, pretože sa môže začať zábava bez pravidiel. Pod vplyvom alkoholu a drog začne partia vyvolávať duchov. Podarí sa im prebudiť ducha ženy, ktorá hľadá svoje deti. Pre skupinu sa tak začína krutý boj o život. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (3)

ricci.s odpad!

všetky recenzie používateľa

Sračkoidný found footage. Prvú polovicu sa nič nedeje, akurát skupinka blbečkov drísta a rehoce sa. Zahrajú si jednu hru, vyvolajú ducha a začnú miznúť. Okrem pobehovania po tme však aj tak nič neukážu. A hlavná hrdinka musí byť ešte aj totálne drbnutá, poslednú polhodinu vkuse kňučí, škrieka, reve, piští... no možno keby zdochla po 5 minútach, jednu hviezdu by som dal za snahu, ale až do konca tohto shitu spôsobuje nádhernú migrénovú terapiu. Ducha ukážu len v bleskurýchlych zostrihoch, ľakačky totálne nefunkčné (pri tom vrieskaní sa ani nedivím) a smiešne efekty s akousi plazivou čiernou hmlou či vlasmi trčiacimi z papule jedného z hrdinov to z bahna nevytiahnu. Tma, nula, nič. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Partia piatich priatelov prichádza na dovolenku do odlahlej oblasti v Írsku. Po príchode na miesto, v ktorom sa chceli ubytovať zistia, že je celé vyludnené. To je však pre nich velmi dobrá správa, pretože sa môže začať zábava bez pravidiel. Pod vplyvom alkoholu a drog začne partia vyvolávať duchov. Podarí sa im prebudiť ducha ženy, ktoreá hladá svoje deti. Pre partiu sa tak začína krutý boj o život. - V popise tohto hororu ma zaujala uvedená Brazília, a tak som sa potešil, pretože som žiadny horor z Brazílie ešte nevidel. Namiesto niečoho nového som však pozeral katastrofálny Found Footage, ktorý nemal s Brazíliou nič spoločné. Najhorším faktorom je to, že tvorcovia zrejme nepoznajú pojem logika. Opustený hotel s kamerou v každej miestnosti vyzeral velmi zvláštne. Čo ma ešte viac dostávalo bolo to, že tvorcovia zrejme pripevnili mikrofóny na okolo poletujúce sovy, ktoré bolo počuť viac, ako samotných hercov. Z hladiska deja to bolo absolútne katastrofálne a nedokázalo to zaujať fakt ničím. Nájdu sa tu aspoň dve pekné dievčatá, ale aj tie sa mi po tom vrieskaní znechutili. Aj duch vyzeral celkom dobre, ale čo z toho, keď tam bol vždy v sekundových záberoch. Jeden z najhorších hororov, ktoré zatial v roku 2015 vznikli a zrejme zatial najhorší Found Footage horor roku 2015. ()

Essential 

všetky recenzie používateľa

Íri sa s tým vôbec nesrali a natočili jeden skvelý nezávislý low budget s autenticky jebnutými teenagermi na konci sveta v sychravom prostredí vo vidieckom hosteli, v ktorom po celý čas nebola elektrika a kto konceptu Found footage rozumie, bude ku koncu vyždímaný ako pakel džúsu. 83% ()

Reklama

Reklama