Reklama

Reklama

VOD (1)

Po páde Galaktického impéria zavládlo v galaxii bezprávie a nájomný lovec v beskarovej výzbroji, známy len ako „Mandalorián", príjme lukratívnu, no záhadnú zákazku. (Disney+)

Recenzie (134)

KoRner 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Skvelý úvod, ale napriek všetkým kladom sa nemôžem preniesť cez to, ze to je proste priveľmi krátke. Za polhodinu sa toho veľa nestihne, Mandalorian sa prejde po westernovom svete, niekoho stretne a môžem zase čakať týždeň, čo sa stane ďalej. Asi tu nie je iná možnosť ako počkať a pozrieť si to na jeden záťah po odvysielaní poslednej časti. ()

MiniMinion 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pilot se mi líbil hodně. Rozhodně by neuškodila delší stopáž, alespoň první díl mohl mít tu hoďku a ostatní díly pak těch 40 minut, ale asi to není taková tragédie. Atmosféra je dobrý mix Dollar Trilogy a Star Wars, funguje to až překvapivě dobře. Začátek v baru působil trochu jako nějaký fan film (což není urážka), ale pak se projevil větší budget a začalo to být o něco profesionálnější. Nemám úplně radost z postavy na konci, doufám že o ní moc neodhalí, ale pokud to provedou dobře, nemusí to být špatné. IG-11 je hilarious, dialogy mezi ním a Pedrem jsou nenápadně vtipné, ale narozdíl od vtipů ze Sequels se u nich opravdu zasměju. Finální přestřelka byla skvělá. Velký plus a Göranssonův soundtrack, on nikdy nezklame. Těším se, co z toho vznikne. ()

Reklama

CinemaRanger 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Okej, tak Mandalorian epizoda 1. Vizuálně fakt krása, ale celkově ta 38 minut dlouhá westernově laděná Star Wars podívaná nemá co nabídnout až na slušnou závěrečnou 10 minutovou přestřelku, kterou si mě první epizoda získala. Uvidím, jak to bude pokračovat, však venku je zatím jen toto a nemám jak srovnávat. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh: Spoznávame sa s nájomným lovcom Mandom, ktorý sa rozhodne vziať podpultovú misiu na záchranu živého materiálu. To ale ešte nevie, koho mu osud privedie do cesty.Prevedenie: Už dlho som sa nestretol s tak dobrým pilotom. Nie len pre to že sa jedná o univerzum Star Wars, ktorého som veľkým fanúšikom ale všeobecne. Má to dynamiku, súboje, vynikajúceho hlavného hrdinu, vizuál a jednoducho sa mi to veľmi páčilo. Ak si k tomu ešte pripočítam baby Yodu je to jasných 5 hviezd. 98% ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Primarne pre fanusikov sveta Star Wars. Atmosfera, prostredie i postavy. Zaver a odhalenie mrnavej koristi bountyhuntera vzbudil prijemnu nostalgiu. Som v zaujati, hoci nie som "fanaticky" vyznavac. Nadpriemer, hoci som presvedceny, ze kratkost tejto casti bola sposobena len nutnostou ukoncit diel po tak "epickom" odhaleni a uz nic viac divakovi nedodat. ;) ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (5)

  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca (Peter Mayhew). V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)
  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vystoupí z věže, tak se nosorožec, kterého má vyrytého na pravém rameni své zbroje, přesune na levé rameno. Stejná chyba se stane i v momentě, kdy Mandalorian krotí blurgga. (G....)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika vo filme Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené