Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Recenzie (157)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mandalorian sú príjemným potešením a výpravou do galaxie vzdialenej fakt strašne ďaleko preďaleko. Je fajn vybrať sa do toho sveta a ocitnúť sa v nových končinách, čo sú nám neznáme a spoznávať nové postavy a objavovať či nepostriehneme niečo, čo by nám pripomenulo niečo zo starých príbehov. Je to dobré, až na niektoré spomaľujúce časti. Tomu sa asi nevyhneme, ale snaha uzatvoriť každý jeden diel až na prvé tri a posledné dva troška narúša plynulosť celej série. Žiadalo sa mi väčšie prepojenie a možno inteligentnejšie lúčenie z postavami, než len - zostávam tu a ty to musíš zvládnuť sám. Poteší Nolte a Herzog. Carano znova dokazuje, že jej herecké schopnosti sú na bode nula. Je príjemné raz za čas vidieť, čo sa dá spraviť s peniazmi, ak sa dajú tvorcom s víziou. Baby Yoda je skvelý a potešil aj štek Bill Burra. Snáď sa ešte niekedy zjaví. 1. séria - 80%. ()

panMartin 

všetky recenzie používateľa

Jon Favreau je veliký profesionál. Máme příběh Mandaloriana. S tím, že je v rámci souvislosti a logiky zpracován na jedničku. Je vidět, že Star Wars umí fungovat i bez světelných mečů. Hlavní postava je velmi charismatická a bavila mě komunita ohledně námezdních lovců. I když 99% času hlavnímu hrdinovi nevidíte do tváře, cítíte i tak sympatie k němu. The Mandalorian hodně překvapil, v mých očích i po těch "špatných" Star Wars za poslední roky. Ale co si budeme povídat Baby Yoda se stal jednoznačně nejlepší (a hlavně nejroztomilejší) postavou Hvězdných válek a bez něj by to byla nuda. Těším se na druhou sérii. ()

Reklama

mzss1 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

[67%] Tak Mandalorian coby seriálový přírůstek ze světa Star Wars. A jak se mi vlastně líbila první řada? Určitě tu jsou klady, takže ve finále mě to vcelku zabavilo, ničím extra nepohoršilo, ale čekal jsem trošku víc. Hodnocení to zde na CSFD má opravdu velké, i ho částečně chápu. Ale prostě nevím. Akce je natočená přímo perfektně, je pestrá a je jí opravdu moře. Možná, že jí nemuselo být až tolik. Dále … Veškeré rasy bytostí byly výborně představeny, takže další velký klad. No a to, co mi zde vadilo nebo spíš chybělo? Nějaká větší dobrodružnější vata a pořádný příběh, který by mě víc emotivně vtáhl do děje a postav. To zde bylo takové sterilní, místy chladné, ale poslední dva díly byly už víc vygradovanější, zejména ten finální se mi líbil dost. No, určitě zkusím někdy příště další řadu, víc ale raději neočekávám. Na 1 vidění to bylo dobré, epizody díky krátké stopáži rychle ubíhaly, ale chtělo to zapracovat víc na tom co jsem výše napsal. Hudba byla celkem ok. Dál nevím, co bych měl pitvat. Blbost to určitě není, ale velký hit také ne. ()

okkac 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku skromné SW, kde je v epizodě jen do 5 postav, pak zase epizoda připomínající časy SG-1, ale finální epizoda od Taiky to celé zachraňuje a je o mnoho lepší, než co jsem viděli s The Rise of Skywalker v kinech. Zpočátku celkem zklamání a rozčarovanost, aby se to pak přehouplo v natěšenost na další sérii. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Star Wars mám veľmi rád a po novej trilógii, ktorá mi moc nesedela, vyzeral Mandalorian ako návrat ku koreňom. A v podstate aj je, kedže sa odohráva pár rokov po páde impéria. Mando nie je moc dlhý, čo sa týkasérie a času jednotlivých epizód a to je možno aj trošku problém. Podla mňa by bolo lepšie spraviť s toho dvojdielny TV film ako seriál, pretože za taký krátky čas sa príbeh moc nestíha rozbehnúť (niektoré epizódy trvajú iba 30min). No na druhu stranu sa ani krátky Mando nevyhne zbytočným dielom (úvodné 3 a záverečné 2 diely sú tie najdôležitejšie, zvyšok je v podstate vata). Tak či tak je to kvalitný seriál, ktorý fanúšikov Star Wars univerza poteší. Mňa potešila aj účasť Filoniho, ktorý tu necháva drobné odkazy a omrvinky na svoje seriály Clone Wars a Rebels. Ako rozbeh to bola fajn jazda, no verím, že druhá séria bude ešte o chlp lepšia. ()

Galéria (129)

Zaujímavosti (34)

  • Kniha „Star Wars Galactic Phrase Book & Travel Guide“ od Bena Burtta (vydána v roce 2001) uvádí překlad jawaského slova „Sooga“ jako „jídlo“, ale v seriálu je to přeloženo jako „vejce“. (G....)
  • Epizóda je odkazom na filmy Sedem samurajov (1954) a Sedem statočných (1960). Obsahuje rovnakú nosnú tému – miestni dedinčania si najmú skupinku profesionálov, ktorí ich majú ochrániť pred miestnou bandou a zároveň ich vytrénovať na boj o svoj domov. Rovnaký základ mala aj epizóda Bounty Hunters (2010) zo seriálu Star Wars: Clone Wars. (Piri)
  • Postavu vojaka Novej Republiky si zahral Matt Lanter, ktorý nadaboval postavu Anakina v seriáli Clone Wars (2008). (ČSFD)

Reklama

Reklama