Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hororová antológia zložená z troch poviedok, medzi ktorými sa objavuje hlavná dejová línia o dvoch dievčatách, ktoré unikajú pred spravodlivosťou. Po ceste sa zastavia v jednom z motelov pri ceste. Pustia si videokazety s horormi, ktoré nájdu vo svojej izbe. Na páskach sa odohráva niekoľko príbehov.
1. "The Keeper". Počas tmavej noci sa v sídle vrahov a násilníkov objaví záhadný muž. Namiesto očakávanej pohostinnosti ho však obyvatelia zrania a nechajú ho napospas osudu. Muž sem však prišiel, aby vrahov donútil pykať za svoje činy. K vykonaniu spravodlivosti mu poslúži príšera, ktorá mu bola zverená a pred ktorou žiaden previnilec neutečie.
2. "Dummy". Malý, šikanovaný chlapec sa uzavrie do seba a prestane rozprávať. Nájde si však bábku, prostredníctvom ktorej komunikuje aspoň so svojou matkou a lekárom. Tri deti, ktoré ho šikanujú, však spôsobia jeho smrť, keď mu jeho bábku odcudzia a on pri snahe získať ju späť zahynie. Po niekoľkých rokoch sa vinníci prebudia v opustenej budove a tajomná postava v maske ich prinúti bojovať o život. Je možné že sa chlapec, ktorému v detstve ublížili, vrátil zo záhrobia a chce sa pomstiť?
3. "To Be Loved". Marvin žije svoj každodenný stereotyp; namiesto ozajstnej lásky sa každý deň pozerá na seriál s názvom Byť milovaný. Jeho VHS prehrávač jedného dňa ožije a ponúkne mu pravú lásku za to, že ho bude kŕmiť. Nejedná sa však o hocijaké jedlo, ale o ľudské mäso. Čoskoro začne prístroj Marvina ovládať. Ten je nútený zabíjať nevinné ženy, pretože prehrávač si práve na nich najviac pochutí. Ženy, ktoré si tieto horory pustili, nakoniec taktiež zaplatia za svoje činy a presvedčia sa, že to, čo videli na páskach, sa odohralo aj v skutočnosti. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (2)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Lacná hororová antológia, ale snahu som celkom vycítil. Prvý príbeh je o skupinke grázlov, ktorí doplatia na svoje hriechy, keď ich začne naháňať a masakrovať mátoha z pekla. Druhý príbeh je o zabijakovi v celkom podarenej maske, ktorý po väčšinu stopáže naháňa jednu pipinku v spodnom prádle po dome so sekerou. Posledný je o hovoriacom videoprehrávači, ktorý núti nešťastného mladíka vraždiť kurvičky. Dokonca si s ním môže aj zašukať. Ten posledný príbeh mi prišiel asi najlepší, lebo schuti som sa zasmial. Blbinka na odreagovanie, ktorá sa dá celkom zniesť, pokiaľ sa neberie vážne. Riešiť nejakú technickú zručnosť tvorcov je v tomto prípade asi zbytočné. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Hororová antológia zložená z troch poviedok, medzi ktorými sa objavuje hlavný príbeh o dvoch dievčatách, ktoré unikajú pred spravodlivosťou. Po ceste sa zastavia v jednom z motelov pri ceste. Pustia si videokazety s horormi, ktoré nájdu vo svojej izbe. Na páskach sa odohrávajú nasledujúce príbehy: The Keeper - počas tmavej noci sa v sídle vrahov a násilníkov objaví záhadný muž. Namiesto očakávanej pohostinnosti ho však obyvatelia zrania a nechajú ho napospas osudu. Muž sem však prišiel, aby vrahov donútil pykať za svoje činy. K vykonaniu spravodlivosti mu poslúži príšera, ktorá mu bola zverená a pred ktorou žiaden previnilec neutečie. Dummy - malý šikanovaný chlapec sa uzavrie do seba a prestane rozprávať. Nájde si však bábku, prostredníctvom ktorej komunikuje aspoň so svojou matkou a doktorom. Tri deti, ktoré ho šikanujú, však spôsobia jeho smrť, keď mu jeho bábku odcudzia a on pri snahe získať ju späť zahynie. Po niekolkých rokoch sa vinníci prebudia v opustenej budove a tajomná postava v maske ich prinúti bojovať o život. Je možné že sa chlapec, ktorému v detstve ublížili, vrátil zo záhrobia a chce sa pomstiť? To Be Loved - Marvin žije svoj každodenný stereotyp a namiesto ozajstnej lásky sa každý deň pozerá na seriál s názvom Byť milovaný. Jeho VHS prehrávač jedného dňa ožije a ponúkne mu pravú lásku za to, že ho bude kŕmiť. Jeho prehrávač sa však stane závislým na ludskom mäse a začne Marvina ovládať. Ten je nútený zabíjať nevinné ženy, pretože prehrávač si na nich najviac pochutí. Ženy, ktoré si tieto horory pustili, nakoniec taktiež zaplatia za svoje činy a presvedčia sa, že to, čo videli na páskach, bolo všetko reálne. - Pre mňa uspokojivá hororová antológia, ktorá je však na tohtoročnej hororovej scéne, ktorá je na antológie velmi silná, nanešťastie priemerom. Prvý príbeh mňa velmi nezaujal, chýbala mu nejaká tajomná atmosféra, ktorá by sa do tej hlbokej noci hodila. Ale aspoň tá maska Keepera vyzerala dosť dobre. Druhá poviedka bola naprosto dokonalá a jediným mínusom bolo slabé herecké obsadenie. Dejovo to bolo ako kombinácia Saw a Dead Silence, podstata poviedky sa podobala na Saw a masky sa podobali na Dead Silence. Tá maska bola naozaj dokonalá a rád by som ju ešte niekedy v horore videl. Prostredie pre túto poviedku bolo velmi dobre zvolené. Tretia poviedka mala za ciel znechutiť diváka a celkom dobre sa jej to darilo. Nechutný bol hlavne hlas, ktorý daboval VHS prehrávač. Keby to nebolo zasadené do nepríjemného retro štýlu, bolo by to ešte ovela lepšie. Celkovo je to pre mňa antológia za silnejšie tri hviezdičky. ()

Reklama

Reklama