Reklama

Reklama

Výnimočný priateľ

  • Slovensko Výnimoční priatelia (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Fred Rogers (Tom Hanks) je populárny moderátor detskej TV šou. Keď za ním príde novinár Tom Junod, aby o ňom napísal článok, ani jeden z nich ešte netuší, aké výnimočné priateľstvo medzi nimi vznikne. Pán Rogers Tomovi pomôže vyrovnať sa s traumou z detstva a ukáže mu, ako prekonať cynizmus a znovu objaviť lásku. Príbeh je inšpirovaný skutočným priateľstvom moderátora a novinára. (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (80)

lamps 

všetky recenzie používateľa

Moc příjemné. Tom Hanks hrající sám sebe rozdává pozitivní energii v příběhu, který sice není vůbec originální, ale servíruje celistvé charaktery a je protknutý nakažlivou fantaskní atmosférou, díky níž se až pohádkové moralizování nemíjí účinkem. Jestli byl skutečný Rogers až takový bodrý chlapák, tenhle film mu vzdává velmi vkusnou a sympatickou poklonu. Bohužel jde o ten nešťastný druh spotřebního sentimentu, který bude většinou odtažitých diváků silně podhodnocen. 75% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Námetovo fajn, dokonca aj svojim posolstvom, ale celé mi to prišlo také nejaké vlažné. Dominantnou témou bolo nečakané priateľské puto medzi novinárom a televíznou hviezdou. Napriek kvalitnému hereckému obsadeniu (najmä skvelý Tom Hanks) mi to celé prišlo také nevýrazné a svojim spôsobom obyčajné. Samozrejme, bolo tam mnoho svetlých okamihov, zaujímavých dialógov a scén, ale z celkového pohľadu to vôbec u mňa nevyvolalo žiadny Waw efekt. Všetko to išlo akosi prirodzene a priamočiaro - a to akosi žiadnemu filmu nikdy nepomôže. ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Už dlouho jsem neměl na začátku takovou touhu film vypnout a nikdy jej nedokoukat. Díky bohu, že jsem to neudělal, jelikož jsem byl odměněn náležitou dávkou emocí. A apeluji tímto na tu hrstku lidí, jež budou přemýšlet o tomtéž, jelikož připitomnělý a ne příliš přístupný úvod A Beautiful Day in the Neighborhood rozhodně stojí za to přečkat a zvyknout si na tempo tohoto zvláštního snímku. Vlastně mi to strašně moc tématem i tónem připomínalo seriál K smíchu s Jimem Carreym, takže kdo viděl, bude tu jako doma. Musím dodat, že Tom Hanks je tu zase jednou naprosto bombový a ty nominace na různé ceny jsou rozhodně zasloužené, ten chlapík prostě zahraje všechno. A taktéž perfektní je tu Matthew Rhys, kterého přece jen tak často nevídáme, ale nyní se mu urodilo několik zajímavých projektů. Feel good kousek roku...7/10 ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"A Beautiful Day In The Neighborhood" považujem za ďalší prínosný film. Myslím si, že v čase, keď je vo svete obrovská dávka násilia, nenávisti a veci, ktoré nás rozdeľujú je príjemné stretnúť niekoho, kto naopak by videl v každom človeku len obyčajného človeka. Bez akýchkoľvek predsudkov alebo negatívnych emócií. No na druhú stranu poviem, že ak chcete vidieť film, ktorý sa reálne venuje Fredovi Rogersovi, tak odporúčam pozrieť minuloročný dokument "Won't You Be My Neighbor?". Pretože napriek tomu, že je Tom Hanks na všetkých posteroch, reálne to nie je jeho film. Ako to myslím? Film sa viac venuje osobe, o ktorej chce Fred Rogers rozprávať. Novinárovi, ktorý o ňom mal napísať článok menom Lloyd Vogel. Človek, ktorý má veľmi problémový vzťah so svojim otcom, zvyká si na to, že sa sám stal otcom a sám nevie ako sa k tomu všetkému správne postaviť. A jeho život je veľmi emocionálny a hlavne plný strachu a hnevu. Ktorého sa nevie zbaviť. Pravda je taká, že Lloydov príbeh je skvelý. Matthew Rhys podal vynikajúci výkon a plne som mu všetky scénky veril. Myslím si, že najlepšie momentky filmu sú práve keď sa s ním začnú rozprávať Fredove bábky a keď sedia s Tomom Hanksom oproti sebe a majú minútu ticha. V tých dvoch scénkach sú všetky potrebné emócie, ktoré tento film potreboval. A všetky scénky s Tomom Hanksom sú skvelé. No keď sa dostaneme do rodinných problémov Lloyda, trošku film stráca tempo a nadobúdam ako divák pocit, že by som chcel vidieť viac Toma Hanksa. A najmä ak chceme hovoriť o vzťahu otca a syna, tak oveľa viac ma emocionálne vždy zasiahne "Big Fish". Tam to pre mňa funguje stopercentne. Aký je ale celkový dojem z filmu? Podľa mňa veľmi dobrý. Som rád, že som ho videl. Myslím si, že Tom Hanks nádherne stvárnil Freda Rogersa a prial by som si, aby som ho mohol vidieť viac. Hodnotenie: B+ ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Nemastné, neslané a nezáživné. Jediné, co je na tom dobré je herecký výkon Toma Hanske, který I tak nudný film dokáže poznést tak, že je to koukatelné. Bez něj by to byl pdoprůměrný brak s ním se to k tomu průměru alespoň trošičku blíží. Je škoda, že režisérka z toho nevyždímala vice emocí. Nevím proč se hlouběji neponořila do vztahu mezi Lloydem a Jerrym, aby to v divákovi vyvolalo alespoň trochu emocí. Bohužel v takovém případě vystupuje Hanks jen jako sekundární andělíček štěstí a to je trochu otravné. Za mě naprosto zbytečný film, který vůbec nemusel vzniknout. Ale Tom musí mít radost, protože ten zbytečný film mu přinesl nominací na Oscara. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama