Reklama

Reklama

Cunk on Britain

(seriál)
Veľká Británia, 2018, 2 h 25 min (Minutáž: 29 min)

Epizódy(5)

Obsahy(1)

Investigatívna reportérka Philomena Cunk (Diane Morgan) sa vracia s touto vtipnou dokumentárnou sériou, v ktorej putuje britskou históriou. Významným osobnostiam kladie dôležité otázky, ako napríklad: "Je skala z kameňa, alebo je kameň zo skaly?" (Arsenal83)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (6)

Cunk on Britain (2018) 

Asi jeden z najlepších spôsobov prezentácie histórie, väčšina informácií je faktických, ale je tu komediálny zvrat, ktorý udrží divákovu pozornosť. Takže sa človek zasmeje a zároveň si zapamätá určité kľúčové fakty. Diane Morgan je nedocenená komička. Klobúk dole, brilantne spracovaný scenár. ()

Beginnings (2018) (E01) 

Veľký prechod od praveku až do stredoveku za pár minút, lenže tento dokument nemá naučiť, ale zabaviť. A to sa vsuvkami a narážkami veľmi darí. Už len tá irónia k evolúcii: Človek prešiel dlhú cestu od ľudoopov až k Edovi Sheeranovi... ()

The Empire Strikes Back (2018) (E02) 

"Henrich VIII. mal šesť manželiek, všetky volali aj Katarína. Bol to Katarínoholik. V skratke, katolík." alebo "Volajú ju Bloody Mary, pretože rovnako ako ten drink, bola hrozná." Mimoriadne historické vtipy, špičková časť. ()

The Third Episode (2018) (E03) 

Neľútostná Cunková sa vedcov pýta závažné evolučné otázky ako: "Kedy kone stratili schopnosť kresliť?" Aby Darwina následne ohodnotila: "Takže Darwin sa stal vedcom vlastne len na základe svojej vlastnej teórie." Za to Jack Rozparovač dostal poklonu: "Je to jeden z najasociálnejších vrahov..." ()

Twentieth Century Shocks (2018) (E04) 

Opäť bez servítky: "Boli to teenageri, ktorí vyzerali ako dospelí, ale mali mozgy detí - tak ako dnes profesionálni futbalisti." Alebo: "Hitler chcel, aby Británia bole nemecká, aby tým zodpovedala britskej kráľovskej rodine." Výrokové klenoty sa nedajú ani spočítať, ale jeden z nich je mimoriadne pravdivý: "František Ferdinand sa stal veľmi dôležitým až keď bol mŕtvy." ()

The Arse End of History (2018) (E05) 

Popis členov skupiny Beatles: "George, Ringo a ich gitaristi" 🤣 ()

Reklama

Reklama