Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Shaft (Samuel L. Jackson) se v roce 1989 dostal do přestřelky, které byla přítomna i jeho žena s dítětem. Nestalo se jim sice nic, ale tahle událost vedla k rozvodu. Od té doby Shaft svého syna JJ (Jessie T. Usher) neviděl. Ten momentálně pracuje jako kybernetický analytik u FBI. Jednoho dne je jeho nejlepší přítel, bývalý voják, nalezen mrtvý. Podle policie se předávkoval heroinem a případ je uzavřen, nicméně JJ najde pár nesrovnalostí, které indikují vraždu. Obrací se proto na svého otce, který pracuje na volné noze jako soukromý vyšetřovatel. (C0r0ner)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (200)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Drsnej Shaft u mě nikdy nebyl kdovíjakej boreček. Ale černoši v Americe z něj asi nemůžou. Samuel L. Jackson je koneckonců solidní volba pro takovou roli a chápu i pokračování z letošního roku. Ale přijde mi to obdobný, jako když Bruce Willis poučoval svého syna v pátém dílu Smrtonosné pasti. Působilo to spíš trapně, než zábavně. Stejně tak je to i tady. Akce v pohodě, muzika solidní sedmdesátková, černošský přístup k vtipu mi rozhodně nevadí. Ale ten jeho syn? Ten byl prostě na pěst. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Shaft je príjemnou jednohubkou so skvelým Samuelom L. Jacksonom . S privretými očami mu preto udeľujem deväť bodov z desiatich. Sem-tam sa pobavíš na vtipe, užiješ si hláškovanie a debilné pripomienky Shafta a poteší aj akcia. Ide o oldschoolovú akčnú jednohubku, ktorá zanechá dobrý dojem a ja osobne dúfam, že sa dočkáme ďalšej časti. Ideálne znova so všetkými tromi generáciami Shafta. Niečo mi hovorí, že by do toho páni išli okamžite. 90% PS: Celosvetové práva na distribúciu obdržal Netflix. Film si tak môžeš pozrieť v pohodlí domova ()

Reklama

Dado 

všetky recenzie používateľa

Samuel L. Jackson hrá po stý krát Samuela L. Jacksona a i tentoraz je to hrozná prča. Príbeh je síce klišé ako vyšité a aj akcie mohlo byť rozhodne viac, no i napriek tomu si Shaft dokáže pohodlne ustrážiť status síce nenáročnej, no v rámci možností vydarenej akčnej komédie, priam stvorenej pre nudný večer. (70%) ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Afroamerický čierny nacista, ktorý film režíroval ( Tim Story) v úvode nechá v škole moslimského chlapca spolu s černošským šikanovať biele dieťa. V 17 minúte je biela prostitútka bitá čiernym dílerom drog. V 36. minúte Shaft povie juniorovi, že túto skladbu by nepočúvali ani belosi. Btw, hudba. Prvá a jediná dobrá skladba sa objaví v 67. minúte filmu pri prestrelke medzi juniorom a dílermi v reštaurácii. Čerešničkou na torte pri sledovaní filmu je neschopnosť úbožiakov, ktorý stoja za vývojom aplikácie čsfd. Po prvom hodnotení a snahe upraviť komentársa ten prirodzene neuloží, veď aj načo. Načo by sme vyvinuli niečo čo funguje. Ten istý IT úbožiak by si to zrejme zamieril ihneď do obchodíku, kde by mu predavačka nechtiac predala jogurt deň po záruke. Veď to je jeho 65 centov...Že je sám tak neschopná nula, že jeho služba nefunguje ho netrápi vôbec. Iba z úcty k dávnejším hereckým výkonom Samuela L. Jacksona jedna *, inak to bol odpad nebývalých rozmerov, bez humoru a s priehľadným príbehom. Tak stupídny film som nevidel pomerne dlho, ale tak každému je jasné v koho rukách Netflix je... ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Shaft" ma nakoniec bavilo viac než som si myslel, že ma bude. Samuel L. Jackson je pán a v tomto filme si to užíva absolútne naplno. Možno to nie je najlepšia tohtoročná akčná komédia a napadne mi možno jedna, ktorá ma chytila o niečo viac, no na druhú stranu nemôžem povedať, že by som sa na tom nebavil. Príbeh je celkom okey, hoci nemôžem povedať, že by bol reálne nejako vysoko prekvapivý. Väčšinu vecí viete veľmi jednoducho odhadnúť. A záverečné odhalenie tým niečo stráca. No na druhú stranu tu je niekoľko dobrých monológov a pár skvelých scénok. Okrem toho nemám problém uveriť, že Samuel L. Jackson je otcom Jessieho T. Ushera. Pôsobia veľmi prirodzene. Akcia je dobrá a film ma celkom baví. Miestami zachádza svojim humorom trošku nie najšťastnejšími cestami, no na druhú stranu tu neboli fóry, ktoré by mi nejako extra vadili. Ako celok je to pre mňa pozerateľné akčné krimi. S prvkami komédie. A myslím si, že na večer ako film v pohode stačí. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (3)

  • Na konci filmu po prestrelke rozreže JJ (Jessie T. Usher) svojej priateľke putá, avšak o pár scén nato má ruky opäť zviazané. (johnsnow)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené