Reklama

Reklama

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie vypráví příběh o nepřímé nadvládě mimozemské rasy Overlordů nad naší planetou po několik dekád, během kterých lidská rasa přichází o svou identitu, vzdělávání, kulturu.
Tento ambiciózní projekt televizní stanice SYFY je adaptací stejnojmenného románu od Arthura C. Clarka, jednoho z nejvýznamnějších spisovatelů žánru sci-fi. (geklon)

(viac)

Recenzie používateľa javlapippi k tomuto seriálu (4)

Childhood's End (2015) 

Dôstojná adaptácia Clarkeho knihy s jeho obľúbeným motívom evolučného posunu za prispenia cudzej pomoci. Trochu filozofie, trochu náboženstva, trochu depresie. Oproti knihe nastali mierne zmeny, napríklad z generálneho tajomníka OSN urobili farmára, ale celkové vyznenie a hlavne pointa zostali zachované. Veľmi dobré. Viac v komentároch k jednotlivým častiam. ()

The Overlords (2015) (E01) 

"I know this is frightening, but you are no longer alone." Emzácki slniečkári priletia na zemeguľu a zavelia k radikálnym spoločenským obratom. Lusknutím prsta vyriešia storočia trvajúcu nenávisť, vojny, hladomor a ďalšie nešváry, čo zamáva so sebestredným svetonázorovým nastavením niektorých vyšších primátov. Pokusy o odpor napriek pôsobivým varovným šotom nemajú veľmi šancu a ľudstvo prekvitá. Záverečné odhalenie pravej podoby ma nešokovalo, pretože som síce predlohu čítal ešte niekedy dávno v puberte a väčšinu obsahu som už zabudol, ale tento výjav v pamäti zostal. ()

The Deceivers (2015) (E02) 

"I am not sure that god ever really helped any of us." Nastala nám utópia, všetci sú spokojní a skľudnení a ľudstvo stratilo potrebu náboženstva. Pár posledných mohykánov je opačného názoru, tí s ohľadom na telesnú podobu ústredného emzáka chodia s významnými pohľadmi okolo s poznámkou "no nehovorili sme?!". Fakt je, že návštevník nehrá úplne čistú hru a k niečomu sa schyľuje. Rovnako dobré ako prvá epizóda. ()

The Children (2015) (E03) 

"The end begins." Detváky za emzáckej pomoci postúpili na ďalší evolučný stupeň a rodičia z toho nie sú práve nadšení. Ostáva im len doživotná trauma, ktorú už našťastie nemajú na koho presunúť. Nám zostáva veľkolepé finále a pocit vlastnej malosti a pominuteľnosti. ()

Reklama

Reklama