Reklama

Reklama

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie vypráví příběh o nepřímé nadvládě mimozemské rasy Overlordů nad naší planetou po několik dekád, během kterých lidská rasa přichází o svou identitu, vzdělávání, kulturu.
Tento ambiciózní projekt televizní stanice SYFY je adaptací stejnojmenného románu od Arthura C. Clarka, jednoho z nejvýznamnějších spisovatelů žánru sci-fi. (geklon)

(viac)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (4)

Childhood's End (2015) 

Možno trochu škoda béčkovitosti prvej a druhej časti, nakoniec sa totiž ukazuje, že Childhoods end je celkom husté filozofické sci-fi s mnohými motívmi. Každá časť je o niečom a niekom inom, i keď postavy zostávajú, stále sa sústredíme na inú. Záverečná časť je veľmi slušný odvaz, pozrieme sa aj na planétu overlordsov a postupne zisťujeme, o čom to celé je a prečo sa zavrhli postupne témy, ktoré séria načrtla. Seriál má nepredvídateľný vývoj, takže pokiaľ si po hodine budete myslieť, že bude o našom odmietaní mierovej spoločnosti, cez druhý diel, že je o jednom skutočnom náboženstve, tak záver sa posunie ešte niekam úplne inam. V mojich očiach je každá časť lepšia a lepšia, takže priemer mi vychádza na 80%. Design mimozemšťanov je myslím veľmi vydarený a napriek tomu pôsobia veľmi sympaticky a ich chovanie je logické. ()

The Overlords (2015) (E01) 

Sy-fy sa v pilote celkom predviedlo, ten úvod s príchodom mimozemšťanov patrí k tým najlepším minimálne v seriálovej tvorbe. Samozrejme s prihliadnutím k faktu, že rozpočet sa nedá porovnať s blockbustermi. Tvorcovia vyťahujú to hlavné eso v rukáve až v samotnom závere, ale ide o múdry ťah, kto nečítal predlohu, sa bude cítiť prekvapený ako ľudia očakávajúci príchod ústredného emzáka na veľkom fóre. ()

The Deceivers (2015) (E02) 

Druhý diel sa odohráva niekoľko rokov po udalostiach pilotu, čo je v seriálovej tvorbe dosť netradičný a originálny ťah. Mení sa trochu aj celkový charakter látky, stále je však najväčším esom Childhood´s End zamaskovaný a charizmatický Charles Dance. Otvára sa viacero filozofických otázok, ktoré sme v úvode nedokázali odhadnúť a skrátka budete mať dojem, že ste v televízii niečo podobné dlho nevideli, čo môžete brať aj ako plus, tak aj ako mínus, záleží od vkusu. ()

The Children (2015) (E03) 

Sekvencie s deťmi pôsobia mierne pateticky, avšak sme neustále v napätí, kam to celé bude smerovať. No a to smerovanie je vskutku netradičné, čo som už písal v komentári celej minisérie, ale zase platí, že na niečo podobné aj v rámci science fiction narazíte iba ojedinele. Je to v konečnom dôsledku trochu nedotiahnuté, ale u mňa sa skrátka dostavil dostatočný wow efekt, aby som sériu hodnotil pozitívne. Btw finále vizuálne trochu (možno aj dosť) pripomenie starú päťdesiatkovú klasiku This Island Earth. ()

Reklama

Reklama