Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bella bola len šteniatko, keď si ju Lucas adoptoval a odvtedy boli najlepší priatelia. Jedného dňa však Bella zmizne a ocitne sa vyše 600 km od svojho pána. Láska k nemu je však silnejšia ako nepriazeň osudu a Bella je rozhodnutá sa vrátiť domov. Cestou na ňu čakajú rôzne dobrodružstvá, noví priatelia, ale aj nebezpečenstvá veľkého, neznámeho sveta... (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (123)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Psí domov není ani tak sequel Psího poslání jako spíš reimaginace Neuvěřitelné cesty, kterou jsem v dětství žral. Ve správných momentech mě jakožto vášnivého pejskaře film zvládl dojmout, nicméně celkově vzato jsem se často i začal nudit a druhá půlka (až na závěr) mě vůbec nebavila. Navíc to má naprosto odporné cgi v podstatě všech zvířat kromě hlavní Belly, a od Soňáků bych takovou ledabylost nečekal. Průměr, který nepejskaře zřejmě nezaujme už vůbec ničím..6/10 ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po sklamaniu z A Dog's Purpose ma tento film nadchol. Je natočený strašne pozitívne. Skoro až rozprávkovo naivne, ale napriek tomu film obsahuje dostatok zaujímavých a napínavých situácií, ktoré musí pes prekonať, kým sa znova stretne so svojím milovaným pánom. Celé je to podané z pohľadu psa, ktorý celý film aj neustále roztomilo komentuje. Najviac ma bavilo jak pes rozdielne chápe jednotlivé pánove povely. Čo trochu skúsený psíčkár pozná. Netradične pozitívne tu sú tentokrát vykreslené aj mačky. Jedna sa stane náhradnou matkou hlavného psieho hrdinu. A ešte je tu epizódka s pumou, ktorá už bola príliš rozprávková a aj CGI nebolo úplne top. Trochu mi vadil psov pán, ktorý bojoval za práva zvierat, ale zákony dodržoval len podľa toho jak sa mu to hodilo. Keď si raz zaobstarám psa, tak si zariadim všetky zákonné povinnosti, aby som ho nemusel jak debil schovávať, no nie? A potom je ešte pomaly urazený nad nespravodlivosťou, že mu ho chcú zobrať. Hláška o rasizme voči určitému druhu psov z huby černošky mi pripadala WTF. Multi kulti boj už natrepú aj do detského filmu o psoch. Ale tieto nedostatky vynahradzuje pozitívne ladenie filmu a tradične dojímavý koniec, ktorý sa zaobišiel aj bez toho, aby tu niekto zomrel. Ale na krívajúceho psa sa mi teda príjemne nepozeralo. Veľkú pochvalu si zaslúži skvelý CZ dabing s veľmi príjemne zvoleným ženským hlasom psa. 8/10. ()

Reklama

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Že to finále pôsobí takmer rozprávkovo a šikovne obíde aj istý paragraf? Nuž, Návrat domov je čistý priemer z hľadiska filmového remesla. Digitálne triky na zvieratách odhalí nejeden rodič („dáko je to veľmi umelé“), no dve dievčatá vedľa mňa na premiére nedokázali spustiť z plátna oči a hltali film naplno. Ideálna rodinná zábava – sčasti áno, ale neprináša vôbec nič nové a je škoda, že po minulom filme s originálnymi myšlienkami sme skĺzli iba do obyčajnej kópie niečoho videného. Nie som psíčkar takže ma to nechytilo moc za gule ani ku koncu napriek dobre postavenému emočnému konceptu. Ak sa všetko čo sa vo filme deje vojde do jeho mena tak je niekde chyba. 48% ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Pre milovníkov psov je tento snímok povinnosťou. Ide v zásade iba o jeden z ďalších podobne ladených filmov, ktoré vám na jednej strane pohladia dušu a zmäkne vám srdce pri pohľade do úprimných psích očí, na strane druhej ale už podobných filmov bolo natočených neúrekom a tento ozaj neprináša už nič nové. Navyše je to zamerané viac na deti ako na dospelých, o čom hovorí aj jednoduchosť deja. Každopádne hodinka a pol ubehla ako voda a ja som až tak veľmi neľutoval. 60 % ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Psí poslání jsem viděl teprve nedávno a opravdu se mi líbilo. Psí domov natočený podle předlohy od stejného spisovatele má rovněž kouzlo, ale postrádá na rozdíl od prvního snímku komplexnější příběh. Hlavní hrdinka Bella nazírá svět skrze svůj naivní, ale o to více upřímný pohled na realitu - skoro jako by byl film vyprávěn dítětem. Trochu mě rušil přehršel CGI efektů, které nebyly podle mě až zase tolik nutné, a nebyl jsem si úplně jistý pravděpodobností vzniku přátelství mezi psem a pumou, ale budiž - nejsem žádný zvířecí etolog. Herecké obsazení bylo vesměs dobře zvolené, i když je fakt, že v tomto filmu lidské postavy spíš jen tak přicmrndávaly. Během Belliny poutě zpět domů mi trochu chyběl pohled ze strany Lucase a jeho okolí. Psí domov není sice tak silný a komplexní jako jeho předchůdce, ale i tak nenudí a jeho děj odsýpá. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (4)

  • Puma, která se ve filmu objeví, je vytvořena digitálně. (mar48)
  • Trailer na film byl široce kritizován, protože jasně ukazuje hlavní body celého filmu včetně konce. (ČSFD)
  • Kojoti, kteří se objeví ve filmu, jsou skuteční – obývají severovýchodní americké státy a východní Kanadu. (ČSFD)

Reklama

Reklama