Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Vojtech je komédia zo súčasnosti s trpkým nádychom. Hlavným hrdinom je štyridsiatnik Vojtech, ktorý nemá krízu stredného veku z pasie, ale z toho, že sa mu jeho pokojný a stabilný život celkom rozpadá. Je nemotorný, obyčajný, človek z davu, ktorého si okoloidúci nevšímajú a kolegom slúži ako stredobod výstrelkov. Prišiel o ženu a s jej stratou sa vyrovnáva veľmi ťažko. Útechou mu je spoločnosť jednoduchého, ale o to frajerskejšieho suseda Laca. Taxikár Laco má v ponuke každý deň instatný návod na život, hlavne nech je v tom chlast a baby. Vojtechovi však po strate práce, jeho poslednej istote už ani to nepomáha. Svoj život musí zobrať znova do svojich rúk a postaviť sa nepriaznivému osudu. Naoko lúzer pozbiera sily a veľmi smiešne, až trápne bude bojovať o srdce svojej vyvolenej. Alebo vyvolených? Minimálne jedna z nich zbadá vo Vojtechovi svoju poslednú šancu a začína spleť komických situácií, omylov a nedorozumení, v ktorom sa každý snaží uchmatnúť kus osobného šťastia. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

MM_Ramone odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak takto to dopadne, keď sa raz za uhorský rok natočí na Slovensku kino film. Nedá sa to ani pozerať! Akýsi niktoš Csudai napísal maximálne trapný scenár a sám si ho aj fušersky zrežíroval. Do svojho ambiciózne kreténskeho projektu si prizval poriadne odpudivú tlupu slovenských seriálových ksichtov, ktoré predviedli vskutku mimoriadne príšerné herecké výkony. Bolo mi z nich trapne. Landl, Miezga, Šebová, Mórová, Mauréry, Kobielský, Pomajbo, Malachovský, Sklár, Vráblicová, Kemka, Sakálová, Martinovič... to nie sú filmoví herci, to je odpad! ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Vojtech alebo "každý tovar má svojho kupca". Muž typu Vojtech ťažko znáša rozpad vzťahu. Často si voľká vo svojej schátralosti podporenej fľaškou destilátu. Mučenícky výraz tváre a ultravážnosť v reči len upevňujú bývalú v správnosti svojho rozhodnutia. Hoci on chcel iné: ukázať jej, čo z neho urobila neuváženým odchodom. Veď hej, nájde sa kamoš čo pobaví a poradí kam z konopí. No často len preto, aby tento kamoš vyznel pred potencionálnymi či skutočnými milenkami ako King of sex v porovnaní so spolusediacim, energeticky zjavne skapínajúcim samčekom. A on, mučeník nevydarenej lásky? Aj pre neho sú riešenia. Niekedy k nim vedú spletité cesty, ako ukazuje film v slede skvele odpozorovaných a vtipných scén. Pomedzi ne sa nájde dosť miesta aj na sociálne postrehy k dobe a miestu tunajšieho žitia (ale sústredenie sa na ne by bolo predmetom inak koncipovaného komentára). Humor netlačí na pílu, pretože realita je skôr sledom takýchto tragikomických scénok hľadania svojho malého pohodového prežívania chvíľ v spoločnosti chápajúceho partnera. Ktorý, ako trefne poznamenáva užívateľka Primavera, berie toho druhého, taký, akým je. Presne v takomto duchu je aj záver titulnej piesne k filmu, kde sa z chasy nechápajúcich hostí malomeštiackeho strihu stáva mávnutím pankového zarieknutia rozbláznená pogujúca svorka. Kašľajúca na všetko čo tvorí každodennú os väčšiny rozhovorov mnohých. Kašľajúca zvysoka na aféry, klebety, odhalené tajnosti a ohovárania ľudí z okolia ich obydlia, práce a rodiny. Ponúka otvorenú komunitu hudobne odvalených voči komunite uzavretých, upätých, vzájomne po sebe zlostne šibajúcich pohľadov. Pohľadov túžiacich ulapiť si v konkurenčnom boji to najlepšie postavenie. Poznámka: Vo filme sa vyskytne aj meno Jello Biafra, inak takto patriace spevákovi pankovej skupiny Dead Kennedys. ()

Reklama

Kovaja 

všetky recenzie používateľa

Neskutečná hlína. Ale naprosto nečekaná. Slováci natočili úžasný kousek. Hlavní tahouni filmu jsou dva sousedi. Jeden je starý chudák který potřebuje sehnat nějakou spřízněnou duši když mu dá manželka sbohem a druhý je taxikář který má doma semetriku a na truc shání dnes a denně řezivo. Jeho hlášky a styl mluvy je bombastický. Ten borec mě neskutečně bavil. Vypleštěné oči a jeho hláška ,,Si kompletná,, je zničujííícííí:-))))!!!!! Palec hore chalani:-) ()

Admirall 

všetky recenzie používateľa

ono to nebolo tak zle napisane... postavy su vykreslene fajnovo, vzajomne vztahy medzi postavami relativne tiez ( vravim relativne, pretoze mne osobne by sa tam hodilo rozohrat trosku viac sebova vs. martinovic a miezga vs. marcinkova) dokonca som bol az milo prekvapeny ze to je tak vynikajuco cele domotane a kazdy tam nejakym sposobom kazdeho eviduje. Problem mam však s tym ze tomu pribehu neverim. Neviem ci je to chyba rezisera a jeho praca s hercom, alebo je to chyba samotnych hercov, ze to proste vzdy podavaju ako keby stali v divadle na javisku alebo chyba kastingu. Aj napriek nedostatkom myslim, ze na slovenske pomery celkom nadpriemerna komedia, neohromilo, ale ani nesklamalo. Ja som sa bavil... ()

kaliakra 

všetky recenzie používateľa

Bezduchá nenápaditá ťarbavá vykrádačka televíznych "zábavných" programov ako Profesionáli, SOS, Maf Story... Preafektované herectvo, televízny obraz bez náznakov filmového videnia a cítenia, rozkokošené babičky, vulgarizmy, vykonštruované figúrky a karikatúry namiesto postáv, príbeh bez dramaturgie i bez myšlienky... od hodnotenia ODPAD celý film zachraňujú Horkýže slíže ako náboženská hudobná skupina, hrajúca spirituály na stretnutiach akejsi drbnutej sekty. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

  • Celkové náklady na výrobu filmu sa rátajú na cca 180 000 eur. (Zdroj: Continental Film)
  • Ako môžeme vidieť na žiadosti o rozvod, s rodným číslom Vojtechovej (Matej Landl) manželky si tvorcovia nedali veľa námahy. Rodné číslo bolo 123456/6789. (mijec)
  • Vojtech býva na Stropkovskej 11 (adresa je viditeľná v záberoch pred domom). Na rozvodovom papieri je však adresa odporcu Vojtecha Zápražného iná – Pečnianska 7, Bratislava. (De Large)

Reklama

Reklama