Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štvoricu dlhoročných kamarátok spája okrem pevného priateľstva spoločná záľuba v knihách. Pravidelne sa schádzajú v svojom dámskom knižnom klube. Jedného dňa sa začítajú do erotického románu Päťdesiat odtieňov sivej. Táto voľba sa ukáže viac ako len inšpiratívna… Diane (Diane Keaton) totiž nedávno ovdovela po 40 ročnom manželstve. Vivian (Jane Fonda) si užíva spoločnosť mužov, ale záväzkom sa dôsledne vyhýba. Sharon (Candice Bergen) sa i po desaťročiach stále snaží spamätať z rozvodu. A manželstvo Carol (Mary Stenburgen) po 35 rokoch speje neodvratne ku koncu. Vášnivý a živočíšni svet pána Graya doslova obráti ich unavené životy hore nohami. V dámach sa opäť naplno rozhorí túžba po romantike a dobrodružstve. Nová kapitola je nielen v knihách vždy tá najlepšia… (Magic Box)

(viac)

Videá (5)

Trailer 3

Recenzie (148)

Figu 

všetky recenzie používateľa

Opět jedna z mnoha dalších komedií na jedno pokoukání, nejlíp s drahou polovičkou, pač chlapík drsné akce by se tomu coby samotář divák měl vyhnout. Palec nahoru za Fondovou a taky za scénku Nelsona s viagrou, ta mě pobavila. Jinak co se týče Garcii, ten chlapík zraje jako víno a má pořád neuvěřitelný charisma! 55% ()

papaguy 

všetky recenzie používateľa

Film, u kterého jsem přemýtal, jestli nevznikl jako reklama na jednu nejmenovanou knihu (Moby Dick, smozřejmě:-). A také jestli náhodou nekoukám na svoji noční můru, jak v důchodu také dopadnu.;-) Užijete si to v závislosti na věku a možná i pohlaví. Pro mě měl film téměř nesnesitelný začátek (dámy prominou). Výborný střed (upřímně jsem se bavil hláškami a různou reakcí členek klubu na četbu (Knižního klubu, BTW, nevím kdo překládal název)... a vývojem postav). A zoufalý (nedodělaný, odfláknutý, infantilní, mimoňský...) závěr, ve kterém film přepnul do jiného žánru (Pretty Woman). ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Film „Dámsky klub“ más svoje čaro. O tom niet pochýb. Je to vďaka hlavne dominantným a charizmatickým herečkám (a samozrejme hercom). D. Keaton, J. Fonda, C. Bergen a M. Steenburgen zvládli svoje úlohy na perfektnú. Nikoho nechcem uraziť, ale tieto dámy vôbec nevypadajú na svoj vek. Kľudne by mohli „klamať“ o svojom veku minimálne 5 rokov. Sú fakt vo skvelej forme a svoju rolu hrajú prehľadom. Na mužskej línii zase čarujú D. Johnson a A. Garcia. Scenár a samotný film nie sú potrebné rozobrať do detailu. Stačí, keď povieme, že kľúčovú rolu v tom má „Päťdesiat odtieňov sivej“. Je to taká ľahká komédia (ku ktorej sa časom vrátite), prekvapujúco obsahujúca mnoho citov. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

milwaukee 

všetky recenzie používateľa

Kruté a nelidské. Jednu hvězdu za Claru, která tentokrát nebyla na lokomotivě a z toho kvarteta vypadala nejlépe. A když jsem si uvědomil, že šukajíci stařík v autě je Richard Dreyfuss, kterého jsem vídal v Čelistech, došlo mi, že fakt nikdo nemládneme. A to jsem měl ještě obavy, že mu při líbací akci čelisti brzy vypadnou. Ale dál už jsem fakt neměl sílu a uchopil jsem dálkový ovladač. ()

Ajinka126 

všetky recenzie používateľa

Tohle mě upřímně štve. Je to jako z továrny na film, který neurazí nenadchne. Neriskuje. Už snad 15-20 let recykluje herečky v rolích, ve kterých se cítí bezpečně. Diane Keaton? Viděli jste ji za poslední dobu jinak, než jako klasickou, spořádanou ženu, která se obětuje pro dobro rodiny a všech na úkor sebe. A pak tu náhle přijde zvrat a ona si vzpomene, že je vlastně žena a bla bla bla. To stejné zbylé dámy. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (13)

  • Súprava pre obchod so spodnou bielizňou musela byť improvizovaná vo veľmi krátkom čase. Všetky zobrazené kusy spodnej bielizne patria preto scenáristke/producentke Erin Simms. (Arsenal83)
  • Klub, do ktorého Sharon (Candice Bergen) chodí na stretnutie s Derekom, sa volá „Tomgeorge“. Dvaja muži, s ktorými je Sharon vo filme zapletená, sa volajú Tom a George. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (viac)

Reklama

Reklama