Reklama

Reklama

Jurský svet: Nadvláda

  • Česko Jurský svět: Nadvláda (viac)
Trailer 5

Príbeh filmu Jurský svet: Nadvláda sa odohráva štyri roky po zániku ostrova Isla Nubar, pôvodného domova oživených jurských tvorov. Medzitým sa začali kontrolovane aj nekontrolovane rozmnožovať, v dôsledku čoho sme si museli zvyknúť na ich prítomnosť v našom ekosystéme a na to, že už pravdepodobne nestojíme na vrchole potravinového reťazca. Na jednej strane sú ľudia, ktorí chcú túto novú obrovskú silu využiť vo svoj prospech, a na druhej strane ľudia, ktorí im v tom chcú zabrániť a snažia sa udržať svet v čo najväčšej rovnováhe. Patrí k nim aj Owen Grady (Chris Pratt) a jeho priateľka Claire (Bryce Dallas Howard), ktorí v prvých dvoch filmoch získali patričné skúsenosti. Doplnia ich ich hviezdy Jurského parku, paleontológovia Alan Grant (Sam Neill) a Ellie Sattlerová (Laura Dern), a teoretik so zmyslom pre detail Ian Malcolm (Jeff Goldblum). Všetci sa púšťajú do dych berúceho boja s časom, ľudskými a jašterími nepriateľmi, aby sa pokúsili o nemožné v situácii, ktorá netrvá päť minút, ale dvanásť. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 5

Recenzie (655)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Jurský svet znova vrátil Dinosaurom stratený lesk a oprášil ich naozaj dobre a veľkolepo. Pokračovanie Zánik ríše už také dobré nebolo a druhá polka filmu bola celkom sklamanie. Preto som sa tešil, že záverečný diel tejto sequelovej trilógie znova natočil Colin Trevorrow, režisér prvého Jurského sveta. Bohužiaľ ani to nepomohlo, aby dinosaury znova ponúkli gigantický zážitok prvých jurských dielov. Za prvé ma akosi nebavil príbeh, ktorý mi prišiel dosť nudný, nevýrazný a ohraný. A za druhé, na to, že je to zavŕšenie trilógie je tu skutočne malo veľkolepých scén. Nápady tento krát ostali iba na papieri, no čo je ešte je horšie je atmosféra filmu. Vtipy ako od scenáristu Marveloviek úplne zabíjajú akékoľvek napínavé scény. Čo však drží tento diel nad vodou je návrat starých známych, ktorí stále vedia zaujať aj baviť diváka. Tak isto aj efekty, hudba, či výprava vyzerajú fajn, no určite nie len ja som čakal viac. Inými slovami za veľa peňazí malo muziky. Jeden s najslabších dielov s celej série. 70% - 3* ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Ále, celkom v pohode to je.   Iste, je to zlátanina a celkovo somarina (ale oproti filmom ako napr. Godzilla vs. Kong je toto sci-fi ako od Asimova) a asi tretinu filmu to na mňa príliš nefungovalo. Od parádnej naháňačky na Malte je to však normálna jurská zábava a od spojenia starej a novšej partie dokonca super jazda s hláškami, nápadmi a dobre zrežírovanou akciou. Finálny boj megapríšer dokonca skvelý. Čo ma prekvapilo najviac, najsympatickejšou postavou filmu je tá čierna lesbická pilotka, ktorú tam pôvodne nasadili len na doplnenie woke kvót. Ale nevadí, pretože je to zábavná hansolovská postava, pretože to hrá s chuťou a áno, pretože je to krásna baba. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Nadvláda je divná. Divná v tom, že dobrou první polovinu vlastně není o dinosaurech, je to příběh o lidech, kteří pátrají po unesené holčičce. A do tohoto příběhu jsou digitálně přidáváni, podle potřeby, dinosauři. V žádném díle tento fakt tak moc nečouhá jako tady. Nejhorší akční scénou je jednoznačně honička na Maltě, kdy upravení raptoři dokáží běhat tak rychle jak je pro danou scénu potřeba. Když jede motorka 60km za hodinu, běží šedesátkou, když zrychlí na 120, tak běží 120. Zkrátka chovají se přesně tak, aby vždy Owena tak tak minuli, ale samozřejmě nezasáhli. O postavy se divák opravdu bát nedokáže. Vždy se ze všeho bez problému dostanou. Stará parta nakonec své opodstatnění snad i ukáže. Pro mě je asi největším problémem, už za poslední dobu poměrně častý jev, kdy závěrečný díl místo toho aby byl nejnašlapanější, nejosudovější a vlastně nejlepší, se stává dílem nejslabším, narychlo přilepeným, aby trilogie nějak vůbec dokulhala do cíle. Stalo se mě to stejně tak v případě nejnovější trilogie Star Wars. Tvůrci zkrátka moc neví kudy kam, nápady prakticky došly a závěr se natočit prostě musí. Od Nadvlády toho moc neočekávejte a třeba budete příjemně překvapeni. Možná že následující reprízy dopadnou o poznání lépe. Občas šílené triky to sice nezlepší, ale vnímání příběhu jako takového může být už pouze lepší. Bohužel zatím nejslabší díl z celé šestice filmů o dinoších. 50% ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Film, kedy si človek myslí, že už nič debilnejšie prísť nemôže a pravidelne v kadencii 5 až 10 minút prídu scenáristi s nejakým neskonale dementným dialógom či stupídnym zvratom. Scenár Dominion je bordel na úrovni 80s béčka mixnutého s 90s videohrou, kde nejde o to, žeby scény zmysluplne na seba nadväzovali, ale nájsť pred každým kolom ďalšiu zámienku pre nejakú eskapádu. A to od prvých sekúnd so smiešnym voiceoverom, ktorý rozbehne kanonádu macguffinov, samoúčelných zvratov a expozičných dialógov. Réžia tomu nepomáha, naopak je to prepchaté digibordelom, ani na sekundu to nedýcha Spielbergom, Williamsove témy sú tu asi na minútu a pol, herci sú stratení (ako jediný má pár fajn momentov Jeff Goldblum, ktorý povie pamätnú vetu: "Jurassic World? Not a fan."), pričom taký Campbell Scott je spektakulárne hrozný záporák. Kto by to povedal, že z novej trilógie bude najlepším filmom čajové Fallen Kingdom. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $165miliónov║ Tržby USA $376,851,080 ║ Tržby Celosvetovo $1,001,978,080▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $20,876,158║ Tržby za predaj DVD v USA $10,059,818║ Ako taký klasický letný blockbuster úplne v pohode. Samozrejme technicky zvládnuté, herci potešia, hlavne návrat starých tvári, dravá akcia a kamera berie hlavne úsek na Malte, občas niečo v tých Dolomitoch. Kameň úrazu je hlavne tá obohraná príbehová schéma, ktorá už omrzí. To fakt sa nedá nič zmysluplnejšie vymyslieť. Veď aj taký anime seriál Jurský svět: Křídový kemp pojíma viac dejovej nápaditosti. /videl v kine: 70%/ ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (28)

  • Pri príchode do ústredia spoločnosti Biosyn je povedané, že pracovníkom nehrozí nebezpečenstvo zo strany dinosaurov, nakoľko ľudia pohybujú podzemnými tunelmi. Avšak v priebehu filmu sa dozvieme, že tunely nie sú izolované od okolitého sveta a že dinosaury do nich môžu prenikať a aj prenikajú, čo vedie k niekoľkým stretom. Inými slovami, celý komplex nebol nikdy bezpečný a zakaždým, keď niekto otvoril dvere, mohol naňho skočiť dinosaurus. (ČSFD)
  • V scéne, kde Giganotosaurus prevráti terénne auto Biosynu sa dinosaurus pozerá cez okno prevráteného auta. Táto scéna odkazuje na Jurský park (1993), kde auto prevrátil T-Rex a taktiež sa pozeral cez okno prevráteného auta. (peetrejr)

Súvisiace novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (viac)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (viac)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (viac)

Druhý Avatar pokořil miliardové tržby

Druhý Avatar pokořil miliardové tržby

29.12.2022

Po pouhých dvou týdnech v kinech se snímku Avatar: The Way of Water podařilo světově překročit miliardové tržby, díky čemuž si tento sci-fi spektákl zároveň může připsat jedno prvenství letošního… (viac)

Reklama

Reklama