Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Klaun Cibulka (Lubomír Lipský) predvádza v cirkuse úspešné číslo s medveďmi. Riaditeľ cirkusu Bonifác (Jan Libíček) však vymení svoje medvede za cvičené prasiatka a Cibulka dostane výpoveď. Na popud detí sa prezlečie za ženu a nastúpi v škole ako kuchárka. Problémy nastanú v okamihu, keď za Cibulkom do školy prídu cirkusové medvede, ktoré ušli novému majiteľovi, riaditeľovi konkurenčného cirkusu Švihákovi (Miloš Kopecký). Vystrašia upratovačku (Darja Hajská) aj školníka a Cibulkovi nezostane nič iné, ako prevziať aj ich povinnosti. A to všetko v deň, keď má školu navštíviť školský inšpektor (František Filipovský). A tak Cibulka varí obed, upratuje a snaží sa v škole ukryť šesť živých medveďov... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (272)

tatka 

všetky recenzie používateľa

Nikdy nezabudnem na ten deň, keď sme boli na tomto filme v kine.. Kamarátka sa tak smiala, keď Cibulka korčuľoval po dlážke, že jej cvrklo do textilu. Tak musela vstať, a hrabala sa cez tú úzku uličku v kine Hviezda na záchod. Mne to bolo strašne smiešne, dostala som taký záchvat smiechu, že ma uvádzačka vykázala zo sály. Pritom to bola komédia, čo chcela, aby som ronila slzy, tepša jedna. Vonku na chodbičke mi cvrklo tiež. Takže sme ten film v kine nevideli celý, ale to nevadí. ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

Česká nostalgická klasika, která nám dá trochu i přičichnout k tolik již neviditelným cirkusům. Luba Lipský zde válí a přesně tahle postava šaška je mu šitá na tělo. Další plusový body medvědů s cibulí jsou i v obsazení velkých hereckých osobností. Sovák, Kopecký, Filipovský, Libíček atd... Jak píšu, prostě klasika. 60% ()

Reklama

Oskar 

všetky recenzie používateľa

Oldřich Lipský měl rád cirkusy, což nepochopím, a bohužel se dal příliš unést scénami, kde vystupují pouze medvědi a předvádějí banální artistická čísla. To je důvod, proč nedávám pět hvězdiček, přestože jinak je to vynikající zábava, Lubomír Lipský i ostatní zúčastnění si to užívají a za pozornost stojí také scény s Marií Rosůlkovou, které pánové Macourek a Lipský pojali jako odkaz na Čtyři vraždy stačí, drahoušku! ("Počkejte, přinesu vám ručník." :-) 70% ()

vesper001 

všetky recenzie používateľa

Šest medvědů se mi hodně líbilo, Cibulka se mi v klaunském hodně nelíbil, ovšem za to nemůže ani Oldřich, ani Lubomír Lipský, ani medvědi, ale můj strach z klaunů. Za nejlepší momenty považuji scény, kdy chlupáči vytasí kapesníky a začnou oplakávat někoho, kdo jejich přičiněním právě padl do mdlob… :) ()

tyna97 

všetky recenzie používateľa

„Všude mají ve sklepě uhlí, a tady mají medvědy.“ Fajn oddechová česká komedie z doby, kdy se ještě uměly točit. Pan Lipský dokáže pobavit a rozesmát, František Filipovský tomu ještě dodal korunu tím, jak se klouzal po chodbě. V dětství jsem měla nejradši hlavně scénu, kdy Cibulka na chodbě školy předvádí jakousi vzdušnou akrobacii, svolala jsem na ni všechny kámošky, jak jsem z toho byla nadšená. To byly asi počátky mého snění o cirkusovém životě. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (27)

  • Keď sa v skutočnosti medvede dostali do prírodopisného kabinetu a uvideli vypchaté zvieratá, dostali taký amok, že takmer zdemolovali celú miestnosť. Medvede potom museli nechať si na kabinet zvyknúť viacej dní. (Raccoon.city)
  • Je možné všimnout si, že školník je zde velmi univerzárlní, například nosí pokapsách křídu, aby si v momentě, kdy skáče přes oc. táhla, mohl poprášit ruce. (Jeldi)

Reklama

Reklama