Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bugsy (Warren Beatty) je gangster, ktorý má medzi "svojimi" výbornú povesť  a zrejme aj preto je vyslaný na východné pobrežie prevziať isté záležitosti pod svoje krídla. Všetko ide prekvapujúco hladko a zdá sa, že zďaleka nie je koniec jeho plánom. Jeho priateľ z detstva ho uvedie do sveta filmových hviezd. A Bugsy je presne tým, kto do Hollywoodu zapadá viac, ako ktorýkoľvek iný herec. Honosné sídlo v Beverly Hills, luxusné auto a najkrajšia herečka sú samozrejmosťami a aj keď to všetko vyzerá ako jeden veľký večierok, obchod vôbec nespí. Ďalší plán je obdivuhodnejší ako ktorýkoľvek iný: premeniť malé mestečko v Nevadskej púšti na stredisko hazardných hier, ktoré onedlho budú poznať na celom svete: Las Vegas... (STV)

(viac)

Recenzie (120)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Levison už zašťuchol asi do každého žánru a dokazuje, že ani gangsterky mu nerobia žiadny problém. Nejde však o typický film z tohto žánru, čo potvrdzuje aj účasť Warrena Beattyho. Beatty je kapitola sama o sebe a osobitý výber jeho filmov by som v súčasnosti prirovnal k Day-Lewisovi. Veľmi zaujímavý námet, od začiatku by ma ani nenapadlo, že pôjde o budovanie a premieňanie ľudských snov. Prekvapujúco málo premenených nominácií len potvrdzujú jeho kontroverznosť v súvislosti so všetkými súvislosťami. Tunajší divák ako ja tiež ani nie veľmi dobre vie ako reagovať na spojenia (mafia-Las Vegas-Mussolini). Ale je to zaujímavé a pekne sa na to pozerá. 80%. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Bugsyho si v tomto rovnomennom filme strihol Warren Beatty a svoju úlohu zvládol na výbornú. Kde mal pôsobiť drsne ako pravý gangster, pôsobil drsne ako pravý gangster. Prínosom pre celý film však boli aj ostatní herci ako Harvey Keitel, či Joe Mantegna. Slabšou stránkou filmu boli najmä kulisy, ktoré určite nepatrili medzi tie najlepšie aké ste mali možnosť vidieť. V konečnom dôsledku to však nemusí byť až také veľké negatívum, ak sa sústredíte na plynulý dej a zistíte ako vzniklo jedno z najznámejších miest na svete. Niektoré fakty, ktoré boli vo filme vyobrazené sa síce pravdepodobne nezhodujú so skutočnosťou, ako napr pompézna rozlúčka s Lucky Lucianom po tom čo ho vyhostili z krajiny, alebo vražda Harryho Greenberga. Nič to však nemení na tom, že Bugsy je výborný film o skutočnom mafiánovi, ktorý až do smrti veril svojej predstave a po rokoch sa jeho slová potvrdili. ()

Reklama

monolog 

všetky recenzie používateľa

Docela zvláštní gangsterka. Ona to vlastně ani pravá gangsterka není, protože i přes určité Bugsyho neobvyklejší metody a některé kriminálněji orientované partnery, se tu jedná spíš o to popsat posledních pár let jednoho vizionáře, kterej v tom uměl chodit, jen se mu nepovedlo na ostří břitvy udržet rovnováhu. Přemýšlel jsem, ale nemám tomuhle filmu co vytknout. Líbil se mi opravdu hodně. Herci, děj, výprava, podle mě bezchybné. Warren má charisma jako bůh. A je i Bugsymu (znamená šílený) dost podobnej. Jen jednu drobnou výtku mám vůči autorům. Jestli to bylo podle pravdy stejně jako poslední psané věty, co se s hrdiny stalo dál na konci filmu, pak nevím nevím. Virginie Hillová (původně prostitutka) sice opravdu umřela za podivných okolností, ale stalo se to o dvacet let později v rodinném domu v Rakousku, kde bydlela se svým synem z manželství s lyžařským instruktorem Hansem Hauserem. Říká se, že se pravděpodobně (a ne poprvé) snažila vydírat mafii. Tomu i nasvědčovalo to, že její bývalý milenec Joe Adonis (ten, kterýmu ji Bugsy přebral), ji dva dny před smrtí navštívil. Ten film mě prostě zaujal tak, že jsem si o nich chtěl zjistit něco víc a tak jsem použil wikipedii. A ještě zajímavůstka. V tomhle filmu hrál Bugsy Siegela Harvey Keitel. ()

MJMilan 

všetky recenzie používateľa

Téměř autobiografický snímek jednoho z Amerických gangsterů třicátých let Benjamina "Bugsy" Siegela. Doporučuji před shlédnutím tohoto snímku prostudovat Wikipedii, kdo to vůbec Bugsy byl, protože spousta souvislostí není ve filmu uvedena. Málokdo ví, že Las Vegas je tedy "potomkem" mafiánů. Samotný film byl trochu táhlý, ale dívat se na něj dalo. Fanoušky si najde především u milovníků mafiánských filmů, i když nějaké zázračně propracované vraždy tu nehledejte. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $40miliónovTržby USA $49,114,016Tržby Celosvetovo $52,100,000║ Namyslený Warren Beatty ma odpudzoval už od začiatku, jeho prílišne ego ma nebralo. Barry Levinson a pútavosť alebo prevedenie jeho filmov je ako na hojdačke, niekedy to vyjde niekedy nie. /40%/ ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 10. prosince 1991 v New Yorku. (ČSFD)
  • Keď Bugsy (Warren Beatty) odváža Harryho Greenberga (Elliott Gould), v čase 1:22:50 auto parkuje pred mostom. V čase 1:23:14 to auto v zábere chýba, objaví sa znovu v 1:23:22. (GabrielGabko)

Súvisiace novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (viac)

Reklama

Reklama