Reklama

Reklama

Gen. Zod, Ursa a Non sa vyslobodili a dostali na Zem. V tom čase je Superman a Loiu v Pariži, snažia sa zneškodniť teroristov, ktorí obsadili Eiffelovu vežu... (TV Dajto)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Tak buď jsem byl v lepší náledě než u jedničky a nebo se mi prostě tenhle díl líbil daleko víc. Tentokrát měl ten chlápek v tom modrým upnutým tričku s pláštěm alespoň latexově oděné a konkurence schopné nepřátele. Nicméně to stále zůstává pohádkou pro děti i přes podařené výkony supermana a samozřejmě Hackmana. Prostě tohle asi nikdy nebude mým šálkem kávy. * ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nevyhýbam sa filmom, ktoré sú natočené podľa komixovej predlohy. Vždy si ich rád pozriem. Najradšej mám asi Batmana. Spiderman je tiež fajn. No a ani X-Meni nie sú špatní. Avšak úchvatný, lietajúci Superman ma akosi nikdy nevedel osloviť. Nepáčia sa mi ani tie prestarnuté filmové spracovania, kde hlavného hrdinu v elastickom kostýme s eskom na hrudi stvárnil americký herec Christopher Reeve. Nedávno som si po rokoch znova kukol túto druhú časť a len som si potvrdil svoj negatívny názor na tohto skrze kladného hrdinu. ** ()

Reklama

Superpero 

všetky recenzie používateľa

I po letech a po vícenásobném shlédnutí stále nenudící film. Pořád je to tak kouzelně naivní a Christopher Reeve je prostě neuvěřitelnej švihák a sympaťák. Oproti jedničce tu jsou důstojnější padouši, ale hláškující Luthor nezmizel úplně což je dobře. Jedna z nejlepších dvojek, naprosto na stejné úrovni jako jednička. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Musím ti zložiť poklonu Superman, tvoja dokonalá maska oklamala aj mňa.“ Rád by som k tomuto predovšetkým po trikovej stránke extrémne zastaranému (traja Kriptoňáci v skle) komiksovému hitu prechovával rovnako nadpriemerné nostalgické spomienky ako napríklad k PLANÉTE KRULL. Ale nedá sa svietiť - predovšetkým preto, že SUPERMAN II je zlý film. Navyše, fenomén Supermana mi vždy bol vzdialený a za celé roky sa mi zďaleka najviac páčila fanúšikmi nenávidená verzia Bryana Singera z roku 2006. Jediné, čo na SUPERMANOVI II nezostarlo, je hudba Johna Williamsa a úžasný Gene Hackman ako Lex Luthor. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Paradny zaciatok, slusny zaver, ale medzi tym neunosne mnozstvo logickych nezmyslov, blbosti a strach nahanajucich dialogov. Az na par momentov sa charizma Supermana uplne vytratila a z Lexa Luthora sa stal obicajny (aj ked je treba priznat ze miestami zabavny) saso. Po trikovej stranke omnoho horsie ako jednotka a uplne najviac ma nastvalo ako pokazili (vymenili) tie uzasne uvodne titulky z jednotky. Film drzi ako tak po hromade humor a par podarenych scien. Oproti prvemu dielu je to vsak hotova tragedia. (4/10) ()

Galéria (153)

Zaujímavosti (28)

  • Skladateľ John Williams sa mal vrátiť na post skladateľa aj pre pokračovanie. Režisér Richard Lester a producent Ilya Salkind ho pozvali na premietanie hrubého zostrihu. Keď Salkind na moment opustil projekčnú miestnosť, Lester a Williams sa pohádali o hudobnom výraze vo filme. Keď sa po nejakom čase Salkind vrátil, tak Williams viditeľne rozrušený bol na odchode, ukázal prstom na Lestera a povedal: „Tohto muža by som nemohol vystáť.“ Na Williamsove miesto nastúpil Ken Thorne, ktorý zložil len minimum novej hudby a len zaranžoval Williamsovu hudbu z prvého dielu. (Tvrdolín Veliký)
  • V tomto, rovnako ako aj v predchádzajúcom filme, môžeme sledovať určitú kresťanskú symboliku. Superman (Christopher Reeve) bol podobne ako Ježiš poslaný svojím otcom na Zem. Loď, v ktorej priletí, má tvar hviezdy, takže pripomína Betlehemskú hviezdu. Vykázanie Zoda a jeho spoločníkov z planéty Krypton sa potom podobá vyhnaniu Diabla a démonov z neba. Mladý Superman je zase školený svojím otcom v odľahlej polárnej oblasti, čo môže poukazovať na Kristov pobyt na púšti predtým, než nastúpil na cestu Učiteľa. Keď sa traja zločinci z Kryptonu dostanú na Zem, generál Zod (Terence Stamp) chodí po vode, rovnako ako Ježiš. Ursa (Sarah Douglas) je zase pohryznutá hadom, no ona ho len zahodí a spáli, čo zase urobil apoštol Pavol. Ďalší zaujímavý detail je Supermanovo rodné meno Kal-El. To v hebrejčine znamená Hlas Boží. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (viac)

Reklama

Reklama