Reklama

Reklama

Série(2) / Epizódy(7)

Obsahy(1)

Každý má nějaké tajemství... Temně laděný kriminální thriller, který pro britskou ITV vyrobila produkční společnost Tall Story Pictures, vznikl podle námětu a scénáře Kate Brookeové, ostřílené televizní scenáristky a producentky, která se podílela mimo jiné na scénářích ceněného seriálu Wired či oblíbeného Pana Selfridge. Jeho ústřední postavou je policejní superintendantka Elizabeth Bancroftová, zkušená vyšetřovatelka, jejíž kariérou otřese mladá a ctižádostivá seržantka Stevensová. Obě ženy se střetnou nad případem sedmadvacet let staré nevyřešené vraždy, skrývajícím šokující tajemství. V titulní roli exceluje Sarah Parishová, jedna ze stálic britské televizní a filmové tvorby, zatímco její protihráčku ztvárnila Fay Marsayová, jež na sebe poprvé výrazněji upozornila v historickém seriálu Bílá královna a v malé, ale výrazné roli se objevila také v populární Hře o trůny. (Česká televize)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (10)

Bancroftová (2017) 

Vyjadril som sa uz osobitne pod oboma seriami. Kazdopadne serial nie je vylozene zly. Vykon Sarah Parish je velmi dobry, horsie je to vsak s uveritelnostou a slepotou zucastnenych, voci jej "vycinom". Len zaujimavy postreh. Obe mlade predstavitelky, modroocka-policajtke v prvej serii a dcerenka prachacov v tej druhej mali vedlajsie role v GoT. Ich kukuc si isto vybavite. Moze vam sadnut, alebo aj nie. :) 60% ()

Série 1 (2017) (S01) 

Mierne nadpriemerny britsky krimi s klasickou zapletkou, kedy mopdrooky blondavy rookie (ak si pamatate z GoT tu chladnu vrahynu, co pri faceless manovi drezurovala Aryu) sa dostane k nahodou k "temnote" z minulosti a "osud" nechce, aby nasledovala stopu. Mrzi ma akurat predvidatelny zaver a niektore klise manipulacie. Inak mozem odporucit. Sarah Parish a jej zosobnenie nekonpromisnej inteligentnej bestie vo vedeni je paradny. 65% ()

Epizoda 1 (2017) (S01E01) 

Podareny otvarak tejto britskej zanrovky. Spokojnost, hoci uz viac do oci nemoze bit to "stastie" blondaveho modrookeho stvorenia. Kazdopadne mrcha vo vedeni, zrejme so slusnymi manipulacnymi schopnostami a odhodlanim, cisti "minulost". Z pozicie autority to bude zrejme celkom slusne intrigovanie. Hoci je kusok par rokov starsi verim, ze prekvapi. Spokojnost. 75% ()

Epizoda 2 (2017) (S01E02) 

Ako sa dalo predpokladat, vrazdiaca mrcha to rozobera z vnutra a ako to uz pri tejto premise byva, je genialna manipulatorka. Blondavemu "neviniatku" vsak osud hadze pod nohy omrvinky veduce pomalicky k cielu. :) Vidim to na mozne "nehody". ()

Epizoda 3 (2017) (S01E03) 

Ten zaver a "ulet" nervov moc nezapadal do doteraz vykreslovanej "strategickej", vypocitavej mysle. Inak fajn. Super ochrana svedkov btw. :) 65% ()

Epizoda 4 (2017) (S01E04) 

Co sa stane sa dalo lahko predvidat, ked sa slo "do akcie". Mrzi ma akurat, ze to bolo tak "obvious". Kedze tu mame este druhu seriu, som zvedavy, ci osud/karma/Bozie mlyny zafunguju k jej koncu, alebo mali tvorcovia iny zamer. Totiz nechat v divakovi emociu, ako na konci tejto epizody. :) Je nam asi jasne, ze ak sa nebude dalsia seria "tocit" aj okolo tejto linie, ale pacientka dlho nepozije.  60% ()

Série 2 (2020) (S02) 

Velmi podobne postupmi a psychologiou postav, ak o nej mozeme hovorit, predoslej serii. Premisa toho, postavit proti sebe velmi podobne vysinute mysle mi vsak vyhovovala. Priemer, co neurazi, ale moc mu neuverite. Pani "komisarka" je az moc velky "ninja" a "puppet-master", aby to fungovalo v kriminalke. V komixovke ano, tu vsak moc nie. ()

Epizoda 1 (2020) (S02E01) 

Z mojho pohladu "zial", akoby prva seria ani neskoncila, dej, az na kriminalnu liniu, je kompletne naviazany na predoslu seriu. I ta ma dokonca "umele napojenie" cez synatora na jeho vrazdiacu mrcho-matku. :) Meh...to, co sme vsak vsetci predpokladali o nasej blondavej pacientke v kome, sa samozrejme i stalo. Rozcarovanie. Mozno vsak drogova linia zapletku okoreni. Kazdopadne ako som spominal, ze modroocka mala rolu v GoT ako vykonavatelka u "faceless-mana", tak "kukuc" dalsej slecny, tentokrat priatelky synatora mi pripomenul Ramsay-ho vrazdiacu kocku, taktiez z GoT, lahko zapamatatelna okana. :) 60% ()

Epizoda 2 (2020) (S02E02) 

"Dievcence" v seriali teda vedia "manipulovat". Zrejme mala co k scenaru povedat samotna tvorkyna, Kate Brooke. Kazda muzska postava v tomto seriali je len taky naivny "tutko" k tym "master-mindom", ktore ich opijaju slanym rozkom. :) Az teda na jedineho a to je ten starsi detektiv. Ale vsak v poriadku, ked si myslie, ze je to pre divaka "nepriestrelne"....nuz opat par ocakavanych a recyklovanych vycinani nasej maniacky. Inak pad z tretieho poschodia na strechu auta byva fatalny? I guess statisticky ani moc nie. Rosady v zavere viedli k jedinej veci a sice pripodobnit dve psychologie oboch manipulatorok, ze totiz je na ne zakon kratky a postavit i proti sebe. Napriek predvidatelnosti to vsak predostieraju pomerne zabavne. 60% ()

Epizoda 3 (2020) (S02E03) 

Ok, posledny diel bol svojou akcnostou a divakmi tuzobne ocakavajucimi aku-taku spravodlivost, nadpriemerny. Hoci nie prilis. Na moj vkus tu spravodlivost neohrabane predostreli, co bol vsak zrejme zamer. 65% Slabsie stvorhviezdie. ()

Reklama

Reklama