Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pietro Mennea sa narodil v chudobnom južnom Taliansku, kde začal svoju kariéru bežca. Už v jej začiatku si osvojil zásadu, že proti nepriateľom je možné bojovať, no s rivalmi je potrebné súťažiť a súťaž znamená lojalitu a rešpekt. Tejto zásady sa držal i na Olympijských hrách v Moskve, poznačených bojkotom zo strany Spojených štátov a ďalších krajín. (STV)

(viac)

Recenzie (3)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Taký typický európsky TV film, priemerný v každom ohľade. Na Menneov príbeh som bol zvedavý, no bol až príliš predvídateľný, dokonca aj pre toho, kto o ňom nikdy nepočul. ()

klúčik 

všetky recenzie používateľa

Film ma zaujal, nielen preto že na Pietra Mennea si dobre pamätám, lebo ako bežca som ho obdivoval. Nezabudnem na ME v Prahe , kde suverénne vyhral. Film bol zaujímavý, herecké výkony dobré. Naozaj výborne urobená pasáž filmu z OH v Mníchove. Filmu dávam 85%. ()

durkes 

všetky recenzie používateľa

Filmy so športovou tematikou, tie ja môžem. Pietro Mennea bol biely šprintérsky pojem sedemdesiatych rokov. Bolo fajn si pripomenúť jeho život i športové úspechy, a taktiež zákulisie talianskej atletiky. Na rozdiel od našich komunistických pohlavárov, ktorí neumožnili účasť našich nadopovaných športovcov na OH v Los Angeles 1984, talianski civilní športovci sa mohli zúčastniť na olympiáde v Moskve podľa uváženia bez štátnej hymny pod olympijskou vlajkou. Film bol podobne ako väčšina talianskych dvojdielnych televíznych filmov poňatý zaujímavo i s európskym bezkomerčným duchom. Jednoducho fajn....... ()

Reklama

Reklama