Reklama

Reklama

Apoštol Pavol

  • Česko Apoštol Pavel (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Počas prenasledovania kresťanov na začiatku nášho letopočtu je Pavol uväznený rímskym cisárom Nerom. V tmavej, chladnej cele bojuje s hladom, samotou, no tiež s výčitkami svedomia z vlastnej farizejskej minulosti. Jeho jediným verným spoločníkom ostal Lukáš, ktorý počas svojich návštev v Pavlovej cele spisuje zážitky a učenie muža, ktorý sa stal neskôr známym ako Apoštol národov. (Itafilm)

(viac)

Zaujímavosti (7)

  • Keď Lukáš (Jim Caviezel) vedie komunitu kresťanov v modlitbe Otčenáš, modlia sa verziu, ktorá je uvedená v Matúšovom evanjeliu (Matúš 6:9-13), a nie menej známu uvedenú práve v Lukášovom evanjeliu (Lukáš 11:2-4). Tieto dve verzie sa líšia v niekoľkých detailoch, ale reálne sa v katolíckej cirkvi modlí tá Matúšova verzia. (Arsenal83)
  • Podľa herca Yorgosa Karamihosa (mladý Pavol  keď bol ešte Šavlom) režisér a producenti naliehali na hercov, aby boli tak autentickí, ako je to len možné, a aby boli radšej reálni, než aby brali do úvahy citlivosť rôznych náboženských skupín. (Arsenal83)
  • Scenárista Terence Berden povedal, že jednou z hlavných tém filmu je odpustenie: „Pavol sa zmenil z vraha kresťanov na jedného z ich najvplyvnejších vodcov. Jeho život zosobňuje ‚odpustenie‘, koncept, ktorý sa dnes zdá takmer nemožný — ale je zúfalo potrebný." (Arsenal83)
  • Natáčení začalo v září roku 2017 na Maltě. (griph)

Reklama

Reklama