Reklama

Reklama

Ja, Maria Callas

  • Česko Já, Maria Callas (viac)
Trailer 1
Francúzsko, 2017, 113 min

Réžia:

Tom Volf

Hrajú:

Fanny Ardant (rozprávač), Maria Callas (a.z.), Aristotle Onassis (a.z.), Vittorio De Sica (a.z.), Pier Paolo Pasolini (a.z.), Luchino Visconti (a.z.) (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Príbeh najslávnejšej opernej divy všetkých čias Marie Callas, vybudovaný na základe dosiaľ neznámych filmových archívnych materiálov, nezverejnených nahrávok a fotografií, ale aj osobnej korešpondencie. Film odhaľuje nielen jej cestu od skromných začiatkov až k postaveniu absolútnej svetovej superhviezdy, ale aj sériu osobných tragédií, ktoré život speváčky poznamenali. (RTVS)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (8)

solisoli 

všetky recenzie používateľa

Maria Callas vysoko inteligentná, pompézna, veľmi prezieravá osobnosť s kvalitným hlasom a svojim intelektom , ako stvorená pre aristokratický svet. Tomuto špinavému svetu zazobaných darebákov sa sama z vlastnej vôle stala obeťou, ako to sama potvrdila, že svoj život darovala im. Detstvo jej zobrala matka. Život ženy, špinavá aristokracia a ako inak , médiá. Ospravedlňujem sa priaznivcom tohto jednostranného dokumentu, ale o čom bol ? Čo bola jeho podstata. Ospravedlnenie? Neverím, že by Maria Callas toto strávila. ()

Reklama

Capri2016 

všetky recenzie používateľa

Skvelý dokument o vynikajúcej sopranistke Marii Callas. Chodím pravidelne na operu a obdivujem mnohé skvelé divy v našom "česko-slovenskom" prostredí ako Česky Magdalénu Koženú, Evu Urbanovú alebo Slovenky Evu Hornyakovú, Jolanu Fogašovú. Všetky tieto speváčky sú skvelé speváčky klasickej hudby, ktoré majú výborný hlas a dokážu vyvolať emóciu. Ale tento dokument, hlavne hudobné čísla dokazujú, že Maria Callas bola výnimočná speváčka aká sa rodí možno raz za storočie. Mala nielen vynikajúci hlas, krásnu farbu, ale precítený prejav a bola výborná operná herečka. Proste ako sa dnes hovorí "full package" - celý balík. Na druhej strane to bola citlivá žena, pre ktorú bola láska veľmi dôležitá a kvôli láske dokázala obetovať aj umenie. A krátko potom ako ju opustil jej životný partner Aristotle Onassis nedokázala už žiť na svete sama a zomrela vo veku len 54 rokov. Škoda, že takýto talent odišiel tak skoro. Som rada, že som tento dokument videla. Bol to skutočne hudobný zážitok, aj keď hudba v tomto dokumente nehrala úplne prím, skôr to bolo vyznanie citlivej umelkyne, ktorej výnimočnosť si tiež vybrala daň na zdraví a možno to bola jedna z prvých obetí paparazzi.... ()

theSaint 

všetky recenzie používateľa

Callas byla nejen božskou pěvkyní, ale zároveň velmi charismatickou ženou jejíž intelekt, nátura a životní nadhled, je mně osobně velmi sympatický. Dokument může diváka unudit dlouhými pěveckými kusy, což není zrovna vstřícné, na stranu druhou je to dokument o operní primadoně a tak operu dostáváme. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Pro mě divácky málo vstřícné sledování. Ta ženská je divná a operu, které je v dokumentu nadúroda neposlouchám. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčelo se v Německu, Itálii, Anglii, USA, Francii a Řecku. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. listopadu 2017 v La Baule Film a Score Festival v Saint Nazaire. (Varan)

Reklama

Reklama