Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svetoznámy skutočný príbeh inšpirovaný neuveriteľnými udalosťami v rodine Beamových z USA. Keď sa Christy (Jennifer Garner) dozvie, že jej 10-ročná dcérka Anna (Kylie Rogers) trpí zriedkavým nevyliečiteľným ochorením, začína sa ťažký boj s časom. Veci naberú ešte dramatickejší priebeh, keď malá Anna spadne zo stromu a utrpí vážne zranenia, ktorých následkom prežije zážitok blízky smrti. To, čo nasledovalo po jej prebudení, nedokáže vysvetliť ani moderná medicína a mnohí to nenazvú inak, ako zázrak. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (111)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Vydržet se dá cokoliv, ale takové tlačení na pilu jsem teda opravdu nečekal. Mohlo jít o hezké rodinné drama s dobrým koncem na závěr ve styl tehdejší televize Hallamark. Ostatně v názvu máte spoiler jako hrom. Nicméně držel jsem se zuby nehty po celej film. Třeba střelenou Queen Latifah by tu měl mít rád každý. Ale setkání s Bohem na závěr filmu mě dostalo tak do kolen, že jsem neměl dál sílu vnímat, co se ve filmu děje. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Akosi som sa obával, že to bude ďalšia z gýčových mohutných kresťanských agitácií, a tak som nemal žiadne veľké očakávania. Ale našťastie sa to po väčšinu času uberalo úplne iným smerom, a síce vedeckým pohľadom na daný problém s príchuťou dilemy ako to mohol Boh dopustiť (to by zaujímalo aj mňa). Postavy nadmieru sympatické, takisto ich psychologický vývoj a zmena postojov na základe okolností. Všetko výborné, až na záverečné kostolné "vytriezvenie", ktoré svojim spôsobom dosť pokazilo celkový dojem z celého filmového zážitku. Áno, zázraky (resp. nevysvetliteľné náhody) sa dejú - niektoré nedokážeme ani vysvetliť, ale Boha by som z toho predsa len radšej vynechal (viac mi pasovalo k tomu to vysvetlenie doktora Nurka). Celý čas som to malo nábeh na 5*, ale za ten sugestívny agitačný koniec hviezda dole! ()

Reklama

katasta 

všetky recenzie používateľa

Nejsem si úplně jistá, o co tomuhle filmu šlo víc - jestli o reklamu na křesťanství nebo o příběh malé velryby. Proti příběhu jako takovému nic nemám, ale jakmile mi někdo začne cpát víru, je zle... a ono tenhle film nic jiného nedělá. Celou poslední půl hodinu bych vystřihla, to jsem fakt měla pocit, že mi do obýváku naklusali jehovisté. ()

Luicy 

všetky recenzie používateľa

Jestli mám být upřímná, tak tyhle filmy moc nemusím, ale jsem si jistá, že zažraní křesťané na to budou určitě koukat s otevřenou hubou a rozplývat se nad dokonalostí toho šéfíka tam nahoře. Víra je dobrá věc, avšak nic se podle mě nemá přehánět. Bohužel to tady nevyšlo a celé se to zvrhlo v jednu velkou modlící šaskárnu. Pro příšte by mohli méně tlačit na pilu a možná by vznikl i nějaký přijatelný film s křesťanskou tematikou. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Odsúdiť tento film len preto, že je nábožensky poňatý je totálna hlúposť zaváňajúca pozérstvom. A to tvrdím aj keď som pohan ako hrom. Film nemá po dramatickej stránke žiadnu chybu, je výborne natočený a emotívne vypätý. Je absolútne irelevantné či niekto verí, že dievčinka naozaj vystúpila z tela, dostala sa do krajiny kde všetko poletovalo, alebo že chodila po obláčiku a bavila sa s Bohom, hlavné je, že ona sama tomu verí, a že jej to pomohlo. Na ničom inom nezáleží a vôbec najmenej záleží na nejakom náboženskom presvedčení/nepresvedčení. Pravdou je, že film na mňa po pocitovej stránke veľmi zapôsobil, aj keď možno k tomu trocha prispel fakt, že mám deti v podobnom veku. Odhliadnuc od tohto mne osobne je však jedno, či je niekto kresťan, samaritán alebo či verí v Deda Mráza alebo veľkonočného zajačika, pokiaľ ovšem ten dotyčný aj podľa toho žije a drží sa svojich zásad, skrátka pokiaľ nie je pokrytec. A to rodina Beamových určite nebola. Páčilo sa mi ako sa tam správali jeden k druhému, k známym dokonca aj k zvieratám. Pred takýmito ľuďmi treba sňať klobúk a želať si, aby bolo viac takýchto ľudí po svete. Presne ako to na konci v tom kostole povedala mama Beamová - zázraky sa ukrývajú hlavne v ľudskej dobrote, láskavosti a ochote pomôcť jeden druhému. A takýto ľudia si určite ten zázrak zaslúžia najviac. Skrátka film poskytne aj mnoho pekných myšlienok na záver. Tu naozaj nie je čo vytýkať, dokonca ani po hereckej stránke - dievčinka aj J. Garner boli skvelé. Jeden z najlepších filmov o umieraní/neumieraní, ktorý narozdiel od mnohých s touto témou ponúka okrem smutných momentov aj veľkú dávku pozitivizmu. Pozn.: Všetky postavy a udalosti vo filme vrátane pádu zo stromu a Dr. Nurka sú skutočné. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (9)

  • Natáčanie filmu zmenilo životný prostoj Jennifer Garner, ktorá uviedla, že sa jej príbeh Beamovcov veľmi dotkol a stál za jej návratom k viere, v ktorej vyrastala. (Arsenal83)
  • Kylie Rogers (Anna) při natáčení nosila protetické (umělé) břicho, a to v různých velikostech – podle stadia své choroby. (dogma97)
  • Jedna z dcér hovorí o tom, že má trinásť a mama, ktorú hrá Jennifer Garner, hovorí: "Ja viem, v podstate si už dospelá." Je to narážka na film Cez noc tridsiatničkou (2004), kde si Garner zahrala dievča, ktoré sa doslova cez noc stalo dospelou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama