Reklama

Reklama

Prvá očista

  • Česko První očista (viac)
Trailer 1

Prežiť dvanásť hodín, počas ktorých pre vás nepohnú prstom ani policajti ani záchranári. To je cieľ potenciálnych obetí Očisty. Tí ostatní túto noc chcú využiť k beztrestnému vybitiu agresie a vyriadenie si účtov. Dnes večer to bude po prvýkrát. Čo sa stane, nikto nevie, ale pekný pohľad to asi nebude. Úspešná hororová séria od majstra hrôzy zo štúdia Blumhouse prichádza po troch dieloch so svojou prvou kapitolou. Vláda pôvodne naplánovala Očistu ako svojrázny sociologický experiment. Aby na zvyšok roka znížila úroveň kriminality pod jedno percento, vytipovala si jednu veľkú mestskú štvrť, ktorá by sa kvôli miere zločinnosti mohla bez problémov premenovať na „Peklo“, a v nej povolila legálnosť zločinu. Celá oblasť je samozrejme prešpikovaná kamerami a národ dostáva zadarmo zvrátenú reality show, ktorá však divákov veľmi nebaví, aspoň na začiatku. Síce je oblasť plná nebezpečných gangstrov a zvrátených ľudí, nič moc sa nedeje, potenciálny zabijáci zatiaľ vyčkávajú. Organizátori projektu „našťastie“ počítali i s tým a majú metódy, ako vlnu násilia zvýšiť. Stačí sem tam zvonku poslať pár ozbrojených propagátorov Očisty. Je jasné, že kto túto noc prežije, bude iný, než bol pred ňou. Ako napr. bezohľadný vodca gangu, ktorý dá pred ochranou svojho biznisu prednosť svojim susedom, alebo dievča, hľadajúce v nočných uliciach svojho brata, ktorý se chcel tiež „zapojiť do očisty“. (Cinemart)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (229)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Tak nakoniec si to užili len "tí čierni" :) Depardieu, by v tomto filme pôsobil, ako "najvýraznejšia" z troch farieb, v zubnej paste na bielenie chrupu. Inak absolútne priemerná, akčná, bezduchá zábava pre tých všetkých, ktorí neočakávajú akúkoľvek originalitu, či už z pohľadu násilia, alebo samotného vývoju deja. Na jedno vzhliadnutie, táto voľnomyšlienkárska slaboduchosť celkom ujde i zabaví zároveň, no náročnejší divák, by sa viac ukájal pri jednej z epizód: "Hříšní lidé města pražského". Strašne veľa sa tu strieľa a šermuje nožom, až má človek dojem, že sa pri tvorbe tohto snímku, podieľali všetky Army Shopy z celej Ameriky. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Nezaujímavý prequel k sérii, ktorá si nikdy nenašla cestu do môjho srdca, ale niektoré diely sa mi páčili (dvojka). Tentokrát sa pozrieme na to, ako to celé začalo. Nie je to zlé, atmosféra je ako po minulé razy správne drsná a špinavá, ale od istého momentu sa z toho stáva nudný akčný film s vysokým počtom tuctových postáv (zaujali ma len neprehliadnuteľný Rotimi Paul ako maniak Skeletor a sympaťák Y´lan Noel). ()

Reklama

VasaX 

všetky recenzie používateľa

Duch "The Purge" je ten tam. McMurray nám servíruje prostoduchý akční thriller, o kterém jsem si chvíli mohl i myslet, že je to parodie. Protože nasekat tolik stereotypů, klišé a otřepaností do jednoho filmu musí být nějaký záměr, ne? Bohužel ale opak je pravdou a McMurray se jen snaží vyždímat z Purge poslední kapičky diváckého zájmu. Celý to působí jako hromada dalších "straight-to-DVD" věcí s neznámými či druhořadými herci, nad kterou se zase tak moc nepřemýšlelo. Tady je bod A, kde začínáme, sem chceme dojít a tohle a tohle tam musíme po cestě v pasírovat protože prostě proto. A ono se to nějak slepí. Upřímně ale nejsem nějak rozhořčen, protože přesně to jsem čekal. Škoda. ()

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

I když jde v sérii Očist autorům spíš o to béčkové vyvražďování a příběhy obyčejných lidí, jak se snaží noc Očisty přežít, stejně mě na ní vždycky baví spíš těch pár provokativních nápadů, občas snad i společenského trollingu, ostatně kdo by se neuchechtl nad levným způsobem, jak zbavit USA lůzy. Tento prequel přináší do jednoduché mytologie odpověď, zda Očistu zavedli republikáni nebo demokrati a jak se zaváděla do praxe. Velmi mě pobavilo, že do tradiční role zachránce, spasitele slabších počestných postav, je tentokrát pasován vůdce drogového gangu - být Afroameričany, tak se asi strašně urazím. :-) ()

Hitman_47 

všetky recenzie používateľa

Obrovské zklamání, naprosto se ztotožňuji s komentářem uživatele rretrro, ale co se řemesla týče, tak se mi film líbil, idea filmu je naprosto nechutně zvrácená a rasistická, nebál bych se říci, že se jedná o nejvíce rasisitický film tohoto roku. A sorry, fakt mi nebude sympatický hlavní "hrdina", který vydělal miliony na prodávání levného pika malý dětem .... ale v tomto filmu je tento nigga podávaný jako největší milius a zachránce lidské populace a morálky ... fakt kurva ne. Být to blaxploitation, tak nehnu brvou, ale tenhle film se bere na 100% vážně. A pokud se v podobném duchu ponese i seriál, tak to bude mega sračka. Ale social justice warrioři budou film vynášet do nebes a onanovat, když banda street OGs zlikviduje bandu profi žoldáků do pěti vteřin .... lol ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (11)

  • V pokoji Isaiaha (Joivan Wade) je na zdi plakát k filmu Halloween (2018), který také produkovala Blumhouse Production Company. (NiWi)
  • Film má potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 69,5 milionů dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 137,1 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (viac)

Reklama

Reklama