Reklama

Reklama

Trhlina

Trailer 3

Nezamestnaný absolvent Igor objaví záznamy výpovedí psychiatrického pacienta Waltera Fischera. Ten pred sedemdesiatimi rokmi záhadne zmizol v pohorí Tribeč a keď sa po vyše dvoch mesiacoch rovnako záhadne objavil, mal na tele čudné popáleniny a zranenia. Bol dezorientovaný, nedokázal vysvetliť, čo sa mu stalo, už nikdy sa nespamätal. Igor pátra ďalej a s údivom zisťuje, že Fischerov prípad nie je ojedinelý – zmienky o tajomnom miznutí ľudí v tomto pohorí siahajú hlboko do histórie. Hrôzostrašných prípadov pribúda. Igor s priateľkou Miou, konšpirátorom Andrejom a tvrdým skeptikom Dávidom preniká čoraz hlbšie a odhaľuje skutočnosti, ktoré sú oveľa desivejšie než akákoľvek fantázia. Vyberú sa na výpravu priamo do tribečských lesov, kde zažijú čosi vymykajúce sa chápaniu. Spočiatku nevinné pátranie sa končí tragicky. Toto tajomstvo má totiž príšerne ostré zuby… (Continental film)

(viac)

Videá (8)

Trailer 3

Recenzie (477)

Morien 

všetky recenzie používateľa

Mám s filmem takové bratrské pouto, za jedno si myslím, že bychom se měli znovu naučit natáčet hororové filmy, a tudíž každá snaha dobrá, a za druhé jsem taky napsala horor, kde si postavy zpívají "dej si pozor na les, ať tě nespolkne". Škoda, že hudba nebyla v rámci příběhu prominentnější (více prominentní? hm). ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Tak dlouho jsem se chystal, že si přečtu knihu, až vyšel film a tak jsem se jako fanda do Tríbečské záhady pustil rovnou do něj, takže nemůžu srovnávat. Film vystihuje pak jedno slovo a to rozporuplný. Ta první půlka převážně v tom blázinci mě nebavila ani nijak nevtáhla do děje, takže první půlku jsem přetrpěl, ale jak se konečně vyrazí na výlet tak je to jiný kafe. Bál jsem se další kopírky Blair Witch, ale trhlina si jede svou cestou. Uznávám, že herci jsou vesměs nezajímaví s výjimkou Maštalíře jehož přerod z velkýho suveréna do borce kterýmu z toho jebne mě hodně bavil navíc je tu i zajímavá pointa ohledně jeho postavy. Atmoška na výletě je precizní jak málo stačí perfektní kamerový nájezdy na sychravý podzimní les prostá hra světel v tmavé noci potkávání osob které tam prokazatelně nemůžou být atd. Fakt škoda tý nezaživný první půle jinak bych hodnotil výš.50% ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Slovenská variace na Bermudský trojúhelník se Bebjakovi zrovna dvakrát nepovedla. Začalo to už postavami, které jsou nezajímavé a člověk má problém s nimi jejich pátrání prožívat. Nečekejte ani napětí. Nějaká snaha tu sice byla, ale místo toho, aby se stupňovalo, mizelo kamsi do ztracena. Neprospíval tomu ani fakt, že veškeré nepřirozené věci se děly jaksi mimo záběr a jejich existenci dokládaly jen vykulené oči jednotlivých aktérů. K tomu všemu Bebjak po divákovi chce, aby u toho přemýšlel, ale donutit se k tomu byl pro mě nadlidský úkol. Jediné, co se mi vyloženě líbilo, byl sychravý vizuál, ale to bylo na hodinu a třičtvrtě zatraceně málo. Zatím nejhorší režisérův film. 25% ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Z filmu Trhlina si odnáším rozporuplné pocity. Nečetl jsem knihu a tak nevím na kolik se film drží knižní předlohy. V nejblížší době mám ale v plánu knižní předlohu přečíst a pak svůj komentář k filmu víc rozvedu. Ve výsledku mi přišel film takovej neslanej, nemastnej. Na druhou stranu ale zase nemůžu říct, že by to byl film špatnej. Proto volím zlatou střední cestu a dávám 3 hvězdy. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Všemožne rozdávané herecké ocenenia v TV a kino produkcii ( OTO, Slnko v Sieti a rôzne festivaly ) by mali uznať aj opačnú stranu. To najhoršie. A týmto sa tento pomerne atmosférický snímok môže pyšniť. Okrem pána Maštalíra ( na moje prekvapenie ), je každý jeden herec hodný minimálne Zlatej Maliny ( ak by sa to určovalo medzinárodne ). A to je presne problém. Nie Bebjaková ´´smutná´´ réžia, slovenský prístup k látke, šablonovitosť. Herci. HERCI! Vymeniť 99% a máme tu ďalší skvelý žánrový príspevok z našich končín. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (28)

  • Natáčalo sa v zime, herci a štáb sa tak mínusovým teplotám nevyhli, avšak mali k dispozícii vyhrievaný stan, kde sa počas prestávok zdržiavali. (Raccoon.city)
  • Dávid Hartl (Andrej) spomína na natáčanie: "Mne sa stala jedna vec, ktorej som zo začiatku pripisoval určitú mysterióznosť. V prvý deň nakrúcania, keď som mal ešte najväčšie obavy, keďže sme sa nachádzali na autentických miestach, v autentický čas, keď sa tieto veci už dekády rokov dejú, sme nakrúcali výstup na Čierny hrad. Vystúpili sme vysoko a mne sa zakrútila hlava. Mal som iba nedostatok kyslíka v mozgu, ale trošku som spanikáril. Nehovorím, že som začal kričať, ale mne sa v hlave odohrala taká malá dráma, že čo teraz? Začína sa to? No o také dve minúty som zistil, že je to úplne v poriadku.” [Zdroj]
    (Raccoon.city)
  • Autor knižky Jozef Karika (lesník Samšály) si dal pred sfilmovaním a podpisom zmluvy podmienku, že vo filme dostane nejakú dôstojnú rolu, aby bola primeraná jeho významu. Svoju cameo rolu nakrúcal ale až štyri dni a podľa jeho slov chcel tomu dať primeranú hĺbku a neexistujú malé role, takže bolo to, samozrejme, náročné naštudovať. (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

25.04.2019

Letošní ročník mezinárodního filmového festivalu Kino na Hranici v Těšíně (27. 4. – 3. 5. 2019) představí více než 150 hraných a dokumentárních filmů z Polska, Česka a dalších zemí střední a východní… (viac)

Reklama

Reklama