Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje – so životom i sám sa so sebou. Snaží sa zo všetkých síl, aby sa venoval svojim najbližším a zároveň nezanedbával prípravu na dôležitý súboj v ringu. Čaká ho silný súper, ktorého meno sa navyše spája s dávnym nešťastím v jeho rodine, a blížiaci sa zápas bude preto nielen náročný, ale i veľmi osobný. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svojom boku sa Adonis pokúsi naplniť dávny odkaz a získať odpoveď na otázku, za čo sa oplatí bojovať. Creed II je filmom o návrate, ktorý oživí spomienky a znovu pripomenie, čo robí šampióna šampiónom. Posolstvo znie jasne – nezáleží na tom, ako ďaleko vo svojom živote zájdeš, tvoja minulosť a tvoja rodina bude vždy s tebou. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 4

Recenzie (473)

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Dvojka Creeda je příjemně nostalgická, emocionální a vizuálně solidní boxerské Drámo, kde Michael B. Jordan opět exceluje. Stallone a Lundgren jsou zde jen z nostalgie, jelikož jejich herecké dovednosti už za moc nestojí. Postavit proti sobě Apolla a Draga byl výtečný nápad a byť souboje jsou zde jen dva jsou výtečně natočené a dynamické,že se divák do arény vyloženě vžije. Chválím i skvělý trendy soundtrack a vizuální nástup obou hrdinů do ringu, s kterým si dal někdo dost práce. Škoda občas pomalejších pasáží, při kterých si divák zazívá, ale jinak spokojenost. 75% ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Scénář s fantastickým potenciálem zhmotněný ne úplně zručným tvůrcem, utopený v hektolitrech rodinných hodnot na úrovni čítankového romantického dramatu. Obří škoda. Stejně tak nevyužítí na maximum některých scén, které se mohly zapsat do historických filmových memoárů jako ikonické. Rocky vs Drago v restauraci, Drago na schodech ve Phili, scény v ringu apod. Stačí si pustit 30 let starého Rockyho 4 nasáklého bojovnou atmosférou o střetu nejen dvou boxerů, ale i dvou odlišných světů a je jasné, jak měl Creed 2 vypadat. Specielně s odstupem tolika let a s takovým možnostvim x cingrlátek a gatgetů, které by celkový dojem mohly ještě výrazně vylepšit/vytunit. Bitky průměrné, nasranost Draga mladšího má kopírovat tu Toma Hardyho z Warriora, ale ve skutečnosti není ani v polovině a to především ne kvůli herci, ale kvůli špatné práci s danou postavou. Lundgren a Stallone to samozřejmě válcují, zbytek je do počtu. Obyčejný výrobek z téměr dokonalých surovin. To zamrzí. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Podobne ako prvýkrát som aj tentokrát veľmi spokojný."Creed II" vrátil Donnieho do ringu skutočne fantasticky a s výsledkom som spokojný. A verím, že budú spokojní aj ostatní, ktorí sa na tento film prídu do kina pozrieť.V úvode to má trošku pomalšie tempo, no osobne mi to nejako moc nevadilo. Potrebujeme dať nejaké dejové linky do cesty a rozhodne musím povedať, že sú podľa mňa zaujímavé. Možno by sa dali trošku skrátiť, no rozhodne dopĺňajú všetko, čo sa bude diať postupne vo filme. Sylvester Stallone je stále úžasný. Po ôsmykrát sa dostal do svojej kultovej role a opäť mu verím, každý jeden moment. Je absolútne fantastický. A rovnako aj Michael B. Jordan, pre ktorého toto bude asi najdôležitejší zápas v jeho živote. Najťažší a najosobnejší. A čo ak sa história bude opakovať? Oba zápasy, ktoré v tomto filme sú vyzerajú vynikajúco a sú spracované silne a kvalitne. Ani som si v prvom momente neuvedomil, ako som držal Adonisovi palce, čo som sa tak silne do filmu dokázal ponoriť. Časti v púšti sú rovnako fantastické a okrem toho aj soundtrack tomu pridáva veľa. A rozhodne to bol film, ktorý dokázal zmazať tú nepríjemnú pachuť, čo mi ostala v ústach po sledovaní "Assassination Nation" . Takže za to som filmu vďačný. Odporúčam vidieť na veľkom plátne a rozhodne hovorím, že film stojí za váš čas. Tak si to užite. Hodnotenie: A ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Štvrtú hviezdu dávam z úcty k celej sérii Rocky, o ktorú sa aj tento diel Creeda výrazne oprel, najmä o Rocky IV. Divák má dokonca možnosť vidieť zostarnutého Ivana Draga, dokonca i jeho desivo chladnú ženu (kto si ešte pamätá v čom bola olympijská víťazka?). Väčšinu času je to teda také smutne-nostalgické, dosť veľa času sa tu venuje spomienkam. Na konci to už trocha začalo vadiť, nič sa nemá preháňať. Posledné minúty som preto už len odtrpel a došiel na zotrvačnosť. Čo sa týka športových scénok, neboli zle urobené, no na starú klasiku s Rockym sa aj tak nechytali. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Creed II je kvalitným filmom a hlavnou výčitkou voči nemu tak je, že nejde o podobné prekvapenie ako v prípade tri roky starého reštartu. Ak si však uvedomíte, že ide o ôsmy diel série, tak to nemohlo dopadnúť omnoho lepšie. Ide silný žánrový nadpriemer, ktorý svojim predchodcom nerobí hanbu a dokáže na vyše dve hodiny zabaviť, zaujať aj strhnúť.Dočkáme sa všetkých overených ingrediencií série. Rockyho "múdrostí", tréningovej montáže, výborne natočených boxerských zápasov aj zdanlivo nepremožiteľného súpera. Rodine Dragovcov nakoniec patrí ten najzaujímavejší dramaturgický oblúk a ja by som si rád pozrel tieto udalosti z ich perspektívy. 8/10. ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (27)

  • Creed (Michael B. Jordan) je vo filme držiteľom pásu WBC (The World Boxing Council), ktorý je len jedným zo 4 najdôležitejších opaskov, ktoré profesionálni boxeri môžu získať. Zvyšné najdôležitejšie opasky v profesionálnom boxe sú WBA, IBF a WBO. To znamená, že súčasne môžu byť až 4 "profesionálni majstri sveta" súčasne. V prípade unifikácie titulov drží boxer všetky opasky a stáva sa nespochybniteľným šampiónom. Možnosť označovania boxerov pomenovaním šampión si tiež prisudzuje magazín The Ring a web boxrec.com na základe početných subjektívnych a zložitých kritérií. (swn)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. listopadu 2018 v Lincoln Centru v New Yorku. (Varan)

Súvisiace novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (viac)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (viac)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (viac)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (viac)

Reklama

Reklama