Reklama

Reklama

Chůva na zabití

  • USA The Babysitter
Trailer

VOD (1)

Cole jednou zůstane déle vzhůru a zjistí, že jeho krásná chůva je členka satanského kultu – a ten udělá všechno pro to, aby ho umlčel. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (275)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Mě tyhlety teen horory jaksi nejdou pod čumák. Světlou výjimkou bylo snesitelné Všechno nejhorší díky napaditému scénáři a sympatické hlavní hrdince. U Chůvy jsem doufal v něco podobného. Navíc solidní hodnocení a známý režisér určité naděje skýtali. Výsledek je ovšem takový že i přes kratičkou stopáž jsem se dost často nudil. 40% ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Aj keď väčšina detí v jeho veku už dávno môže zostať doma sama, Cole (Judah Lewis) má ešte stále babysitterku. A to nie len tak nejakú. Jeho babysitterka Bee (Samara Weaving) je jeho najlepšou kamarátkou a ako jediná ho dokáže vnímať takého, akým naozaj je. Ale keď sa Cole rozhodne, že v jednu noc nepôjde spať a zistí, čo sa v dome deje počas dlhých nocí, začne sa preňho najhoršia nočná mora. - Netflix v posledných týždňoch v hororovej oblasti boduje a všetko vyvrcholí už o dva týždne najväčšou hororovou udalosťou roka. The Babysitter sa vydaril parádne. Scenáristicky to je velmi zábavné a nápadité, a keď mám pravdu povedať, pán Brian Duffield by si v hororovom žánri, ktorý si neustále vyžaduje niečo inovatívne, určite urobil dobré meno. Prekvapilo ma aj to, aké krvavé to bolo a kolko extrémnych úmrtí sa tu objavilo. Herci zahrali perfektne (Bella Thorne no comment, obviously) a na deťoch je vidieť, že majú talent a v budúcnosti o nich ešte budeme počuť. Tiež sa mi páčilo pokrytie témy šikany, pretože v týchto sociálnych otázkach má tento žáner obrovskú silu. Na záver už len jediná otázka. Prečo bol ten idiot stále bez trička? + herečka z Scream, Boo! A Madea Halloween a Amityville: The Awakening + herečka z The Midnight Meat Train a 7500 + herečka z Ash vs Evil Dead + herečka z Mockingbird, Hidden a Lights Out + herec z Meet the Blacks ()

Reklama

lamps 

všetky recenzie používateľa

Je to sice eklektický vyvrhel všech možných stylistických postupů a klišé, ale je to zároveň tak neodolatelně bizarní, zábavné a kreativní, že se mi to nakonec docela líbilo. Pár scén je vyloženě dementních a honba za stylovostí občas dělá z filmu parodii i v momentech, kdy bychom se měli alespoň trochu bát, ale některé formální hrátky naopak pobavily (mezititulky) a scénář ve druhé "slasher-exploitation-home invasion" polovině obstojně zužitkovává motivy načrtnuté v úvodu (přičemž je vtipný obrácením rolí, kdy klaďas postupně morduje záporáky). Být to více verbálně vtipné a kreativnější ve vytváření napětí či způsobech úmrtí, byl bych vlastně hodně spokojenej - takhle se mi nejvíce vzpomínek na film přesune do třetí mužské hemisféry mezi nohama a budou se týkat Samary Weaving, kterou mít za chůvičku, tak si rychle rozmyslím, jestli je opravdu nejlepší trávit večery v hospodském zařízení. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Ukázkově nezvládnutá kombinace rafinované černé komedie a fantaskního splatter úletu. McG zde naprosto bezmozkovitě mixuje moderní vizuál s nejstereotypnějším teen postavami, neoriginálními gore scénami, nefunkčními narážkami na kultovní filmy a toporným humorem, a snaží se to vše navléct na příběh 12-letého kluka, dalšího ve škole šikanovaného outsidera. Mohlo by to v nějakých mezích fungovat (kdyby se třeba na konci probudil ze zlého sna), ale nesmělo by to být až tak pitomé a vytržené z reality. ()

Rybizek 

všetky recenzie používateľa

Tak toto se opravdu mohlo líbit převážně adolescentům, kteří mají velice prostý smysl pro humor, dle místního hodnocení jich je asi dost. Takhle trapné dialogy jsem opravdu dlouho neslyšela, nejsem si ani jistá, zda to mělo něco společného s hororem. Vlastně jo, ti pavouci byli opravdu příšerní, 38%. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (9)

  • Natáčanie prebiehali ešte v roku 2015, kedy sa počítalo aj s premiérou. Nakoniec však práva získala spoločnosť Netflix a film putoval do kín v piatok 13. októbra 2017. (m.a.t.o.)
  • Scenár k filmu sa v roku 2014 ocitol na Blackliste: zozname najlepších ešte nesfilmovaných scenárov. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Spin-off G. I. Joe nabírá sexy posilu

Spin-off G. I. Joe nabírá sexy posilu

15.10.2019

Kolem chystaného spin-offu akční série G. I. Joe Snake Eyes se dlouhou dobu nic nedělo, spousta lidí tak projekt považovala za mrtvý. Studio se ale v posledních měsících zdá být spokojené s dosavadní… (viac)

Reklama

Reklama