Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 1
Veľká Británia, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvorcovia:

Neil Gaiman

Predloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrajú:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(viac)

Recenzie používateľa xzajox k tomuto seriálu (2)

Dobrá znamení (2019) 

Odporučili mi, čitať najprv knihu. Bolo to správne rozhodnutie, pretože neviem, ako by som seriál vnímal, ak by som ju nečítal. Logicky, v seriáli museli strihať, vynechávať. A vynechali toho veru dosť, no stále má seriál more dobrého Pratchettovského humoru. Veľké plus je teda pre scénáristu, za to, že z "vývaru" knihy dokázal vytĺcť tak veľa. Ďalšie veľké plus je za herecké výkony. Sheen hrá svojho anjela perfektne autenticky a nezaostáva ani Tennant ako démon, či ostatní herci. Je pravda, že pri čítaní si postavu človek nejako predstaví a herci nie vždy splnili moje predstavy, no stále do svojich rolí sadli dobre. Plusom je tiež voľba úvodnej skladby a tak trochu celej atmosféry seriálu, ktorá je skrz naskrz napáchnutá Pratchettovskou groteskou. Preto sa seriál pozerá úplne pohodovo. Jediným mínusom, napriek snahe scénáristu, je pre mňa sklamanie z kopy vynechaných vecí z knihy, najmä vtipov. Možno ešte vzhľad a rola SMRTi. Ale od piatej hviezdy odo mňa seriál nemal ďaleko 89% - 4* ()

Série 2 (2023) (S02) 

Podobne ako S1, dobrá atmosféra, 2 hlavné postavy perfektné a sem tam dáky dobrý vtip. Bohužiaľ tam moja chvála končí. V porovnaní s 1.sériou, kde išlo o apokalypsu, tu ten centrálny fokus bol vlastne o hovadine. Sledovať cez tri čiary prehnanú naivitu bytostí neba aj pekla bolo vtipné možno chvíľu, ale potom sa to zdalo ako keby scenárista nevedel, ako postavu z problému dostať. A tak z démonov alebo anjelov spravil tupelá. A tiež, prečo sa všetky city medzi postavami objavili až teraz, keď sa poznajú večnosť? No čo už, stále je to však dobré a pozerateľné. 67% - 3* ()

Súvisiace novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (viac)

Reklama

Reklama