Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skutočný príbeh sestry Heleny Studlerovej, rehoľnej sestry, vincentky, odohrávajúci sa vo Francúzsku začiatkom druhej svetovej vojny. Sestra Helena sa stará o siroty a opustených v radovej nemocnici v Metzi. Keď neďaleko mesta objaví koncentračný tábor, rozhodne sa so spolusestrami a priateľmi zajatcov oslobodiť. (TV Lux)

Recenzie (4)

hygienik 

všetky recenzie používateľa

SPOILERY! Včera TV Lux odvysielala nový kresťanský film podľa skutočných udalostí, Sieť slobody. Nešlo v ňom ani tak o Boha, ako o záchranu životov. Samotná akcia bola úžasná a odvážna vec. To, čo tu kriticky hodnotím, je filmové spracovanie. Scenár mal kopu logických chýb. Bachari boli ľahko podplatiteľní flákači, ktorí nezvýšili ostrahu ani po zmiznutí viacerých zajatcov. Sestry sa na akcie pripravovali tak okato, že by ich museli chytiť pri 1. pokuse. Postavy občas vymenili strany bez bližšieho vysvetlenia. Celý film bol natočený naivným spôsobom, až takým, že som mu nedokázal veriť. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Chýbala tomu dojímavosť. A náckovia boli znázornení všelijako. Raz aj ako celkom dobrí a prístupní, inokedy bez milosti vraždili. Helena Studlerová zachránila asi 2000 ľudí, medzi inými aj malého Francoisa Mitteranda. Zomrela ešte v roku 1944 a treba jej vzdať česť. Ale vo filme to všetko nebolo až tak ukázané, mohlo to byť aj silnejšie. ()

Reklama

JITY 

všetky recenzie používateľa

Film ma začal zaujímať od začiatku až do konca. Sestra Helena Assumpta Serna stvárnila dokonale svoju postavu. Bol to napínavý príbeh plný udalostí a očakávania ako sa to všetko skončí. Hrdinovia si prešli odvahou ale aj peklom no sestra Helena a jej sieť do nevzdali. Odporúčam pozrieť tento príbeh a hlavne sa poučiť z tejto doby ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama