Reklama

Reklama

Overlord

(seriál)
  • Japonsko オーバーロード (viac)
Trailer
Japonsko, (2015–2022), 20 h 48 min (Minutáž: 23–25 min)

Predloha:

Kugane Marujama (kniha)

Hrajú:

Satoši Hino, Akeno Watanabe, Aoi Júki, Jumi Hara, Šigeru Čiba, Kódži Jusa, M.A.O, Mamoru Mijano, Mucumi Tamura, Šinnosuke Tačibana, Takehito Kojasu, Emiri Kató (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(52)

Obsahy(1)

Populární online hra Yggdrasil končí. S tím se ale hráč Momonga nehodlá smířit a rozhodne se zůstat přihlášen až do úplného konce. Jakmile hra skončí, Momonga je přenesen do tohoto světa jako kostlivec a nejsilnější mág v tomto světě, který upadl do chaosu. NPC postavy totiž nabyly vědomí a bez rodin a přátel nevědí, co mají se svým životem dál dělat. Proto se Momonga rozhodne tento svět ovládnout a nastolit řád. (Harroc)

(viac)

Recenzie používateľa Hees k tomuto seriálu (5)

Overlord (2015) 

Overlord je v celku zaujímavé anime svojím konceptom, ktorý je, že neexistuje žiadny veľký, alebo silný nepriateľ existuje len ihrisko pre hlavného hrdinu Ainz Ooal Gowna. Táto ľahkosť toho, že Momonga (iné meno pre toho istého hrdinu) nemá skoro žiadnu konkurenciu, ale len sa hrá v novom svete sa prenáša úplne do deja a "kupodivu, čuduj sa svete" toto práve naozaj funguje pre toto anime, kde inde by to možno nefungovalo. Daný svet je zaujímavý a v každej sérii (sezóne) je to všetko poňaté trocha inak, ale podobne. Kde potom nastáva ten zlom a problém v celom anime? Presne to kde na jednej strane váhy je hravosť a ľahkosť na druhej strane váhy chýba nejaký ciel, alebo možnosť poraziť silného nepriateľa, lebo celé anime je jedno ihrisko pre hlavného hrdinu a on si vlastne de facto môže robiť čo chce. Postavy, ktoré slúžia a plnia rozkazy sú vo svojej podstate tiež zaujímavé. Overlord je isekai anime to znamená, že je hrdina prenesený do nového sveta, kde v podstate žije a robí rôzne v tomto prípade pokusy. ()

Season 1 (2015) (S01) 

Tu sa začína cesta pre veľkého Momongu, alebo Ainz Ooal Gowna, kde sa on ako je isto známe ocitá vo svete počítačovej hry, ktorú predtým hral a prišiel si ju posledný krát zahrať. ALE niečo sa pokašlalo tak a on tu musí teda zostať. Nie že by mu to vadilo hehe. Overlord je Isekai anime v tomto prípade, čo znamená hrdina presunutý do nového sveta v tomto prípade z nášho do herného a to znamená aj, že Ainz Ooal Gown môže zomrieť atď (však to poznáte princíp Sword Art Onlinu). V prvej sérii sa hlavný hrdina zoznamuje s novým svetom a snaží sa ho pochopiť. ()

Season 2 (2018) (S02) 

Trošku slabšie ako prvá séria a hlavne úplne iné. Druhú sériu považujem niečo ako ukážku ako interaguje svet, v ktorom sa ocitol hlavný hrdina, bez jeho veľkej účasti a k tomu nejaký zvláštny spin off s nezaujímavým svetom jašteríc ... V každom prípade ono je to pozerateľné a ono treba vlastne Momongu chápať ako človeka (ok nie úplne človeka), teda ako postavu, ktorá chce potajomky z diaľky ťahať za všetky nitky a ovplyvňovať tento svet. ()

Season 3 (2018) (S03) 

Za mňa rozhodne tretia séria tou najlepšou z celého Overlorda. Všemocný Ainz Ooal Gown, všetci sa mu môžete len klaňať a zúfať. Druhá séria poskytla náhľad úplne inam, ako by sme chceli a tak v tretej sa konečne vráti všemocný Momonga a tak jeho ihrisko tento veľký svet, kde on sedí za šachovnicou a posúva jednotlivé figúrky môže konečne fungovať pre diváka. Problém s týmto anime je vždy ten, že Ainz Ooal Gown je proste overpowered a tak musíte daný svet brať, že vlastne hlavný hrdina sa nejakým spôsobom v tomto svete hrá a užíva si svoju silu, ktorá je nejako pod úrovňou boha, čo by mohol všetko tak Ainz má neuveriteľnú silu meniť tento svet. Ainz tak isto prekračuje v každej sérii svoj tieň a zdá sa, že začína mať komplex boha, ako som už spomenul a toho, že vlastne postavy čo sú v tomto svete nie sú živé, ale len nejaké figúrky. Treba to zrejme chápať ako jedno veľké ihrisko pre neho, aj keď v niektorých situáciách si to dosť odporuje, s tým ako sa choval v iných sériách a celkovo to môže pôsobiť veľmi mätúco! Tretia séria ma bavila najviac napriek viditeľným a už spomenutým problémom. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Keby sme porovnávali predošlé série tak prvá a druhá oproti štvorke pôsobia ako náhodne generované obrázky a scénky (iba ak ich porovnáme inak sú prvá a druhá tiež zábavné). Až taká dobrá je štvrtá séria, že u mňa dokonca predbehla prvú a je proste lepšia ako prvá čo sa u anime skoro vôbec nestane. Aby sme len neporovnávali poďme si povedať čím vlastne je táto štvrtá séria Overlord taká vynikajúca. Hlavnou devízou je to, že má hlavu a pätu a teda naozaj je premyslená a každá scéna zapadá do ostatných tak, aby sme mali celkový prehľad o tom čo sa deje nie na jednom mieste, ale simultánne na viac miestach po celom tomto zaujímavom svete. Ainz Ooal Gown tu v tejto sérii sa správa pre mňa inak ako doposiaľ a premýšľa nie ako keby bol v hre, ale ako keby vedel, že všetci obyvatelia sú ozajstný a tu podľa mňa nastal jemný posun. Samozrejme musí to korigovať, alebo inak povedané meniť svoje chovanie tak, aby stále pôsobil ako všemocný vládca. Najlepšou devízou tejto štvrtej série je vynikajúca politika a politické intrigy v pozadí, ktoré máme možnosť všetky vidieť. Musím povedať, že toto ma na štvrtej sérii bavilo najviac, že všetky "štáty" (zámerne som to dal do úvodzoviek, lebo sú tam rôzne zriadenia) rozmýšľali v pozadí ako dosiahnuť tú najlepšiu pozíciu. V tomto anime potom veľmi skoro začnete chápať, že utópia možno nemá až tak ďaleko od diktatúry a záleží či tá utópia bola vybudovaná na niekoho chrbte, alebo nie. Vlastne štvrtá séria je najlepšia preto, lebo tu nie sú žiadne zbytočnosti, pôsobí to naozaj kompaktne, zábavne a nenudí ani sekundu. ()

Reklama

Reklama