Reklama

Reklama

55 schodov

(festivalový názov)
  • Česko 55 schodů (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Eleanor Riese trpí záchvatmi paranoje a je hospitalizovaná na psychiatrickom oddelení sanfranciskej nemocnice. Postupne však zisťuje, že niečo v jej liečbe nie je v poriadku, preto požiada lekárov o zníženie dávok liekov. Keď jej žiadosť odmietnu, obráti sa na právničku Colette Hughes. Príbeh podľa skutočných udalostí zo 70. a 80. rokov minulého storočia. Následný súdny proces sa stal v USA precedensom v oblasti psychiatrickej liečby. Dramatická snímka je poctou skutočným aktérkam pamätnej právnickej udalosti. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (60)

Ralna 

všetky recenzie používateľa

Neobvyklé herecké spojení, Helena a Hilary. Obě jsem dlouho neviděla, do toho je ústředním tématem soudní spor, hm hm hm. Ale pozor, výsledkem je film, který je perfektně vyvážený (ústav/soudní proces/vše ostatní) a co je hlavní - je plný optimismu a přátelství a udělá dobře u srdíčka. Helena B. C. exceluje. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Ja sa iba pýtam, prečo toto vo svojej dobe nedostalo nominačku na žiadnu sošku? Pre absenciu zberačov a iných podľudí? Alebo prečo teda? Herecky masaker, príbeh pri odmyslení si tých náboženských žvástov taktiež veľmi fajn, atmosférovo to nebola dráma zo súdnej siene ale poukázanie na bežné problémy a pokus o spriatelenie sa dvoch svetov. Festivalovka, ktorá by si ale zaslúžila viac pozornosti, nakoľko vieme, aké hovná to vedia byť. A najlepší August doposiaľ. Nebojím sa dať 4 z 5 ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Dobré, ale ak mám byť úprimný, tak som čakal viac. Takýto námet mal obrovský potenciál, ale po formálnej stránke to pôsobilo dosť mdlo a nevýrazne. Keby niet famózneho hereckého dua Helena a Hilary, tak by to zrejme nedosahovalo ani len hranice priemeru. Očakával som, že minimálne tretina filmu sa bude odohrávať v súdnej sieni pri nekompromisnom procese, avšak napokon z toho boli prakticky len dve krátke scény a celé dožadovanie spravodlivosti sa konalo prostredníctvom pošty a telefónu, čo dosť uberalo na dramatickosti celého filmu. Ďalší z mnohých filmov s nevyužitým námetovým potenciálom... ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"55 Steps" je podľa mňa skutočne skvelý film. Myslím si, že podáva zaujímavý príbeh, o ktorom som nepočul, má veľmi dobré dve hlavné protagonistky a chceme, aby dotiahli boj do zdarného konca. Helen Bonham Carter podáva fantastický herecký výkon, ktorý jej verím všetkými desiatimi a pritom je súčasne veľmi sympatickou postavou, ktorú chceme vidieť zvíťaziť nad nemocnicou, ktorá jej dáva vyššie dávky liekov proti jej vôli. Hilary Swank je rovnako skvelá. A je pre mňa zaujímavé vidieť ako sa z jej advokátky postupne stáva jej priateľka. A ako si snažia jedna druhej pomôcť vo svojom živote. Prípad je jedna vec, no sú rovnako schopné ovplyvniť jedna druhej aj svoj vlastný život. Neviem ako sa to tvorcom podarilo, no je to jednoznačne film, ktorý musím vysoko oceniť. Ale nielen pre jeho príbeh a herecké výkony. Myslím si, že je rovnako skvele zrežírovaný a sú tu scénky, na ktoré nezabudnem. Je v tom veľká dávka energie, film sa nesnaží tlačiť na city a byť depresívny. Má v sebe veľkú dávku optimizmu a dobrých a príjemných momentiek. Alebo dokonca šťastných momentov. A myslím, že práve tie tomu dávajú to srdce, ktoré to potrebuje, aby to celé fungovalo. Osobne film odporúčam na pozretie a rozhodne patrí medzi vysoké karty roku 2018. A verím, že to nadchne aj vás. Hodnotenie: A ()

Lukrecie 

všetky recenzie používateľa

Herecký koncert Heleny Bonham Carter, které dobře sekunduje Hillary Swank, dojemné, věrohodné, lidské. Mrzí mě, že film nezískal ani jedno ocenění, zasloužil by si ho jednoznačně. Smutné, když si člověk uvědomí, že ČR má v psychiatrickém oboru zhruba tak 30 let, možná i víc, zpoždění a odnáší to právě pacient, kterým se může stát v dnešní extrémně náročné době opravdu kdokoliv!..... ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (3)

  • Film sa natáčal vo Vancouveri (Kanada), San Franciscu (Kalifornia, USA) a Kolíne nad Rýnom (Nemecko). Obdobie natáčania trvalo od 16. apríla do 15. mája 2016. (Arsenal83)
  • Premiéra filmu proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené