Reklama

Reklama

Soul Fray

Obsahy(1)

Dve skupinky mladých ľudí docestovali za oddychom trošku ďalej od civilizácie, do samého lona takmer panenskej prírody, k jazeru Miraton. Všetko nasvedčuje tomu, že to bude parádny víkend. Čisté vody jazera poskytujú ideálne možnosti pre kúpanie, okolitá príroda priam vyzýva k turistike. Dokonalé miesto na rekreáciu. Tunajší život sa tu akoby zastavil, množstvo najmodernejších výdobytkov sa sem akosi nedostalo, nie je signál na mobil, internet, ba ani elektrické vedenie. To  všetko však takémuto miestu celkom pristane. Idyla ale končí s prichádzajúcou tmou. Moc nad okolím jazera preberajú nedávno prebudené temné sily a nič netušiacu mládež čaká doposiaľ najťažšia životná skúška, skúška prežitia. (beso74)

(viac)

Recenzie (1)

beso74 

všetky recenzie používateľa

Mysteriózny horor natočený za 10 000 dolárov? Tak je jasné, že to nejaké dych berúce špeciálne efekty a oskarové výkony v tomto filme asi divák nenájde. Čo sa tu dá teda vidieť? Odľahlé jazero, nedávna tragédia, skupinka mladých výletníkov a tajomné sily, ktoré by tu radi mali svoju bránu do nášho sveta. Začínajúci filmár Tim Goodell si však odtrhol väčšie sústo ako je schopný bez problémov stráviť. Herci sú neuveriteľní, nedá sa im totiž v ničom veriť, ide im o život a oni sa tvária menej vzrušene ako keby hrali vadi-nevadí. Nič ich nerozhádže a sem tam to vyzerá že sa náramne bavili a tak im aj v hrôzu naháňajúcich scénach je poriadne do smiechu, najmä Ijonovi Stewartovi. Na efektoch sa ušetrilo, kúštik čierneho make-upu okolo očí stačí na dojem posadnutosti, miestami sa pritvrdí a použijú sa aj digitálne efekty. Aj to by sa dalo ešte odpustiť, horšie je, že to podstatné, na čo čaká divák, sa odohrá mimo kameru a poniektoré kľúčové rozhodnutia nie sú nijako vysvetlené (iracionálny útek z chatky,). A navyše, úplne nezvládnutá je pasáž, v ktorej dôjde konečne k niečomu dôležitému, čo sa odohrá dokonca aj pred kamerou, k boji zblízka, to už bola fakt úplná katastrófa. Lopaty, nožnice na živý plot či iné podobné presvedčovacie prostriedky sú tu tak akurát na opieranie a ťahanie za sebou. Ale to jazero bolo fakt pekné a žabky prekrásne kvákali, tak prečo nedať aspoň bod. navyše, vyzerá t tak, že tie sily temná sa naučili po latinsky a to jednoznačne treba oceniť... ()

Zaujímavosti (1)

  • Predtým, ako došlo k samotnému natáčaniu, bol scenár prepísaný štyrikrát. Trvalo 7 rokov, kým sa pretavil do filmu. (beso74)

Reklama

Reklama