Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španielsko La casa de papel (Netflix version) (viac)
Trailer
Akčný / Krimi / Thriller / Mysteriózny
Španielsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvorcovia:

Álex Pina

Hrajú:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Peric, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenzie používateľa adamix k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2017) (S01) 

Seriál, ktorý je inovatívny a pútavosťou láka ku ďalšiemu dielu, ale podkopáva samého seba lacnými zvratmi a kazí si reputáciu prekrúcaním reality a charakterov postáv, množstvom romantických vložiek (opakujem množstvom) a zbytočným preťahovaním. Nechcel som španielsku telenovelu, ale jednotku v rámci heist žánru, pretože to, čo sa tu deje, je častokrát úplne pritiahnuté za vlasy a nejedenkrát som sa hlasito zasmial od tej (zbytočnej) hlúposti, obzvlášť v posledných dieloch. Ďalších sérii sa obávam, pretože na jednu stranu je to šikovne chytré a na druhú stranu tak blbé, až som sa ostával diviť, do akých divočín sa to vydá nabudúce. Štvrtá hviezda je kvôli mojej zainteresovanosti, ale ak to bude pokračovať ďalej (alebo nedajbože horšie), pôjdem v ďalších sériách nižšie s hodnotením. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Menej telenovely a prehnanej naivity a viacej situácii, kde treba používať rozum. To posledné som nemyslel vážne, no jasné, že skoro každý koná na vlastnú päsť, dáva prednosť pudom a aktuálnym pocitom a keď už Španielské PPÚ klope baranidlom na dvere, tak všetci zostávajú zarazení a nastáva hra o čas a životy. Na druhú stranu nespočet zvratov a robení všetkého na poslednú chvíľu udržuje seriál divákovu pozornosť a aj nervy v napätí. To sa musí uznať. Už to nie je len o náhlej chuti k šukaniu, ale o pochybách, naháňaní a aj úmrtiach. A práve vtedy ide naivita stranou a dochádzajú skutočné emócie. Preto je táto séria lepšia oproti prvej. Komisárka je zasa moc naivná, žena, ktorá je kvôli chlapovi, ktorého pozná sotva týždeň zahodiť roky budovanú policajnú kariéru. Tokio je najnesympatickejšia hlavná postava, akú som kedy v seriály videl a úprimne bol som rád, ako sa jej Berlín odplatil po jej sabotáži. Profesor sa snaží držať pokope rozpadajúci sa plán a riadiť všetko na diaľku, ale cestu mu tiež krížia prehnané emócie a slepá láska ku komisárke, ale ako postava je jednou z dvoch najlepších. Berlín zvíťazil. A rozlúčil sa pekne hrdinsky. Až sa obávam, že jeho neprítomnosť v ďalších sériach bude veľmi výrazná a kvalitne to bude klesať. Prakticky na konci sa uzavrie celý príbeh tak som zvedavý, s čím tvorcovia prišli ďalej. Som spokojnejší, ale tvorcovia sa nechali moc uniesť, čo vidieť v akčných scénach pripomínajúce akčné trháky z 80. rokov. A samozrejme, krivkajúca logika. Tá sa však bude niesť seriálom ako smola asi až po koniec. Za mňa 80%. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Okrem zdravého rozumu a mojej trpezlivosti tu klesá hlavne kvalita, ktorá si ešte predchádzajúce dve série držala ešte ako-takú úroveň. Lacné zvraty, postavy nevzbudzujú rešpekt a správajú sa ešte viacej ako idioti, ktorých strašne ovplyvňujú aktuálne pocity. To, čo bolo minule s božou pomocou znesiteľné, je tu maximálne otravné. Smiešne, ako sa tvorcovia snažili nasilu vštiepiť do príbehu mŕtveho a všetkými obľúbeného Berlína, aby z toho vyťažili maximum a diváci zostali očarení, pričom príbeh ani celé dianie nijako neovplyvnil. Záverečný cliffhanger poriadne navodí záujem o ďalšiu sériu, ale nervy a odvahu mi pravdepodobne neprinesie. Pod 3* nejdem, nakoľko je to stále zábavná blbina. ()

Súvisiace novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (viac)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (viac)

Reklama

Reklama