Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin Cavendish a jeho manželka Diana sú okúzľujúci mladý pár. Obaja milujú cestovanie a dobrodružstvá. Počas pobytu v Keni mladý Robin ochrnie a prognózy lekárov nie sú príliš optimistické. Robin sa nevie zmieriť s myšlienkou celoživotného pripútania na lôžko. Diana sa stotožní s jeho prianím a napriek  zásadnému nesúhlasu doktorov odvezie Robina z nemocnice domov. Láska mladých manželov je oveľa silnejšia než nepriazeň osudu. Rozhodnú sa neprežívať – ale žiť naplno s každým nádychom. Začnú cestovať po svete a ich odvaha, humor a vášeň menia životy ďalším ľudom. (Magic Box)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (99)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Zatímco pravděpodobně nikdo nevyhlíží americký remake Nedotkutelných, my dostali o něco historičtější anglickou verzi od Andyho Serkise. A nutno říct, že ačkoliv má film v originále naprosto hloupý, ač přesně vystihující, jednoslovný název, z obsahu samotného se za ty střídmé dvě hodiny povedlo vybrousit možná trošku paradoxně snadno ubíhající feel good kousek a já byl velice mile překvapený. Andrew Garfield zase jednou ukázal, jak skvěle si umí vybírat role, ovšem srdcem filmu je neoddiskutovatelně Claire Foy, která je jednoduše výjimečná. Ano, teď už musím rozkoukat the Crown. Díky Andy, ačkoliv si moc chvály za film nezískal, užší komunitu lidí Breathe jistě potěší. ()

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Claire Foy je pro mě jednou z nejpůvabnějších hereček, co se před kamerou objevují, takže mě nepřekvapilo, že si film v podstatě "ukradla" pro sebe. Protože jestli mě něco okouzlilo, tak to byla její síla, odvaha a odhodlanost. Film má opravdu moc hezký momenty, zvlášť ty, při kterých se divák zasměje nebo ty, kdy vidí, že umění žít je bezkonkurenční dar. A to, že film produkoval jejich syn je mi taky hrozně sympatický. 4* ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Dobre viete, kam film smeruje a v momente padajúcej nádeje či črtajúcej sa záchrany prichádzajú osvedčené chvíle, kedy držíte palce alebo naopak sa nadchnete nad dramatickými zvratmi. V druhej polovici sa dynamika zlepší, prídu aj filmové chvíle namierené na cynikov a Andrew Garfield si získava prvé sympatie ako nehybný bojovník. Prekvapivo sa dostaneme aj na iné miesta ako iba nemocnice či liečebné domy, môžete sa tešiť na solídnu výpravu v Afrike či Európe, kde Andy Serkis rád servíruje slnkom zaliate zábery, pre ktoré sa oplatí žiť. Výprava, dobrá kamera, občas hudba a najmä dobová atmosféra prispievajú ku kvalite. Ako celok je Nádych pre lásku taká životopisná klasika. Nie je ľahké hodnotiť tento ľudsky dojemný príbeh, pretože v každom človeku vyvolá zaručene vlnu emócií. ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Dobrý film, ale až moc velká sázka na jistotu. Od začátku do konce jede podle zaběhnutých žánrových pravidel a nedokáže vůbec překvapit. Přesně dokážete odhadnout následující scénu za scénou. Co mi tedy vyhovovalo, že se nejedná o film, který z vás chce za každou cenu ždímat slzy, ale právě naopak, je plný naděje a optimismu. Herecky výborné, Claire Foy už mám ráda delší dobu a myslím si, že z plátna v budoucnu jen tak nezmizí. Nádech pro lásku je dobrý film, ale nemá nic navíc. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film veľkou mierou pripomína Teóriu všetkého o Stephenovi Hawkingovi, až na myšlienku eutanázie. Táto kontroverzná myšlienka spôsobuje ťažkosti s hodnotením. Na jednej strane je tu oslavovaný život, na druhej strane je tu utrpenie, ktoré by chcel každý asi hneď ukončiť. Avšak najviac ma oslovila obetavosť manželky trpiaceho, ktorú stvárnila Claire Foy a tá tu herecky má v mojich očiach prevahu. Čakal som väčší nátlak na slzy diváka, ale našťastie to bol skôr krutý a pravdivý životný príbeh, žiadne umelé vyvolávanie citov. Koniec je samozrejme očakávaný od začiatku, otázka teda neznie, či sa to stane, ale ako a kedy sa to stane. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (6)

  • Jonathan Cavendish uvádí v komentáři na DVD, že píseň „True Love“ od High Society, která hraje během scény Robina (Andrew Garfield) a Diany (Claire Foy) u afrického západu slunce, byla oblíbená jeho rodiči i v reálném životě. (vojacekr)
  • Natáčelo se také v Keňi, Španělsku a Německu. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2017 na filmovém festivalu v Torontu v Kanadě. (ČSFD)

Reklama

Reklama