Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin Cavendish a jeho manželka Diana sú okúzľujúci mladý pár. Obaja milujú cestovanie a dobrodružstvá. Počas pobytu v Keni mladý Robin ochrnie a prognózy lekárov nie sú príliš optimistické. Robin sa nevie zmieriť s myšlienkou celoživotného pripútania na lôžko. Diana sa stotožní s jeho prianím a napriek  zásadnému nesúhlasu doktorov odvezie Robina z nemocnice domov. Láska mladých manželov je oveľa silnejšia než nepriazeň osudu. Rozhodnú sa neprežívať – ale žiť naplno s každým nádychom. Začnú cestovať po svete a ich odvaha, humor a vášeň menia životy ďalším ľudom. (Magic Box)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (99)

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Polozapomenutý životopisný film s nádechem romantiky o těžké ráně osudu v podobě nemoci, s níž zkrátka nejde vyhrát. Naprosto neodolatelná Claire Foy a vždy přesvědčivý Andrew Garfield jako stěžejní body dramatu, co vás nerozdrtí jako jemu příbuzní (Nedotknutelní), ale silný soucit vyvolá naprosto v každém. [viděno na Netflixu 3.11.2022] ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Příběh je hrozně hezký, je obdivuhodné, že dokázali lidem s tímto postižením takto pomoci, že nemuseli jenom ležet v nemocnici. Také je hezké, že Robin se po úvodních skeptických myšlenkách uchýlil k pozitivnímu vnímání života. A také, že jeho žena ho opravdu milovala a zůstala s ním. Ovšem filmu dávám jenom 3*, protože mě to chvilkama nudilo, nebo lépe řečeno film nedokázal udržet moji pozornost po celou dobu. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Breathe" malo dobré obsadenie, živtopisný príbeh a celkovo ma zaujal svojou tématikou. Reálne si myslím, že som od filmu dostal presne to, čo som čakal, no nebolo to príliš melodramatické. Ak som sa niečoho bál, tak to bola práve melodráma. Tej sa tu však moc nedostane. Reálne za to môže najmä fakt, že Robin je veľmi optimistický, vie situácie elegantne komentovať a stáva z toho celkom dobré dielko. Andrew Garfield a Claire Foy sú dobrá dvojka, chémia medzi nimi funguje a viem si ich spolu pokojne predstaviť. Celkovo mám pocit, že tu aj niečo dobre ukázali. Atmosféra filmu je fajn a človeka to dokáže aj dobre motivovať, aby vydržal a bojoval so životom ďalej. Ale najmä, aby neprežíval, ale aby skutočne žil. To sú dobré myšlienky, ktoré film dobre vie adresovať. Osobne ale masky nie sú dobre spracované. Mám pocit, že herci moc nestarnú. A to pôsobí miestami až trošku zvláštne. Mali sa s tým asi viac pohrať. Čo sa hudby, tak neustále mi v hlave vďaka tomuto filmu hralo v hlave: "Ty moje maličké, zase si v chladničke... dva mobily mám!" Vizuálne je to podľa mňa celkom príjemné, má to v sebe dobré monológy, takže reálne musím povedať, že som s filmom celkovo spokojný. Niektoré veci sa dali dotiahnuť, ale hlavná dejová línia je zaujímavá, postavy sú dobré a ako celok to funguje dobre. Hodnotenie: B+ ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Dobrý film, ale až moc velká sázka na jistotu. Od začátku do konce jede podle zaběhnutých žánrových pravidel a nedokáže vůbec překvapit. Přesně dokážete odhadnout následující scénu za scénou. Co mi tedy vyhovovalo, že se nejedná o film, který z vás chce za každou cenu ždímat slzy, ale právě naopak, je plný naděje a optimismu. Herecky výborné, Claire Foy už mám ráda delší dobu a myslím si, že z plátna v budoucnu jen tak nezmizí. Nádech pro lásku je dobrý film, ale nemá nic navíc. ()

dom156 

všetky recenzie používateľa

Moje hodnocení se primárně odvíjí ze zkaženého závěru, jelikož když měl děj gradovat a měli z nás téct potoky slz, tak jsem se pouze šklebil na monitor svého notasu. Celých 20 minut filmaři zabili a nedopustili žádné citové zabarvení, které by jinak průměrný romantický film vyšvihl vzhůru v hodnocení. Takto dávám pouze 2*. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (6)

  • Jonathan Cavendish uvádí v komentáři na DVD, že píseň „True Love“ od High Society, která hraje během scény Robina (Andrew Garfield) a Diany (Claire Foy) u afrického západu slunce, byla oblíbená jeho rodiči i v reálném životě. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2017 na filmovém festivalu v Torontu v Kanadě. (ČSFD)
  • Záběry svatebního dne Robina s Dianou a rodinný výlet na pláž, kde lze vidět Robina v původním křesle na konci filmu zachycené formátem Super 8, jsou autentické a pocházejí z video archivu rodiny. (vojacekr)

Reklama

Reklama