Reklama

Reklama

Jókoso džicurjoku šidžó šugi no kjóšicu e

(seriál)
  • Japonsko Yōkoso jitsuryoku shijō shugi no kyōshitsu e (viac)
Trailer 1
Animovaný / Dráma / Psychologický
Japonsko, (2017–2024), 15 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Predloha:

Šógo Kinugasa (kniha)

Kamera:

Naoki Serizawa

Hrajú:

Hisako Kanemoto, M.A.O, Nao Tójama, Rina Hidaka, Rina Sató, Satoši Hino, Jurika Kubo, Júičiró Umehara, Lynn, Mikako Komacu, Rjóta Ósaka, Kanehira Jamamoto (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(38)

Koudo Ikusei Senior High School je nejprestižnější škola v celém Japonsku sponzorovaná státem, jejíž absolventi mají 100% úspěšnost při hledání zaměstnání a velmi často se později podílí na rozvoji celé země. Zdejší studenti mají neskutečnou svobodu ve svém jednání a ještě jsou pravidelně na začátku každého měsíce odměňováni body, které slouží na zdejším kampusu jako platidlo, za které si mohou koupit skoro vše, po čem jejich srdce touží. Tato škola může z počátku působit jako ráj na zemi, ovšem pouze ti nejlepší studenti, kteří prokáží svou hodnotu, si dokáží udržet svá privilegia. Právě sem přichází do prvního ročníku Ayanokouji Kiyotaka, který nebyl při psaní vstupního testu příliš pečlivý, a tak skončil v třídě 1-D, kam byli zařazeni dle zdejších norem podřadní studenti. (Jeoffrey)

(viac)

Recenzie používateľa muti k tomuto seriálu (28)

Jókoso džicurjoku šidžó šugi no kjóšicu e (2017) 

Seriál nie je ani tak o unikátnom systéme top školy, ako o rôznych manipuláciách a tyranii medzi študentmi. Dievčenská šikana, snaha o úplné vylúčenie oponentov zo školy, zamýšľanie sa nad spoločnosťou ako nad šachovou partiou, mastermind ťahanie za nitky na strednej škole. nuž v Japonsku sa začína v ranom veku 🙂 ()

Season 1 (2017) (S01) 

Seriálu chvíľu trvá kým sa vráti k pôvodnému systému bodovania na škole. Je tu pár zbytočných fillerov ktoré človek očakáva snáď vo štvrtej sérii a nie v polke prvej. Celkovo to do seba nejak zapadá a survival pobyt na opustenom ostrove rozohráva zaujímavú hru na pár častí. K hodnoteniu určite beriem do úvahy aj hudobný podmaz v prevedení varhanov, ktoré podčiarkujú premyslené hry hlavnej postavy s osudom spolužiakov ()

Aku to nanika -- Jowasa kara šózuru subete no mono da. (2017) (S01E01) 

Začiatok v novej škole prináša nové výzvy. Hey, ale aj výhody, ako napríklad pravidelný kredit 100k¥ mesačne. Hra sa rozohráva, vznikajú prvé kamarátstva až kým nepríde chladné vytriezvenie reality. ()

Sainó o kakusu no no mo takuecu šita sainó ga iru. (2017) (S01E02) 

Trieda sa začína rozdeľovať do študijných skupín. Prvý deadline je totiž za dverami - kto nespraví skúšku, končí. Úplne. Záujem študentov o pokračovanie napreduje veľmi nepresvedčivym spôsobom ()

Tanin ga šindžicu o inpei suru koto ni tai šite, waraware wa okoru bekide nai. Nazenara, wareware mo džišin kara šindžicu o inpei suru no de aru kara. (2017) (S01E04) 

Konfliktný spolužiak sa dostáva do problémov so staršími spolužiakmi, čo je zdá sa zinscenovaný prípad. Otázkou je ako bude trieda držať pokope, ale jeho prípadne vylúčenie by mohlo znamenať že sa trieda už nikdy nebude môcť dostať do áčka. Risk je veľký a neznámy, treba dať hlavy dokopy a zachrániť potížistu ()

Džigoku, sore wa tanin de aru. (2017) (S01E05) 

Nastáva deň D, deň súdneho konania študentskej samosprávy. Súdna dráma začína v plnej kráse, s obhajcami na jednej a žalobcami na druhej strane. Rozhodne výpoveď skrytého svedka s dôkazom v ruke? ()

Muči ni júdžin hodo kiken na mono wa nai. Kašikoi teki no hó ga joppodo maši da. (2017) (S01E07) 

Trošku prirýchlo, ale je tu Summer time a s tým súvisí aj čas pri bazéne. To by neboli Japonci aby to nejak nezvrhli po svojom a teda celá časť sa venuje nastavovaniu kamier v ženských šatniach. Nič iné sa tu nedeje, filler epizóda. Horikita si stále nahovára že nepotrebuje priateľov. Pritom začína byť čím ďalej populárnejšia vďaka hlavnému hrdinovi, ktorý jej pripisuje všetky svoje úspechy. ()

Nandači koko ni hairu mono, issai no nozomi o sute jo. (2017) (S01E08) 

Ôsma časť prináša druhý filler za sebou, čo je už dosť cítiť. Úvodné napätie z nového systému bodovania dávno pominulo a sledujeme už len študentské drama. Tvorcovia rýchlo stratili nápady aby rozvinuli vlastný nový systém. Pár epizód do konca a výletná loď snáď dopláva do nejakého prístavu, odkiaľ radi vystúpime, trebárs aj na opustenom ostrove. ()

Ningen wa džijú no kei ni šosarete iru. (2017) (S01E09) 

Konečne nejaká akcia - žiaci sú vyložení na ostrove kde začínajú týždenný survival pobyt. Je čas nevyhnutnej spolupráce a taktického myslenia. Školské bodovanie má svoj systém a na konci sa body budú brať do úvahy pri skúške. Nie všetci ale majú chuť ťahať za jeden povraz. ()

Tensai to wa, kjóki joru mo 1 kaisó bun dake ue ni sunde iru mono no koto de aru. (2017) (S01E12) 

Posledné dni prežitia na ostrove končia a je čas na finále - rozdelenie bodov. Vo flashbackoch uvidíme neuveriteľné stratégie všetkých skupín, kde každý šéf zohral významnú úlohu posúvaním figúriek po šachovnici. Avšak na samom konci môže byť len jeden víťaz stojaci na vrchole pyramídy. Ako sa podarilo víťazovi vyhrať uvidíme v poslednej retrospektíve na lodi. mladý Poirot rozohral mastermind hru a ako vždy sám ostáva v tieni a slávu prenecháva niekomu inému. Samozrejme, aj to je jeho vyššia hra do ďalších častí. ()

Season 2 (2022) (S02) 

Druhá série ide o krok ďalej voči jednotke, celkovo sa tu dosť pritvrdilo. Kým v jednotke sme videli nechutného stalkera, tu vidíme hroznú šikanu dievčat, ktorá vždy akosi viac zasiahne ako u chlapcov. Nielen šikana samotná, ale aj nenávisť a snaha o vymazanie spomienok na minulosť základnej školy. Oproti týmto postavám je mužský antagonista Rouen vykreslený ako autoritársky líder, ktorý všetko vyrieši zákonom džungle. Človek by povedal, že hlavný hrdina bude ten dobrý, ale vidíme že on je zo všetkých snáď najhorší, lebo jeho manipulácie prekračujú všetky predstavy. Trochu mi je ľúto, že s seriál nezameriava na ten výnimočný školský systém známkovania, ktorý má pripraviť žiakov na skutočný život. Namiesto toho je tento systém iba akýmsi deus ex machina, aby všetky manipulácie do seba zaklapli cez outside the box riešenia problémov. Som zvedavý na tretiu sériu kde snáď už uvidíme viac o projekte White Room. ()

Džinzai wa cukuridasu hicujó ga aru. (2022) (S02E04) 

Prichádza nové zadanie, tentokrát v športe. Jednotlivé výsledky budú mať aj buffer dopad na najbližší test, takže ide o veľa. Ayanokoji chladnokrvne kalkuluje rôzne roviny psychologického posudku ľudí na okolí a spočítava si kto zradil v minulom kole. Výsledok je treba už len potvrdiť a zistiť kedy bude zrádzať najbližšie. ()

Subete no šippai wa seikó e no katei ni suginai. (2022) (S02E05) 

Súťaže sú plné podpásových ťahov a podrazov. Je takže dať nabok ego, zaťať zuby a ísť proti neférovej presile. Niektorí toho už majú plné zuby a vyhlasujú koniec. Je aj tento debakel len kúskom skladačky niečoho väčšieho? Nechápem zatiaľ vzťah Horikity k bratovi, je absolútne iracionálne presvedčená že on určuje jej hodnotu a vzhliada naňho ako na božstvo, pričom on sa k nej správa ako psychologický tyran ()

Reklama

Reklama