Reklama

Reklama

Bratia Sistersovci

  • Česko The Sisters Brothers (festivalový názov) (viac)
Trailer 4

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 4

Recenzie (109)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Jediným väčším negatívom tohto filmu je jeho pomerne veľká vláčnosť a uťahanosť. Je tu pomerne veľa dialógov, ktoré sa síce dobre počúvali, ale aj tak nikam neviedli - takže zbytočnosť. Podľa môjho by preto filmu prospela kratšia stopáž a menej zahľadených pohľadov. No ale po hereckej a technickej stránke - bez chybičky. Z ústrednej dvojice nešlo spustiť oči, hlavne Phoenix bol zaujímavý. Tiež sa mi pozdávala tá povahová rozdielnosť oboch bratov, a kam to potom všetko viedlo. Veľká spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

Qitek 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejkrásnějších filmových zážitků 2018. Vidět tohle na plátně, teču blahem ze všech otvorů. Geniální C. Reilly i Phoenix pod taktovkou geniálního Audiarda. Pozvolné, skvělejma dialogama prošpikované, jako každá osoba co si na Sisters brother dovolí. Scény ze kterých se vám na tváři vyloudí úsměv (nalitej a zvracející Phoenix před přestřelkou, scéna s pavoukem) a scény, ze kterých vás mrazí (noční můra po scéně s pavoukem, chemická sloučenina ve vodě) a prostě scény, které už nikdy nevymažu z hlavy. A k tomu si připočtu finále, které jsem ani v nejmenším nečekal a které mi opět vytvarovalo na ksichtě velmi, ale opravdu velmi spokojenej úsměv a hřejivej pocit, jakej jsem u filmu neměl sakra dlouho. 100% jak vyšitejch a další zářez na pažbě filmů v roce 2018, které patří do kolonky "perly sviním". ()

Reklama

nonick1 

všetky recenzie používateľa

Rozvleklý, upovídaný a bezdějový „western“, navíc celý natočený v Evropě (což je tedy na krajině "Divokého západu" jako dost poznat). Ústřední dvojice ve službách tajemného Komodora je nezastavitelná a neporazitelná, zlato se tu získává tajnou moderní metodou jakéhosi kyanidového loužení - za cenu zničení všeho živého, no a bratři zabijáci po perném dni nakonec končí do pěti u maminky v doupěti. Ten, kdo snímku dal mj. označení „komedie“, by měl být touhle dobou už bez práce. ()

Maq 

všetky recenzie používateľa

Mám slabost pro westerny. Snad z nostalgie po časech, kdy jsem je - knižní i filmové - hltal jako kluk. Přitom se mi jich líbí tak sotva co bych na prstech jedné ruky napočítal. Inu, je to přece jenom béčkový žánr. A nedělám si velké naděje, že se ještě dožiju něčeho srovnatelného s Eastwoodovým Unforgiven. --- Tenhle kousek se zařadí mezi tu nepočetnou skupinu výjimek. Je to taky drama lidí zabíjejících pro obživu, jenže příběh je neobvyklý a postavy nejsou žádní comicsoví panáci. Mají své charaktery a ty se s příběhem odhalují a vyvíjejí. Dalo by se to říct i tak, že je to western, ve kterém herci hrají plnohodnotné charakterní role. Vzácná kombinace, tuze vzácná. --- Nedejte na to, že dávám jen tři hvězdičky. U mě jsou tři hvězdičky už docela hodně. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tempo je veľmi voľné a nebude zrejme sedieť každému. Mne osobne však vyhovovalo. Kochal som sa hereckými výkonmi, dialógmi a prírodou. Vždy, keď som si myslel, že ma snímku nemôže prekvapiť a že ide podľa zabehnutých pravidiel, tak sa stalo niečo čo som nečakal viď. samotný záver. Celé je to správne špinavé, depresívne a úsmevné. Z hercov ma najviac potešil John. C Reilly ktorý svojím výkon strčil do vrecka aj Gyllenhaala a Phoenixa. Kvalitných westernov je v posledných rokoch menej a menej, preto som rád, že sa aspoň raz za čas objaví kúsok, ktorý dokáže tomuto žánru vzdať hold a prípadne prísť aj s niečím novým. Bratia Sisterovci sú kvalitnou prehliadkou s úplne presnou réžiou a skvostným hereckým obsadením. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)
  • Western je typický americký filmový žánr, odehrávající se zpravidla na severoamerickém kontinentě. Ani u The Sisters Brothers tomu ostatně není jinak, akorát ani jedna lokace, kde se snímek natáčel, neleží na americkém kontinentu – točilo se ve Španělsku, Francii a Rumunsku. (Nine)
  • Jedná se o první anglicky mluvený western natočený francouzským režisérem. (Nine)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené