Reklama

Reklama

Byutipuldeijeu

  • Južná Kórea 뷰티풀데이즈 (viac)
Južná Kórea, 2018, 104 min

Obsahy(1)

Prebehlíčka zo Severnej Kórey (Lee Na-young) v mladom veku porodila syna Ženšena (Dong-Yoon Jang), no po čase opustila manžela i dieťa, aby našla lepší život v juhokórejskom Soule. Skrytú minulosť odhalí až po štrnástich rokoch, keď ju navštívi už dospelý syn. Otvoria sa staré rany a tajomstvá. (Arsenal83)

Recenzie (4)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Má to zaujímavý príbeh o vzťahu medzi odcudzenou matkou a synom, ktorí sa roky nevideli a teraz sa syn postupne dozvedá dôvod prečo od rodiny matka pred rokmi odišla. Film som si pustil kvôli Lee Na-Young, ktorá stále vyzerá skvele. Ale vôbec mi nesadlo spracovanie filmu. Taký typicky minimalistický štýl v ktorom kamera v dlhých nehybných záberoch sníma hercov jak minúty na seba pozerajú, potom sa konečne uráčia s kamenným výrazom povedať jedno slovo a následne zase na seba niekoľko minút čumia. Vďaka tomu som sa vôbec nevedel vcítiť do postáv a ich príbehu a iba som sa neskutočne nudil. Ale kto má rád tent typ filmov, v ktorých sa skoro vôbec nehovorí a všetky emócie si človek musí domyslieť, tak bude spokojný. 4/10. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Beautiful Days" ma skutočne ohromilo. Toto nie je dráma, na aké som bol zo sveta juhokórejskej kinematografie zvyknutý. Nie nie. Toto je úplne iný príbeh. Taký, ktorý sa zaryje pod kožu a dokáže silne zapôsobiť. A aj keď si môžeme v začiatku myslieť, že tomu rozumieme a vysvetlenie bude jednoduché, tak je to všetko oveľa zložitejšie. Je to niečo, čo sa budovalo roky a nebolo možné len tak hodiť za hlavu. Je to film, v ktorom nie je žiadna romanca. Je to príbeh matky a syna. Odcudzených po tom, čo mama odišla od rodiny a syn ju 14 rokov nevidel. No dôvody, ktoré mala sú podľa mňa veľmi silné a skvele zachytené. Tie dostaneme prostredníctvom flashbackov, ktoré v druhej polke filmu budú veľmi veľa ukazovať. Ako keby sme mali prvú časť príbehu zo súčasnosti, aby sme sa následne mohli dozvedieť minulosť a lepšie postavy pochopiť. To je veľmi zaujímavá cesta, ale fungovala skvele, lebo čím viac som toho chápal, o to viac na mňa ten príbeh začal doliehať. A o to viac som si začal jednotlivé postavy obľubovať. Plus ešte úplne na záver film vytiahne jeden skutočne veľmi prekvapivý zvrat, ktorý dá filmu úplne iný rozmer. Ak by som mal povedať problémy, tak jediné čo mi napadne je, že miestami pôsobí film zbytočne veľmi temno. A hoci to sem-tam chce dotvoriť atmosféru v scénke, tak osobne mi nevyhovovalo, že tam bolo veľa neosvetlených záberov, alebo do scénky len pridali červené svetlo. Trošku to podľa mňa pôsobilo ako slabý spôsob ako vyvolať atmosféru. Ale okrem toho toho nie je veľa čo môžem filmu vytknúť. Myslím si, že keď začne postupne odkrývať svoje karty, môžete sa pripraviť na skutočne mrazivú a silnú drámu. Hodnotenie: A ()

Reklama

ainny 

všetky recenzie používateľa

Moje úchylka pro podobný typ filmů si přišla na své a postupné odhalování, že všechno je vlastně trochu jinak zase ukojilo moji zvědavost. Jang Dong-yoon, byť tady na začátku kariéry, volí svoje projekty velice pečlivě a i když to možná nejsou kasovní trháky, vždycky jde o příběhy, které našince donutí k zamyšlení a rozhodně nejsou tuctové. Titulky. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Matka opustí svojho muža a zanechá ho iba s ich malým synom. Keď mladý 'Ženšen ' dospeje, povie fotrovi, že ide hľadať máti do Južnej Korei, kam, z tej komoušskej Severnej, zdrhla. Po tom, ako sa mu ju podarí nájsť, žiada odpovede na svoje otázky. Pravda, ktorú sa však časom dozvedá, je veľmi bolestivá. Toľko v skratke k obsahu. Výborná psychologická dráma, ktorej dominujú 'mĺkve' dialógy umocnené ponurou až zlovestnou muzikou, ktorú by som v takomto žánri absolútne nečakal. Rozhodne nezvyk na JK, s týmto úplne súhlasím s kolegom silentname . ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (1)

  • Film sa začal vyrábať 31. októbra 2017. Natáčanie ukončené 26. novembra 2017. (Arsenal83)

Reklama

Reklama