Reklama

Reklama

Ruská červeň

(festivalový názov)
  • Brazília Vermelho Russo (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Ruská červeň je prvým filmom nakrúteným v brazílsko-ruskej koprodukcii. Inšpirovaný denníkom herečky Marty Nowill (vydanom v prestížnom literárnom magazíne Piauí), prehodnocuje cestu za poznaním dvoch mladých brazílskych herečiek v Moskve. Ruská červeň je dojímavý príbeh priateľstva a zároveň vtipné vyobrazenie života v divadle a zápasu dvoch umelkýň o prekonanie neobyčajných prekážok. (Medzinárodný filmový festival Trenčianske Teplice)

(viac)

Recenzie (2)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Kvůli tomuto snímku jsem dokonce vstával o několik hodin dříve než obvykle. Na festivale byl totiž zařazen již na desátou hodinu. Kino i v tuto hodinu praskalo ve švech, za což nám režisér Charly Braun sklonil poklonu. Velmi sympatický chlapík, mimochodem. Chvíli jsme s frajerkou dokonce zvažovali, že ho pozveme do trojky. V obsahu je opravdu všechno důležité a nic navíc. Co tam chybí je to, že snímek obsahuje nečekaně celkem velký příval humoru. Chemie mezi oběma herečkami (sebe samých) fungovala skvěle. Z mého pohledu jeden z lepších filmů festivalu, který bych se nebál doporučit. Slabší 4 *. ()

Lucjen 

všetky recenzie používateľa

Dve Brazílčanky sa vydajú do Ruska na herecký kurz. A aká je zápletka? Žiadna. Film je veľmi zvláštne, jednoducho natočený - režisér naozaj nič nekomplikuje. Je muchou na stene, iba pozoruje čo sa deje a zlepuje jednotlivé kúsky dokopy. Sú to veľmi malé detaily, ktoré robia príbeh o hereckom kurze fascinujúcim - vzťah dvoch kamarátok z detstva a podivný kameraman. Treba poznamenať, že dve ženy z Brazílie naozaj do Ruska na herecký kurz prišli - a práve táto informácia dáva celému snímku iný rozmer. Prečo by ste teda mali vidieť akýsi biograficko-fiktívny príbeh o zdanlivo nezaujímavých postavách? Kvôli tej nesmierne vťahujúcej atmosfére. Neviem však povedať, ako veľmi by ma tento kúsok očaril bez diskusie s režisérom...(nie, nechválim sa!) ()

Reklama

Reklama