Reklama

Reklama

Johnny English znovu zasahuje

  • Česko Johnny English znovu zasahuje (viac)
Trailer 7

VOD (1)

Obsahy(1)

Aby sme si rozumeli, Johnnyho Englisha (Rowan Atkinson), penzionovaného tajného agenta, ktorý sa na staré kolená stal učiteľom, by do služieb vlasti za normálnych okolností nepovolal ani ten najväčší šialenec. Avšak istý geniálny počítačový hacker odhalil identitu všetkých aktívnych agentov britskej tajnej služby a premiérka (Emma Thompson)  pripomína povestného topiaceho sa, ktorý sa chytá slamky. Zhodou jemu vlastných nešťastných náhod je Johnny English tým jediným, kto môže práve teraz zachrániť svoju krajinu. Čo na tom, že si absolútne netyká s najnovšími technologickými hračkami. Ako sám hovorí: „Digitálneho zloducha môžete dopadnúť iba s analógovým prístupom.“ English sa navyše vydáva do akcie vybavený verným asistentom Boughom (Ben Miller), ktorý po ňom obyčajne zahladzuje následky jeho činov. Prvé kroky oboch mužov mieria na Azúrové pobrežie, kde sa tajomný hacker vyskytoval naposledy. Tu sa odohrá prvá kapitola súboja digitálneho génia s analógovým idiotom, súboj, ktorý zďaleka nemusí byť tak jednostranný, ako sa na prvý pohľad zdá. Na strane Johnnyho Englisha sú totiž nielen verný Bough a Spravodlivosť, ale aj schopnosť urobiť vždy to najhoršie možné rozhodnutie a dostať sa z tejto situácie bez akýchkoľvek šrámov. (Cinemart SK)

(viac)

Zaujímavosti (20)

  • V októbri 2018 sa Rowan Atkinson vyjadril k prípadnému ďalšiemu pokračovaniu Johnnyho Englisha: „Pochybujem, že nejaké bude, ale veľmi pekne vám ďakujem, že ste naznačili, že by ste chceli vidieť ďalší takýto film. No nikdy nehovor nikdy.“ (Arsenal83)
  • Účasť Emmy Thompson bola do poslednej chvíle tajená. Jej postava bola odhalená až v prvom traileri. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne, Berkeley, Gerrards Cross, Welham Green, Iver Heath (Anglicko, Veľká Británia) a Var and Peille (Francúzsko). (Arsenal83)
  • Pištoľ vyrobená 3D tlačou, ktorá sa objaví v záverečnej časti filmu, je podľa všetkého Heckler & Koch P30. (ČSFD)
  • Na plagátoch k filmu môžeme vidieť, že Johnny English (Rowan Atkinson) má v ruke dvojfarebný Glock 17 s čiernym rámom a sivým záverom. Vo filme však takúto zbraň nepoužíva. Pri vniknutí do hradu v exoskeletone má síce Glock, ten je však celý čierny. (ČSFD)
  • Pieseň, ktorú Johnny English (Rowan Atkinson) omylom pustí, keď sa snaží natáčať video, je "Rasputin" od Boney M. (ČSFD)
  • Hra, ktorú hrá v úvode na smartfóne muž v MI7, sa nazýva "Temple Run". (ČSFD)
  • Scéna, ve které má Johnny English (Rowan Atkinson) na sobě rytířskou zbroj, je odkaz na TV seriál Černá zmije (od r. 1983), konkrétně první sérii, která se odehrává ve středověku. (10milda)
  • Když Johnny English (Rowan Atkinson) předvádí ve třídě kamufláž, aby ho vcházející do místnosti nezahlídl, tak ve skutečností tam v prvním střihu vůbec nestojí. (SeBig)
  • Jediný film ze série, kde na konci neuvidíme scénu navíc během závěrečných titulků. (10milda)
  • Johnny English (Rowan Atkinson) nosí hodinky IWC Pilot's Watch Mark XVIII Edition "Le Petit Prince". (Liqid)
  • Rowan Atkinson opět zapůjčil pro potřeby filmu své auto, a to konkrétně Aston Martin V8 Vantage classic. V rozhovoru uvedl, že si auto pořídil pouze 6 měsíců před natáčením filmu. (10milda)

Súvisiace novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (viac)

Reklama

Reklama