Reklama

Reklama

Červený pavúk

  • Česko Červený pavouk (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Precízne vystavaný psychologický triler sa vnára do spletitého príbehu fascinácie zlom, ktoré sa skrýva na miestach, kde by sme ho nečakali. Karol, obyčajný mladý muž, narazí na staršieho muža a začne sa domnievať, že je obávaným sériovým vrahom – Červeným pavúkom, ktorý už dlhšie desí obyvateľov Krakova. Začína byť mužom posadnutý a začne ho sledovať. Medzitým spoznáva Danku, o niečo staršiu fotografku, ktorá pracuje pre miestne noviny. Karol je priťahovaný láskou a fascinovaný smrťou a čoskoro bude musieť urobiť najdôležitejšie rozhodnutie svojho života. (ASFK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (33)

Baxt 

všetky recenzie používateľa

Krátký film o zabíjení postavený na hlavu, maximální popisnost nahradily drastické časové výpustky. Marný pokus o něco originálního, takových chladných příběhů posedlosti tu bylo už spousta a ve velké většině byly daleko lépe natočené. Tam, kde chtěl režisér zřejmě ohromovat, tedy v novátorském estetizujícím pojetí, film selhává. Festival přirozeně ve Varu. ()

Crocuta 

všetky recenzie používateľa

Ve své snaze o budování atmosféry zůstávají tvůrci na půli cesty - spíše než všudypřítomný strach je patrná všeobecná vzájemná odcizenost postav, kterou paradoxně (anebo naopak příznačně) narušuje jen souznění mezi dvěma ústředními psychopaty, jejichž pohnutky zůstávají po celou dobu nejasné. Snímek, jen velmi volně inspirovaný kauzou krakovského vraha Karola Kota, není úplně marný, po formální a herecké stránce je určitě zdařilý, ale působivosti  Kieslowského "Dekalogu" (co se týče mravního marasmu a odlidštěnosti společenských vztahů) nebo "Já, Olga Hepnarová" (pokud jde o ponor do narušené psychologie patologických osobností) zdaleka nedosahuje. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Príbeh o dvoch psychopatoch, ktorých motivácie by ste nepochopili ani v realite a bohužiaľ nám ich nedokáže poriadne priblížiť ani film. Ale preto sú to vlastne psychopati. Čo koho z nich viedlo k takýmto iracionálnym činom, pričom úlne mimo aj napriek faktu že nie je vrahom je Karol, zostáva tak záhadou. Vydarila sa atmosféra, vytvorená najmä výberom lokalít a nepríjemným hnedo-žltým stmaveným filtrom. Film tak aspoň po vizuálnej stránke pôsobí ucelene. Červený pavúk sa chce odlišovať od klasických krimi trilerov, čo má ale za následok ono prapodivné chovanie a nemenej divné dialógy, najmä medzi Karolom a vyšetrovateľom. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Není to natočeno jako thriller v americkém stylu, i když by mohlo téma k něčemu podobnému nabádat. Ale je jasné, že na něco takového prostě nebyly finanční prostředky, takže se jedná primárně o konverzační drama, které však nemá onu potřebnou atmosféru, která by mohla být s tématem možného odhalení sériového vraha spojené. ()

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Je to český polský film - vezmeme si žánr, který nedovedeme natočit ani podle základních pravidel, tak ta pravidla obrátíme naruby a budeme se tvářit, že to jako děláme "jinak". Všechno špatně - psychologie, chlad, logika, stavba. Při pohledu odkudkoli je Červený pavouk omyl. Hra s psychikou diváka bez pochyby - bohužel jen na to, kolik vydržíte, než vás ten film svojí naivitou urazí. #kviff2015 ()

Galéria (28)

Súvisiace novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (viac)

Reklama

Reklama