Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (134)

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Horor říznutý thrillerem s notnou dávkou přímo až nechutných momentů plných krve (ale nejen, ty scény s krysami, u těch i na toho nejotrlejšího člověka půjdou menší mdloby, prostě hnus.). Tíživý soundtrack plný hutných tonů, které se na vás sypou ze všech stran a vám přijde, že na vás někdo hodil tunovou deku jako slušné závažíčko. A k tomu všemu musím přiznat, že Jane mě svým výkonem jednoduše ohromil a zároveň uhranul (možná to z 90 % zajistil ten skvělý buranský jižanský přízvuk). Jinak film nenabídne nic strhujícího. Napínavosti jsem se dočkal skoro až přespříliš, ale ta samotná zápletka mě jaksi minula. Pár momentů se snažilo zacílit i na emoční stránku, no a holt se vždy nevydařilo (dobře, scéna se smrtí syna i ženy dost drsná, tam emoce zaplály). Ke konci filmu docházel dech, bylo vidět, že tvůrci se snaží film natahovat jako nějakou gumičku, ale spíše už začali vařit z vody. Viděl jsem mnoho horších snímků na podobné téma, ale taktéž se musím přiznat, že i lepší existujou, a není jich málo. Když ne kvůli ničemu jinému, podívejte se na 1922 z důvodu výkonu Janea. Ten vás nenechá chladným. Za mě dávám 64 % ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Snímok má síce svoje muchy - niektoré pasáže mierne nudili alebo v nich tempo, už aj tak dosť pomalé, ešte viac zlenivelo, no zato mnohé nedostatky vylepšuje samotná dejová linka na báze akejsi temnej karmy, kde vrahov pomaly a postupne dobieha ten hrozný skutok, ktorý vykonali a potom hlavne nádherne pochmúrna atmosféra, ktorá vydržala po celý čas. Na zahodenie nebola ani samotná koncepcia príbehu a jeho podanie divákovi cez vnútorný výborný hlas hlavnej postavy. Na slabší nadpriemer to bohato stačí. 70/100 ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Rok 2017 je rozhodne rok Stephena Kinga. Vznikajú konečne adaptácie hodné jeho diel a vyzerá to, že by sme sa možno mohli dočkať aj ďalších. Nemôžem síce odpustiť skutočne poriadne odfláknutú filmovú verziu "The Dark Tower" avšak s výnimkou tej boli všetky jeho adaptácie na skvelej úrovni. Minimálne k mojej spokojnosti. A "1922" tam spokojne pridám. Ak si dobre pamätám predlohu, tak sa to tvorcom podarilo zachytiť veľmi dobre a výborne sa rozhodli aj pre správnych hercov do týchto rolí. Najmä Thomas Jane v role Wilfa je vynikajúci a film veľmi dobre zachytáva jeho vnútorné problémy a pocity, s ktorými sa v tom roku bude potýkať. A to všetko pre to, že sa rozhodol veci vyriešiť tak, ako sa to nemá. Ako nám film totiž postupne začne hovoriť, vždy existuje iné riešenie. Ale to jeho nahnevané ja, v ktorom sa zobudila silná nenávisť ho nechce vidieť. A koniec koncov, pre farmára bola v roku 1922 pôda absolútne všetkým. A keď sa ju Arlette rozhodne predať a ísť žiť do mesta, tak muž sa vzbúri. A vyrieši veci tak, ako by možno normálne nespravil. Film dobre zachytáva svoju predlohu, postavy sú dobre spracované a pre mňa to funguje. Má to tú správnu atmosféru, dobre to dotvára drámu a ku koncu je zima roku 1922 skutočne to najhoršie, čo sa hlavnému hrdinovi bude môcť prihodiť. No napriek tomu sa snaží až do samotného konca. Skvelý film. Pre fanúšikov Kinga odporúčam, rovnako aj pre fanúšikov trošku temnejšej drámy. Stojí za pozornosť. Hodnotenie: A ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Verím, že v každom z nás žije ešte jeden človek. Cudzinec.“ Temné, nebezpečné a len pre dospelých. Dole klobúk pred Thomasom Janeom, že mal odvahu stvárniť takú „zlú“ postavu. Jeho sústredený herecký výkon a konzistentná retro atmosféra sú najväčšími plusmi 1922. K tomu pár nechutných scén s krysami. Rád by som si to pozrel aj ako divadelnú hru. Veľmi dobré a ponuré, na strane druhej nič výnimočné a neobsahujúce nič, čo by vás dostalo vyložene do kolien. Opatrných 70%? ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

"1922" je vlastně jednoduchý příběh o tom, jak se chtěl farmář zbavit svojí ženy, ale celé se to hodně děsivě zvrtlo, protože ona i po smrti dokázala způsobovat zlo. Snímek "1922" ale nestojí ani tak na Kingově předloze, ale spíše na hereckém výkonu Thomase Jana, který ukazuje, že by rozhodně neměl být podceňován. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama