Reklama

Reklama

Lekcia

  • Česko Lekce (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Film sa odohráva jedno leto, v meste blízko Marseille, ktoré bolo kedysi známym prístavom, ale pred 25. rokmi ho zavreli. Práve tu sa odohráva workshop pre 7 mladých ľudí. Pod dohľadom úspešnej spisovateľky Olivie Dejazet, sú účastníci požiadaní, aby napísali fikciu noir, prepojenú na priemyselnú minulosť ich rodného mesta.  Lekciu po lekcii začne jeden z nich – chlapec menom Antoine – budiť pozornosť svojou provokáciou, agresiou a odporom voči každému, vrátane Olívie. Napätie sa zvyšuje, keď číta jeho príbeh o masovej vražde očami páchateľa, ktoré mu až podozrivo dobre rozumie. (ASFK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (4)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Konverzace je chvílemi elektrizující a místy působí, jako by účastníci dohadovali, o čem tento film bude. Ale najdete tu dost věcí k přemýšlení, ale neproniknete k tomu, co si postavy doopravdy myslí.  Přitom diskuse týkají rasy, národní identity, terorismu, xenofóbie, nebo rasismu. Účastnici worskhopu vypadají, jako by je k natáčení přivezdl ze všech exotických koutů francouzských držav. Ale konec se mi líbil. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Pekelne nudný francúzsky dramatický snímok, ktorý nemá šancu zaujať, aj keby sa ako snažil z jediného prozaického dôvodu. Lebo bol o ničom, a to doslova. Prakticky nulová dejová linka, nezaujímavé rozhovory a musím povedať, že aj dosť nesympatické postavy. Na druhej strane aspoň možno oceniť akú takú snahu o akúsi analýzu medziľudských vzťahov, ktorá v konečnom dôsledku dala filmu osobitý ráz. Avšak je to ozaj len ťažký podpriemer. 35 % ()

Reklama

Biopler 

všetky recenzie používateľa

Chladné tláchaníčko potenciálnych novinárov, ktoré nikam neviedlo. Od polky filmu som len čakal či si vedúca skupiny začne niečo s mladým uchom, no nestalo sa. Film bez poriadnej zápletky nemá šancu zaujať. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama