Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štyridsaťročný Luboš Cafourek je svojrázny inštalatér z obce Tuchlovice pri Prahe. Je zručný a poctivý, so všetkým si poradí, žiadnej práce sa nikdy nezľakne. Nemá auto, za zákazníkmi jazdí na bicykli alebo autobusom, prípadne sa nechá odviezť. Mobil nepoužíva, telefonáty za neho vyriaďuje jeho matka, ktorá mu tiež varí a nakupuje, perie, robí účtovníctvo a riadi chod celej domácnosti. Luboš má vždy na všetko nečakanú a vtipnú odpoveď, ale praktický a spoločenský život mu uniká medzi prstami. Za prácu si nedokáže vypýtať primerané peniaze, kamarátom opravuje zadarmo a to, čo zarobí, hneď minie za jedlo pre túlavé mačky alebo za hazard. Luboš všetko nepríjemné odsúva na "neskôr" alebo na "uvidíme". Všetky jeho pokusy o kontakt so ženami končia fiaskom a mama sa márne snaží, aby si syn konečne našiel partnerku... (Continental film)

(viac)

Videá (6)

Trailer

Recenzie (468)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že s výnimkou toho ako je tento film kategorizovaný ide pre mňa o skutočne príjemné filmové dielko, ktoré som si užil. Má to podľa mňa dobrú atmosféru, postavy, s ktorými sa dokážem stotožniť a veľmi uveriteľné situácie. Celkovo som nevedel, čo môžem od filmu čakať, no dočkal som sa filmu, ktorý je podľa mňa oveľa lepší, než mu ľudia dávajú kredit. Najmä vďaka Kohákovi, ktorý sa do tejto role skutočne hodil. Holubová je tu podľa mňa tiež príjemná a to nie som zrovna jej fanúšikom. Myslím si, že je to film, ktorému som rád venoval svoj čas a priznávam sa, že aj so záverom som veľmi spokojný. Občas sa šťastie usmeje na každého. Niekedy to príde dokonca aj absolútne najmnej očakávaným spôsobom. Hodnotenie: B ()

Dr. Hawkeye 

všetky recenzie používateľa

Uznávám, že 4 hvězdičky jsou možná trochu moc, ale prostě a jednoduše mě Tomáš Vorel neskutečně mile překvapil. Už jsem nečekal, že od něj ještě někdy uvidím civilní film, kde by každý nepřehrával a karikoval. Jistě, Petr Čtvrtníček to asi už jinak neumí, ale na druhou stranu umírněný a civilní projev Jakuba Koháka (kterého v poslední době už nemůžu vydýchat) to krásně vyvažoval... Dobrá práce, umírněná stopáž, zdařilá hudba... ()

Reklama

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Tomáš Vorel svým civilním pojetím příjemně překvapil. Vlastně jsem čekal jen to nejhorší - viděl jsem bizarní trailer, v němž Kohák rapuje za jízdy na kole, navíc mi tenhle člověk ani styl jeho humoru není vůbec sympatický, a od Tomáše Vorla jsem po jeho předešlých snímcích očekával opět tu jeho typickou manýru a komerční ladění celého projektu. Instalatér z Tuchlovic je ovšem antitezí všeho výše vyřčeného - pokus o opravdový vhled do života české vesnice, příjemně civilní portrét několika tradičních lidských typů, mírný socialně kritický rozměr a zároveň lidsky chápající scénář - něco z poetiky Díry u Hanušovic a samozřejmě Václava. A Jakub Kohák svůj part vesnického prosťáčka ustál a typově do něj vyloženě padl, žádné laciné shazování a ona zprofanovaná poetika trapnosti, nýbrž skutečný herecký výkon, pravda vycházející ponejvíce s typové sounáležitosti s postavou, kterou ztvárňoval... Příjemně civilní film... ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Přestože je Kohák nyní zbytečně všude, tady mu to sedne, protože je umírněný a moc nemluví a když, jen v holých větách. I jinak je film strašně jednoduchý, je vám jasné, jak dopadne. Na druhé straně je ve filmu pár postav, které zmizí a když se na ně instalatér ptá, vyřeší se jejich osud otázkou "Ty to nevíš?" a ústy jiné postavy se divák dozví, co se jim stalo. Pořád je to ale stokrát lepší, než to, co Vorel předvedl ve filmu Ulovit miliardáře (Vejšku a Cestu domů jsem neviděl, protože jsem byl otřesen, ale chtěl bych je vidět, jelikož podle reakcí nedopadly tak špatně). 50%. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Keď sa to tak vezme, tak Instalater z Tuchlovic je vlastne klasická romantická komédia. Viac menej je nám od začiatku jasné, s kým Luboš skončí, i keď je tu ženských viacero a občas zapochybujeme. Chvíľu sa pasívny hrdina snaží ako-tak sám, chvíľu mu dohadzuje známosti maminka, chvíľami sa snažia miestne ženské. Po dlhej dobe mi ani nevadilo, že všetky postavy sú iba typmi a do nejakých psychologických hĺbok sa nejde, ale to je aj tým zvoleným žánrom. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (24)

  • Ve filmu hraje poměrně velké množství zvířat. Zásadní roli mají toulavé kočky, o které se Luboš (Jakub Kohák) stará. Pro natáčení bylo nakonec použito 8 koček. „Byly to samozřejmě kočky cvičené, které musely na písknutí přiběhnout ke Kohákovi a nechat se krmit. A proto honorář všech koček dohromady byl větší než oba honoráře Koháka a Holubové. Kočky byly nejdražší herci filmu,“ tvrdí režisér Tomáš Vorel. (Zdroj: Česká televize)
  • Zajímavostí je, že režisér Tomáš Vorel st. se s původní skutečnou postavou - dle níž je film natočen - osobně zná a to díky příhodě, při níž mu instalatér v Praze opravoval umyvadlo. (Zdroj: kladensky.denik.cz) (P. J. D.)
  • Točilo se od června do listopadu z velké části ve skutečném domě pravého instalatéra z Tuchlovic. (Zdroj: kultura.idnes.cz) (rakovnik)

Reklama

Reklama